visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Patarimai turintiems kates – iš specialistų lūpų

Patarimai turintiems kates – iš specialistų lūpų Patarimai turintiems kates – iš specialistų lūpų

AGROVA, D. Daraškevičiaus IĮ

www.agrova.lt

„Agrova“ įmonės parduotuvėse Panevėžyje rasite ir nusipirksite visko, ko reikia Jūsų augintiniui, nuo skaniausio maisto ar skanėsto iki minkščiausio guolio ar išskirtinio aksesuaro. Jūsų katė, įsigijus maisto plačiame „Agrova“ asortimente, galės mėgautis aukščiausios kokybės maistu ir išliks sveika bei patenkinta.

„Agrova“ specialistai pateikia keletą patarimų, kaip prižiūrėti savo augintinę.

Patarimai turintiems kates

Katės ir pienas – nesuderinama

Kačių savininkai, kurie bando pateikti savo katėms ypatingą gardėsį, dažnai duoda joms pieno dubenėlį. Katės gali mėgautis pieno skoniu taip kaip žmonės, tačiau tai nereiškia, kad tai yra sveika.

Daugelis kačių negali apdoroti pieno ir po to jai gali skaudėti skrandį arba, vartojant per daug pieno, ji gali turėti rimtų sveikatos problemų. Geriau norėdami pamaloninti savo augintinę rinkitės šiltą maistą arba kitokį katės mėgstamą gardėsį. Žmonių maisto geriausia duoti taupiai ir būti tikriems, kad jis yra saugus katėms.

Patarimai turintiems kates

Kaip vandens pagalba auklėti kates?

Dauguma kačių nemėgsta vandens, ir būtent todėl vandenį galima naudoti kačių mokymui. Akivaizdu, kad jūs negalite naudoti vandens mokant katę daryti dalykus, kaip sėdėti ar apsiversti, bet jūs galite naudoti vandenį „atkalbėdami“ jas rodyti bet kokį nepageidaujamą elgesį.

Vandens pagalba galite atpratinti savo augintinę nuo netinkamo elgesio, pavyzdžiui, jei jūsų katė yra linkusi naudoti baldus nagų galandimui ir užšokti ant vietų, ant kurių šokti jai nepriklauso, pavyzdžiui, virtuvės stalo ar ant virtuvinių spintelių. Tai yra puikūs pavyzdžiai, kai tikslinga apipurkšti savo katę vandeniu.

Tiesiog turėkite buteliuką pripildytą švaraus vandens. Kai jūsų augintinis rodo nepageidaujamą elgesį purškite ant jos keletą čiurkšlių vandens. Po kelių kartų arba pakartotinio purškimo kačiukai turėtų išmokti susieti jį su kažkuo nemaloniu ir daugiau to nebedaryti.

Kita vertus, kai kurie ekspertai įspėja, kad naudojant šį metodą galima sulaukti neigiamų pasekmių. Vietoj to, kad išmokysite katę susieti purškimą ir jūsų buvimą šalia, galite jai duoti suprasti, kad jei jūsų nebus šalia – nebus ir purškimo.

Kitas būdas atpratinti savo katę nuo nepageidaujamo elgesio – galite padėti folijos ten, kur katės mėgsta galąsti nagus ar kasytis.

Nesvarbu, kurį metodą pasirinksite, nepamirškite visada apdovanoti savo katytę už gerą elgesį. Paglostykite ją ir suteikite dėmesio, kai ji pasielgia tinkamai, pavyzdžiui, naudoja tam skirtą tualetą arba naudoja draskyklę vietoj sofos. Kaip vaikai, augintiniai mėgsta gauti pagyrimų ir dėmesio.

Patarimai turintiems kates

Kai katė kanda ją glostant
 
Kai kurie kačių augintojai yra pažįstami su kačių elgesio problema: glostote katytę, viskas atrodo gerai, ji murkia ir staiga suleidžia dantukus į jūsų ranką. Pagrindinė to priežastis yra ta, kad katė pasidaro per daug įsiaudrinusi glostymo metu ir nemoka kitaip jums to parodyti.

Svarbiausia yra nepanikuoti ir lėtai atitraukti ranką nuo katės. Jei katė yra ant jūsų kelių, patraukite ranką kuo toliau ir leiskite jai pabėgti arba atsistokite ir leiskite katei nušokti ant grindų.

Išmokite atpažinti ženklus, kurie veda prie kandžiojimosi: stipriai judinama uodega, ausys atsuktos atgal, išsiplėtę vyzdžiai, įsitempęs kūnas. Kai tik pastebėsite vieną iš ženklų – nustokite liesti katytę ir leiskite jai pabėgti nuo jūsų.

Įsigiję naują katę glostykite pamažu ir vis ilgindami glostymo laiką. Visada lėtai atsitraukite, kai katė pasidaro suirzusi. Yra kačių, kurioms patinka kitokie bendravimo būdai, todėl su tokiais gyvūnais daugiau žaiskite ir mažiau glostykite.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus