visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Paviršinio šildymo sistemos. Gipsinių sienų sprendimai skinasi kelią

Paviršinio šildymo sistemos. Gipsinių sienų sprendimai skinasi kelią Paviršinio šildymo sistemos. Gipsinių sienų sprendimai skinasi kelią

UPONOR, UAB

Paviršinio šildymo sistemos. Gipsinių sienų sprendimai skinasi kelią. Galimybė įrengti paviršinio šildymo sistemas: Dauguma pastatų savininkų, norėdami sumažinti energijos sąnaudas, renovacijai renkasi efektyviai energiją naudojančias sistemas. Tačiau atnaujinant šildymo sistemas, iki šiol retai buvo išnaudojamos visos ilgalaikio taupymo galimybės sumažinant eksploatacines sąnaudas. Paviršinis šildymas nėra dažnai pasirenkamas kaip tokios renovacijos dalis. Rinkos ekspertai įsitikinę, kad labiau išpopuliarėjus gipsinių sienų sistemoms, į tai bus vis dažniau atkreipiamas dėmesys, nes toks renovavimo būdas yra greitas, o darbai gali būti atliekami vienoje patalpoje po kitos.

Grindų, sienų ir lubų renovavimo sprendimai rinkoje buvo siūlomi jau kurį laiką. Daug pastatų savininkų laikosi išankstinio nusistatymo, kad paviršinio šildymo įrengimas reiškia nešvarą, triukšmą ir ilgą statybų darbų laiką. Paviršinis šildymas pastatuose pagerina energijos vartojimo efektyvumą ir pakelia komforto lygį – tai pastatų savininkams labai patinka.

Tačiau paviršinį šildymą galima greitai įrengti ir esamuose pastatuose, net jei jis įrengiamas visame pastate arba bute.

Nauji gipsinių sienų sprendimai: Gipsinių sienų sprendimai, pavyzdžiui, sistema „Uponor Renovis“, leidžia atskirų patalpų temperatūrą valdyti naudojant paviršinį šildymą, tačiau ši sistema gali būti naudojama kartu su esama aukštatemperatūre radiatorine sistema. Be to, pastato savininkų ir nuomininkų reikalavimai sistemos naudojimo atžvilgiu gali būti suderinti labai individualiai, nekeičiant visos šildymo sistemos.

Naujosios gipsinių sienų sistemos „Uponor Renovis“ elementus sudaro 15 mm storio gipsinės plokštės, į kurias įmontuoti „Uponor“ aukštu slėgiu susiūto polietileno PE-Xa 9,9 x 1,1 mm vamzdžiai. „Renovis“ elementus galima tvirtinti tiesiai prie esamų sienų ir lubų naudojant laikančią konstrukciją iš rinkoje siūlomų CD 27/60 profilių. Patyrę meistrai per dieną gali įrengti iki trijų kambarių.

Sienų arba lubų šildymas su „Uponor Renovis“ ypač rekomenduojamas, kai turi būti toliau naudojamos senos grindys, kai reikia išlaikyti esamą patalpų aukštį, arba kai grindinio šildymo negalima įrengti dėl galimų statinių apkrovų. Siekiant optimalaus temperatūros valdymo, galima derinti sienų, lubų ir grindų šildymą.

Lengvos konstrukcijos renovacijai: Jei patalpos aukštis yra mažiau svarbus nei trumpas įrengimo laikas ir mažas konstrukcijos svoris, dažnai geriausias pasirinkimas yra sausųjų technologijų paviršinio šildymo sistemos. Pavyzdžiui, „Uponor Siccus“ galima lengvai įrengti ant bet kokio pagrindo, ir grindimis galima vaikščioti iš karto po įrengimo. Šis sausųjų statybos technologijų sprendimas išsiskiria maža statine mase – nuo 25 kg/m2, ir mažu aukščiu – nuo 50 mm.

Sistema „Uponor Siccus“ įrengiama lanksčiai ir efektyviai, nes plokštes galima kloti tiesiai ant lygaus grindų paviršiaus. Jei medinis arba betoninis pagrindas nelygus, rekomenduojama pirmiausia jį išlyginti lyginamuoju mišiniu arba glaistu.

Kaip ekonomiška alternatyva, rinkoje siūlomos ir specialios drėgnųjų technologijų renovavimo sistemos, montuojamos drėgname tinke. Dėl plono tinko sluoksnio drėgnųjų technologijų sistema „Uponor Minitec“ ypač greitai reaguoja į temperatūrų pokyčius.

Kaip ir grindinio šildymo sistemose, „Uponor Minitec“ sistemoje naudojami pasiteisinę „Uponor“ PE-Xa 9,9 x 1,1 mm vamzdžiai. Tvirtinimo bėgeliai tvirtinami prie lubų ir sienų tam tikru atstumu vieni nuo kitų. Vamzdžiai nuvyniojami tiesiai nuo ritinio ir prispaudžiami prie bėgelių kas 80–140 mm.

Žema konstrukcija – aukštas efektyvumas: Jei grindinio šildymo sistema pastate turi būti įrengta greitai ir nepašalinant jau esamų dangų, rekomenduojama rinktis mažo aukščio sprendimą „Uponor Minitec“. Žema, vos 15 mm aukščio konstrukcija užtikrina greitą įšilimą ir greitą temperatūros valdymą, sistemoje naudojant žemos temperatūros šiltą vandenį.

Plėvelės su dygiais lakštai tvirtinami tiesiai prie esamos dangos, medinių arba plytelėmis padengtų grindų. Prieš klojant lakštus grindų dangos pašalinti nebūtina. Tik tuo atveju, jei sistema klojama ant senesnių medinių grindų, jas reikia pirmiausia išlyginti ne mažiau kaip 5 mm storio mišinio sluoksniu.

Paklojus vamzdžius ir prijungus juos prie paskirstymo sistemos, paviršius padengiamas specialiu lyginamuoju mišiniu. Lyginamasis mišinys prateka per iškyšose esančias angas ir į ertmes tarp plėvelės lakštų, ir sukimba tiesiai su pagrindu. Pageidaujamą viršutinę grindų dangą galima kloti praėjus trumpam džiūvimo laikui.

virsutines-grindu-dangos-klojimas

Dėl mažo aukščio konstrukcijos „Uponor Minitec“ puikiai tinka renovuojamiems pastatams. Plėvelės su dygiais lakštai klojami tiesiai ant esamos dangos, medinių arba plytelėmis padengtų grindų.

pleveles-klojimas-ant-grindu-danga

Lyginamasis mišinys užpilamas tiesiai ant plėvelės lakštų.

lyginamojo-misinio-uzpylimas

Sausųjų technologijų sprendimas – „Uponor Siccus“ – lengvai prie sienų ir grindų montuojama sistema.

sausuju-technologiju-sprendimas

„Renovis“ gipsinius elementus galima tvirtinti beveik prie bet kokių lubų ir sienų lygiai taip pat, kaip ir gipsines plokštes.

gipsiniu-elementu-tvirtinimas

Ant „Renovis“ elementų atspausta vamzdžių išdėstymo schema palengvina apšvietimo įrangos, ventiliacijos angų ir purkštuvų montavimą.

vamzdziu-isdestymo-schema

Atskirų patalpų temperatūros radijo valdymo sistema su DEM įrengiama greitai ir paprastai. Kaip ji veikia, galima suprasti iš karto.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus