visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Patalpų šildymo ir vėsinimo sistema CityMulti – universali energiją taupanti technologija

Patalpų šildymo ir vėsinimo sistema CityMulti – universali energiją taupanti technologija Patalpų šildymo ir vėsinimo sistema CityMulti – universali energiją taupanti technologija

EKO2ŠILUMA, UAB

www.eko2siluma.lt

UAB „EKO2ŠILUMA“ – vienintelis oficialusis „Mitsubishi Electric“ atstovas Lietuvoje pristato universalią, lengvai pritaikomą ir energiją taupančią sistemą „CityMulti“ su naujausia aplinką tausojančia technologija.

Optimali patalpų klimato kontrolė

„CityMulti“ sistemos vėsina pastatą šiltomis dienomis, prižiūri vidinį šilumos krūvį bei efektyviai šildo, kai lauke temperatūra nukrenta. Likutinė energija gali būti perdirbama arba perkeliama. Visos sistemos yra pritaikytos šiaurinio klimato šalims.

Malonus patalpų klimatas gali būti tiesiogiai siejamas su padidėjusiu darbo našumu. 90 procentų įprasto biurų pastato metinių sąnaudų gali būti priskiriamos darbui, kurį jame atlieka žmonės. Dėl to net ir nereikšmingas kelių procentų darbuotojų našumo kritimas gali turėti didelę ekonominę reikšmę. Didesnis našumas yra geriau atlikto darbo ir geresnės sveikatos rezultatas, kas, pavyzdžiui, sumažiną nebuvimą darbe.

Pastato energijos našumas didele dalimi veikiamas oro kondicionavimo ir ventiliacijos sistemų. Energijos sunaudojimas priklauso nuo to, kokia sistema instaliuota ir kaip ji prižiūrima. Šiandien mūsų pastatai taip gerai izoliuoti ir pilni vidinio šilumos krūvio, kad efektyvios klimato kontrolės poreikis yra didesnis negu kada nors anksčiau.

Patalpų šildymo ir vėsinimo sistema CityMulti

Patvari sistema pritaikyta šiauriniam klimatui

Įprastas „CityMulti“ sistemų Švedijoje dydis yra 20-50 KW šaldymo galios ir 25-60 kW šildymo galios. Esant didesniam galios poreikiui instaliuojamos kelios sistemos. Kiekvienais metais Europoje instaliuojama apie 50 000 VRF sistemų, į ką galime žiūrėti kaip į sistemos populiarumo įrodymą.

Išorinių ir vidinių dalių paprasto ir elegantiško dizaino dėka, „CityMulti“ tinka daugumoje aplinkų. Be to jos užima mažai vietos ir puikiai veikia nepaisant ilgų vamzdynų ir išorinių ir įvairių vidinių dalių aukščių skirtumų. Šitaip sistema tenkina daugumos pastatų poreikius.

„CityMulti“ sistemos privalumai

  • „CityMulti“ unikali 2 vamzdžių pajungimo sistema ženkliai sumažina medžiagų ir montavimo kaštus.
  • 20 metų išbandytos technologijos.
  • Kompaktiškas, paprastas ir elegantiškas dizainas.
  • Aukštas našumo koeficientas.
  • Sistema tinka visų tipų pastatams.
  • Efektyvi instaliacija.
  • Lankstus sistemos dizainas teikia dideles galimybes pakartotinam panaudojimui.
  • Mažos eksploatacijos sąnaudos.
  • Visose išorinėse dalyse tik 8 amperų paleidimo srovė.
  • Tausojančios aplinką technologijos.
  • „CityMulti“ sistema turi vieną plačiausių vidinių dalių ir priedų asortimentų rinkoje.
  • Išorinės dalys yra lengvai pritaikomos, patvarios ir yra vienos iš mažiausią triukšmo lygį turinčių rinkoje.
  • Kompaktiškas, paprastas ir elegantiškas dizainas.
  • Aukštas našumo koeficientas, tinka visų tipų pastatams.

Patalpų šildymo ir vėsinimo sistema CityMulti

Ekonomiška sistema, dėka dviejų vamzdžių technologijos

„CityMulti“ sistemoje, skirtingai nuo kitų su trimis vamzdžiais veikiančių sistemų, naudojami du vamzdžiai, ir tai turi didelių pranašumų:

  • Mažiau sujungimo taškų – paprastesnė instaliacija. Mažiau medžiagų sąnaudų ir trumpesnis instaliavimo laikas.
  • Lankstesnės dizaino galimybės.
  • Mažesnės investicijų sąnaudos.
  • Instaliacija greičiau atsiperka.
  • Reikalingas mažesnis užpildo kiekis.

„VRF“ (Variable Refrigerant Flow) tipo oro kondicionavimo sistema

„VRF“ oro kondicionavimo sistema pritaiko galią priklausomai nuo pastato poreikio ir veiklos. „VRF“ sistema gali susidaryti iš reversinio oru ar vandeniu vėsinamo energijos įrenginio ir tam tikro kiekio vidinių dalių išdėstytų pastate, kurios nepriklausomai viena nuo kitos nepertraukiamai reguliuoja temperatūrą.

Inverterio technologija

Inverterio technologijos dėka „CityMulti“ sistemos gali gaminti tikslų pastatui reikalingos energijos kiekį. Efektyvi technologija reiškia, kad sistema neiššvaisto energijos pagamindama per daug šilumos ar vėsos.

„IPM (Inteligent power module) protingo galios modulio technologija

„CityMulti“ serijos „IPM“ technologijos dėka turėsite visišką sistemos energijos srautų kontrolę. Paprastos ir aiškios valdymo sistemos pagalba galėsite valdyti šilumą ir vėsą įvairiose pastato dalyse. „IPM“ modulis užtikrina aukštą dalinės apkrovos našumo laipsnį, kas sumažina eksploatacines vėsinimo ir šildymo gamybos sąnaudas.

„R410A“

Visose sistemose naudojama aplinkai saugi aušinimo priemonė „R410A“. Palyginus su tradicinėmis vėsinimui ir šildymui naudojamomis vandens sistemomis, „CityMulti“ sistemai reikia mažiau darbinės galios ir medžiagų ir dėl to ji daro žymiai mažesnį poveikį globaliniam atšilimui. Mes saugome aplinką kurdami kaip įmanoma naudingesnes sistemas.

Našios energijos, patikima ir lengvai pritaikoma sistema

„CityMulti“ sistema susideda iš išorinių dalių, kurios gali tiekti šilumą ir vėsą iki penkiasdešimties vidinių objektų. Energiją pastate taip pat galima perkelti ir išlyginti ir naudoti ten, kur ji labiausiai reikalinga.

Išorinės dalies galia reguliuojama nepertraukiamai nuo 15-100 procentų, priklausomai nuo pastato poreikių. Vidinės dalys yra nuo 20 iki 180 kW galios.

Esant didelės galios poreikiui, kaip įmanoma optimalesniam galios reguliavimui išgauti instaliuojama keletas sistemų. Įvairios vidinės dalys valdomos atskirai, nepriklausomai nuo kitų vidinių dalių nustatymų. Kiekviename kambaryje galima individualiai nustatyti norimą temperatūrą, o energija gali būti perkeliama vidinėms dalims ar į vandens modulius ir ventiliacijos prietaisus.

„Y“ sistema

Išorinė dalis gamina šilumą arba vėsą vidinėms dalims. Mąžtant vėsai ar šilumai visos vidinės dalys reguliuojamos nepertraukiamai. Visa energija atiduodama ar paimama per sistemos išorines dalis.

„R2“ sistema

Išorinė dalis aprūpina energijos pavarų dėžę (BC Box) aušinimo priemone. Po to energijos pavarų dėžė paskirsto skystį ir/arba dujas vidinėms dalims priklausomai nuo to, ar jos yra vėsos ar šilumos mažėjimo zonoje.

Pastato viduje energija paskirstoma taip, kad vidinės dalys, kurias reikia aušinti, gautų vėsos, o tos dalys, kurias reikia šildyti, – šilumos. Sistema perkelia energiją į vidines dalis arba vandens modulį. Taip pat galimas pakartotinis energijos panaudojimas ventiliacijai.

„WR2“ sistema

„WR2“ sistema veikia tuo pačiu principu kaip ir R2 sistema. Skirtumas tas, kad kondensatorius šioje sistemoje paima ir atiduoda energiją aušinimo priemonės sistemoje arba išoriniame vandens šulinyje.

„WR2“ sistemos dėka pasiekiamas dar geresnis energijos paskirstymas ir pakartotinis panaudojimas. Iš dalies pakartotinis panaudojimas gali vykti per sistemos energijos pavarų dėžę, o taip pat per aušinimo priemonės sistemą, kur įranga pasiima arba atiduoda savo energiją. Šitaip prie aušinimo priemonės sistemos prijungta sistema gali paimti energiją, kurią atiduoda kita sistema. Šio tipo sistemų yra ir „Y“ modelio.

Plačiausias vidinių dalių ir priedų asortimentas rinkoje

  • Sieniniai, grindiniai, lubiniai arba įmontuojami modeliai.
  • Prie kanalų jungiami modeliai.
  • Įmontuojami modeliai su „Coanda“ poveikiu, kurie sukonstruoti nešti tiekiamąjį orą pakeisdami patalpos tiekiamojo oro prietaisus.
  • Vandens moduliai šaltnešiams.
  • Vandens moduliai karštam iki 70°C vandeniui.
  • Ventiliacijos sąsajos įtaisas šildymui ir vėsinimui ventiliacijos agregate.

Tyliausia rinkoje išorinė dalis

„Mitsubishi Electric YHM-A“ sistema turi ne tik aukštą našumo laipsnį, bet ir taip pat yra tyliausia rinkoje išorinė dalis. Išorinių dalių gaubtas standartiškai būna C4 klasės. Keitiklis nuo rūdžių apdorotas epoksidu ir dėl to atsparus purvinoje ir korozinėje aplinkoje, pavyzdžiui, mieste arba prie jūros.

„YHM-A“ serijos pranašumai

  • Moderni inverterio technologija.
  • Naujausios technologijos ventiliatoriaus konstrukcijos.
  • Naujausia kompresoriaus technologija.

Aukštas našumo koeficientas esant žemai temperatūrai

Naujoji, patentuota vėsinimo ciklo technika „ZubaDan“ leidžia siurbti šilumą iki -15°C išlaikant šiluminį poveikį. Tai taip pat reiškia garantuotą šilumos eksploatavimą esant iki -25°C.

Visiška kontrolė su IPM (Intelligent power module) protingu galios moduliu

Naujoji „Mitsubishi Electric YHM-A“ serija IPM technologijos dėka suteikia visišką į pastatą tiekiamos energijos kontrolę. Ši technika suteikia galimybę detaliai kontroliuoti pastato energijos poreikį net nenaudojamiems plotams.

Galios reguliavimas gali būti kontroliuojamas tokiais mažais žingsniais kaip 1Hz. IPM technologija užtikrina aukštą našumo laipsnį esant dalinei apkrovai. IPM taip pat kontroliuoja ir rūpinasi pastato apkrovos „viršūnėmis“ ir „slėniais“. „CityMulti“ sistema dėl to turi aukštą našumo koeficientą ištisus metus, tiek kritus šalčiui ar šilumai.

Patalpų šildymo ir vėsinimo sistema CityMulti

Aplinką tausojanti inverterio technologija taupo energiją

„Mitsubishi Electric“ yra viena iš didžiausių ir pirmaujančių kompresorių gamintojų pasaulyje. Diegdama naują ir pažangią technologiją, bendrovė visą laiką siekia patenkinti klientų poreikius. Inverterio technologija yra viena iš pavyzdžių.

  • Naudojant sistemą, kuri nuolat gamina tikslų reikiamos vėsos ar šilumos kiekį, optimizuojamas energijos sunaudojimas.
  • Galimybės nustatyti įvairią galią dėka išorinė dalis suvartoja tiksliai tiek energijos, kiek reikia. Tai suteikia žymiai aukštesnį našumo laipsnį, nei sistema, kuri gali veikti tik pastoviame būvyje.
  • Su inverterio technologija mažesnės tampa ir eksploatacijos sąnaudos. Galimybės keisti galią neturinti sistema neturi didelio didelio taupymo privalumo, kuris pasiekiamas, kai sistemai nereikia dirbti pilnu pajėgumu.
  • Unikalus peraušinimo keitiklis (HIC) papildomai didina našumą ir leidžia elektroniniams praplėtimo ventiliams dirbti pajėgiau. Tai užtikrina aukštą našumo laipsnį ir mažesnį užpildo kiekį sistemoje.
  • „Mitsubishi Electric“ integruotos valdymo sistemos dėka išvengiama per didelio šildymo ir vėsinimo. Taip sumažinamas energijos švaistymas, o jūsų sąnaudos energijai stipriai sumažėja. Instaliacijos sąnaudos greitai atsiperka dėl žemų eksploatacijos sąnaudų.

Didžiausias poveikis, kurį „Mitsubishi Electric“ vėsinimo ir šildymo siurbliai turi šiltnamio efektui, yra anglies dioksidas, kurį jie išmeta energijos gamybos metu. „VRF“ sistema apykaitą atlieka tiesiogiai į orą iš abiejų galų ir tai energijos atžvilgiu suteikia „VRF“ sistemoms didelį pranašumą prieš, pavyzdžiui, netiesiogines sistemas, kur apykaita vyksta į vandenį ir kur didelė siurblių ir ventiliatorių galia ir apykaitos nuostoliai mažina našumo laipsnį. Šaltnešio sistemoje reikia šaldyti visą sistemą ir cirkuliuoti, nors turi būti vėsinamas tik vienas kambarys.

Išorinė „VRF“ sistemos dalis ir šildymui ir vėsai naudoja tą pačią vamzdynų sistemą, ko negali šaltnešio sistema.

Investicijos į „VRF“ sistemą labiau tausoja aplinką nei atskirų šildymo ir vėsinimo sistemų pastate instaliavimas.

Patalpų šildymo ir vėsinimo sistema CityMulti

Universali sistema

Vandens moduliai

Galite rinktis iš plataus vandens modulių šildymo ir vėsinimo perdirbimui į šiltą vandenį, radiatorių arba šaltnešių sistemas asortimento. Per „Booster – PWFY P100 VM-E BU“ – „Mitsubishi Electric“ gali, kaip vienintelis tiekėjas rinkoje, perdirbti ir perkelti energiją šiltam ir radiatorių vandeniui gaminti su 70°C ištekančio vandens temperatūra.

Lengva valdyti ir prižiūrėti

Jei trūksta efektyvios ir lengvai tvarkomos priežiūros ir valdymo sistemos, energijos sąnaudos gali būti sunkiai valdomos. Universalios „M-Net“ sistemos dėka galite kontroliuoti ir valdyti visas vidines dalis bei konfigūruoti ypatingas pastato zonas. Sistema turi užprogramuotas energijos taupymo funkcijas, kurios automatiškai valdo pastatą optimaliausiu būdu.

Patalpų šildymo ir vėsinimo sistema CityMulti

Pilna kontrolė ir priežiūra

  • Centrinis kontrolės pultas „AG-150“ yra lengvai pasiekiamas internetu. Nereikia jokių ypatingų licenzijų ar programinės įrangos. Įprastos Jūsų interneto naršyklės pagalba galite valdyti ir kontroliuoti visas vidines dalis.
  • „PI“ kontrolės dėka galite kontroliuoti ir matuoti elektros, vandens ir dujų sunaudojimą.
  • „DIDO“ kontrolės dėka galite prižiūrėti išorines funkcijas, tokias kaip šviesa, durų davikliai ir kortelių skaitytuvai.
  • „AI“ kontrolė suteikia galimybę prižiūrėti drėgmę ir temperatūrą.
  • Prijungimui prie bendros valdymo sistemos yra gatavų sąsajų įtaisų tinkančių daugumai rinkoje esančių protokolų (LonWorks, BACnet, EIB, MODBUS ir kt.).
  • Viešbučių instaliacijoms galimas prisijungimas prie daugelio rezervavimo sistemų tipų, pavyzdžiui Fedelio.

Sklandi instaliacija

Unikalios „Mitsubishi Electric“ naftos atskyrimo sistemos ir „Power Receiver“ dėka vamzdžiai gali būti vedami be jokių ypatingų reikalavimų.

Vamzdžių ilgis ir aukščio skirtumai tarp įvairių vidinių dalių lengvai nustatomi dimensionavimo programos pagalba, kuria grindžiamas instaliavimas.

„CityMulti“ sistema puikiai veikia ir esant ilgiems atstumams ir dideliems aukščių skirtumams tarp išorinių ir įvairių vidinių dalių.

Bendras vamzdžių ilgis „YHM-A“ serijoje yra visi 1000 metrų. Instaliacijoje gali būti naudojama įprasta standartinė „T“ formos jungtis kaip ir standartiniai vamzdžiai šaldymo agentams.

Elektros sistemos privalumai

„Mitsubishi ElectricsVRF“ sistemoje paleidimo srovė yra tik 8A, kas sumažina elektros instaliaciją iki minimumo, kadangi pagrindiniam saugikliui nereikia rūpintis didelėmis AC kompresorių paleidimo srovėmis.Tai savo ruožtu reiškia, kad klientas gali rinktis žemesnį saugumo lygį ir tuo būdu mažesnes pastovias sąnaudas už savo elektros abonementą. Šie agregatai ypač naudingi stipriai apkrautame elektros tinkle su bloga trumpojo jungimo tariamąja varža.

Automatinė užpildo kiekio kontrolė

„YHM-A“ serijos „CityMulti“ išorinės dalys yra aprūpintos automatine užpildo kontrole, dėl ko paprasta kontroliuoti užpildo kiekį sistemoje.

Ventiliacijos sąsajos įtaisas

„CityMulti“ sistema turi vartotojo sąsajos įtaisą nepertraukiamam vėsinimo ir šilumos siurblio darbui ventiliacijos agregate su besisukančiu VVX. Klientas gali patenkinti pastato vėsinimo ir šildymo poreikį naudodamas tą pačią bateriją.

Oro užuolaidos

Sistema taip pat suteikia dideles galimybes perdirbimui ar šilumos siurbimui oro užuolaidoms dirbtuvėse, parduotuvėse ir prekybos centruose.

*Suteikiama 5 metų garantija, jeigu įrangos montavimą atliko UAB „Eko2Šiluma“ montuotojai arba sertifikuoti montuotojai

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus