visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pasaulio graplingo čempionatas Panevėžyje – Lietuviai įvardinami favoritais

Pasaulio graplingo čempionatas Panevėžyje – Lietuviai įvardinami favoritais Pasaulio graplingo čempionatas Panevėžyje – Lietuviai įvardinami favoritais

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

2021 m. spalio 9 dieną Panevėžio „Cido arenoje“ bus surengtas antrasis IGF pasaulio graplingo čempionatas, kuriame dėl specialiai šiai šventei sukurtų diržų kovos 150 šios sporto šakos profesionalų. Pastarieji geriausiuosius turėjo išsiaiškinti dar praėjusiais metais, tačiau dėl COVID-19 pandemijos turnyras buvo perkeltas į šiuos metus.

„Pasaulio čempionato data keitėsi du kartus, bet mes laikomės nuomonės, kad kuo daugiau laiko turime – tuo geriau pačiam turnyrui galime pasirengti. Dėl ko čempionatas neįvyko pernai, visi žinome, o šiemet dviem savaitėms data pasislinko dėl didžiulio tarptautinio renginių skaičiaus.

Apskritai, pasiruošimas šiam čempionatui kitoks. Kaip ir kovose, darant tą patį veiksmą, taip pat jo nepadarysi, taip ir organizacijoje – Vilniuje buvo viena situacija, Panevėžyje – kita. Čia mes sulaukiame visokeriopos pagalbos dėl visko, todėl jau dabar neabejoju, kad tai ne paskutinis didelis graplingo turnyras Lietuvoje“, - sakė Tarptautinės graplingo federacijos įkūrėjas Kęstutis Smirnovas.

Į turnyrą planuoja atvykti dvidešimties šalių atstovai. Be kaimyninių šalių graplingo imtynininkų Panevėžio publika turėtų išvysti ir egzotinių šalių Dominykos Respublikos bei Ganos sportininkus.

Beveik neabejojama, kad kaip ir pirmajame IGF pasaulio graplingo čempionate, favoritų etiketė priklausys lietuviams.

„Be abejo, tikimės daug pergalių. Turime tuo tikėti, nes Lietuvos graplingas yra iškėlęs kartelę pakankamai aukštai. Aš asmeniškai tikiuosi, kad bent pusę diržų liks mūsų šalyje. Daug vilčių dedame į Tomą Smirnovą, Danielių Grėbliūną, Kasparą Strazdą. Taip pat turime labai ryškių kovotojų tiek tarp jaunimo, tiek tarp meistrų. Nesinori minėti daug pavardžių, kad kažko nepamirščiau, tačiau visa rinktinė sudaryta iš paties aukščiausio lygio sportininkų“, - sakė Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

Panevėžys pirmą kartą su graplingu susidūrė prieš dvejus metus, kai Aukštaitijos sostinėje vyko atvirasis Panevėžio čempionatas. Iškart po šio renginio buvo pradėtos dėlioti detalės būsimam pasaulio čempionatui.

„Mūsų strategija yra tapti ne tik sportuojančių žmonių miestu, bet ir sporto renginių miestu. Pastaruoju metu galime pasidžiaugti ir pasididžiuoti, kad pavyksta pritraukti solidžias sportines varžybas. Aišku, prie to prisideda, kad turime puikią sportinę bazę, turime nemažą patirtį. Tai leidžia tikėtis, kad pasaulio graplingo čempionatas bus surengtas pačiu aukščiausiu lygiu“, - sakė Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

„Kai vyksta bendradarbiavimas su federacijomis, tuomet atsiranda ir iniciatyvos. Tas jūsų minėtas Panevėžio miesto čempionatas ir buvo pradžia, dėl ko pasaulio čempionato organizatoriai pasirinko mūsų miestą. Man asmeniškai atsiminimai iš to pirmojo renginio geri, todėl norėjosi viską perkelti į aukštesnę kategoriją“, - kalbėjo daugiausiai prie čempionato organizavimo prisidedantis Panevėžio miesto savivaldybės sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis.

Čempionatas vyks Gi (su kimono) ir No gi (be kimono) disciplinose. Iš viso nugalėtojai ir prizininkai paaiškės net keturiasdešimt keturiose skirtingose kategorijose.

Pasaulio graplingo čempionatas Panevėžyje

II-ąsis pasaulio IGF Grappling imtynių čempionatas (II World IGF Grappling Championship) vyks 2021 m. spalio 9 d. 11 val.  Panevėžio sporto arenoje „Cido arena“  (cidoarena.lt), adresu: Parko g. 12, Panevėžys, Lietuva.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus