visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pamatų izoliacija Finnfoam - patikima pastato apsauga nuo įšalo

Pamatų izoliacija Finnfoam - patikima pastato apsauga nuo įšalo Pamatų izoliacija Finnfoam - patikima pastato apsauga nuo įšalo

FINNFOAM, UAB

Pamatų izoliacija Finnfoam - patikima pastato apsauga nuo įšalo. Izoliacija sauganti nuo įšalo klojama horizontaliai pastato perimetru, neleidžia gruntui sušalti ir atsirasti grunto pakilimams, kurie gali suskaldyti pamatus. Gera izoliacija nuo įšalo yra vienas svarbiausių darbų statant pastatus. Izoliacija nuo įšalo turėtų būti veiksminga mažiausiai 50 metų, vėliau bus brangu ją atnaujinti. Patikimumas yra pagrindinė savybė, kurią turi turėti izoliacija nuo įšalo.

Vientisa ir uždara porų struktūra

Finfoam izoliacija veikia puikiai, netgi kai aplinkos sąlygos darosi sudėtingesnės, pavyzdžiui, potvynio metu ar kai sumažėja drenažo sistemos efektyvumas. Į visiškai vientisą ir uždarą Finnfoam porų struktūrą negali įsiskverbti augalų šaknys, vanduo, gruntas ir kitos medžiagos. Finnfoam plokštėms nereikalingi nei apsauginiai plastiko lakštai, nei drenažo sistema. Finnfoam plokštes nesušlampa. Žemės įšalo izoliacija visada turi išlikti sausa. Sudrėkusi izoliacija daugiau nefunkcionuoja kaip izoliacija ir gali būti suardyta, jeigu sušąla. Finnfoam visiškai vientisa ir uždara porų struktūra nesudrėksta, net jei ir užšąla po vandeniu kuriam laikui ir tai kartojamsi kelis kartus iš eilės. Žemiau pridėta ilgalaikio užšaldymo-atšildymo testo rezultatai.

finnfoam-pamatu-izoliacija

Finnfoam plokštės nesuslūgsta

Horizontaliai įrengtoje izoliacijoje be grunto spaudimo atsiranda ir kitų apkrovų. Paprastai tai būna taškinio spaudimo apkrovos, tokios kaip automobilių judėjimas, aplinkos puošimui skirti akmenys ir t.t. Ant izoliacijos beriamas apie 30 cm grunto sluoksnis gali šiuos spaudimus paskirstyti, tačiau izoliaciją nuo įšalo rekomenduojama kloti kiek galima arčiau žemės paviršiaus.

Dėl didelio atsparumo spaudimui, Finnfoam izoliaciją galima kloti ir po pamatais. Finnfoam izoliacinės plokštės atlaiko ir statybinių mašinų ir įrenginių svorį.

Cokolio izoliacija

Cokolio izoliacija dalinai yra po žeme, taigi, ji turi būti atspari drėgmei. Finnfoam plokštės yra ypač atsparios drėgmei. Cokolio izoliacija turi būti ir labai stipri. Finnfoam izoliacinės plokštės gerai atlaiko liejant pamatus susidarančias apkrovas bei skilinėjimus įrengiant cokolį. Dėl savo stiprumo Finnfoam plokštės tinka cokolio izoliacijai bei gali būti naudojamos kaip formos liejant pamatus. Lygaus paviršiaus Finnfoam plokštės lengvai nusiima, nes jos neprikimba prie betono. Jeigu norima, kad plokštė liktų pamatuose, jos paviršių reikia padaryti šiurkštesnį arba pagraviruoti (tam puikiai tiks šiurkštus švitrinis popierius).

Finnfoam plokštės gali būti ir vėliau pritvirtinamos prie cokolio naudojant renovacinį cementinį skiedinį ar bituminius klijus. Finnfoam plokštės vėliau nutinkuojamos plonasluoksniu tinku ar padengiamos kita apdaila.
 
Pleištas įšalui paskirstyti sulygina įšalo pakilimus

pastato-izoliacija-nuo-isalo


Pastato izoliaciją nuo įšalo visada verta kloti su pleištu įšalui paskirstyti, kad įšalas kiltų lygiai, ir nesusidarytų horizontalių apkrovų.

Po izoliacija šąlanti žemė skleidžia šilumą. Ši papildoma šiluma yra panaši teritorijai A. Kuo didesnė yra A teritorija, tuo daugiau papildomos šilumos susiformuoja po izoliacija. Todėl veiksmingiausia yra kloti izoliaciją nuo įšalo kiek galima arčiau žemės paviršiaus. Naudojant pleištą įšalo paskirstymui, išlyginami įšalo pakilimai, o tuo pačiu padidėja papildoma šiluma šąlant.

Plačiau apie Finnfoam

Finnfoam sudėtis ir struktūra

Finnfoam pagrindinė žaliava yra grynas polistirenas (PS).finnfoam-sudetis

Finnfoam yra porėtas plastikas, kurio žaliava – polistirenas (PS). Polistirenas nėra kenksmingas sveikatai, jis dažnai naudojamas kaip pakavimo medžiaga maistui. Polistirenas yra perdirbamas plastikas, kurį galima išlydyti ir vėl naudoti kaip žaliavą.

Kita svarbi žaliava Finnfoam plokščių gamyboje yra anglies dioksidas (CO2), kuris gaunamas kaip kitų pramonės šakų atlieka, todėl jis neturi neigiamo poveikio aplinkai. Anglies dioksidas išgaruoja iš plokščių per kelias savaites nuo pagaminimo ir yra pakeičiamas oru. Polistireno ir anglies dioksido dalis sudėtyje yra apie 96-98 %. Likusią dalį sudaro papildomos medžiagos: dažai, procesą stabilizuojančios medžiagos, porų struktūrą modifikuojančios medžiagos ir t.t.

Finnfoam gamyboje nenaudojamos CFC, HCFC ar HFC dujos. Finnfoam gamyboje nenaudojamos sveikatai žalingos, bromo junginių turinčios, ugnį slopinančios medžiagos. Iš Finnfoam plokščių neišsiskiria sveikatai pavojingų dujų, dalelių ar pluoštų. Plokštės yra priskiriamos aplinkos oro kokybės klasei M1 (aukščiausia klasė Suomijoje), tai reiškia, kad jos į patalpas neišskiria nuodingųjų medžiagų.

Struktūra

finnfoam-struktura2Finnfoam plokščių puikios savybės priklauso nuo jų porų struktūros. Finnfoam porų struktūra yra visiškai vientisa ir uždara, ji visiškai skiriasi nuo putų polistirolo (EPS) porų struktūros.

Finnfoam visiškai vientisa ir uždara porų struktūra yra įgyjama gamybos procese, kur aukštame slėgyje į ištirpdintą polistireną yra įterpiamas skystas anglies dioksidas. Anglies dioksidas virsta dujomis, kai jis išeina pro purkštuvą į normalų oro slėgį. Porų struktūrą modifikuojančiomis medžiagomis ir įrenginių dėka, suformuojamos norimos formos ir dydžio poros. Ypač stiprių, netgi virš 70 000 kg/m2 atlaikančių plokščių poros yra truputį statmenos. Porų pagaminama daugiau nei 23 milijardų per sekundę.

Finnfoam plokščių viršuje yra vientisas ir sandarus paviršius. (Poros skersmuo – apie 0,1mm).

Gaminimo metu ant plokščių paviršiaus atsiranda vientisas paviršinis sluoksnis, kur vietoje porų yra vientisas polistireno sluoksnis-plėvelė. Šis vientisas paviršius atstumia vandenį. Plokštės abiejose pusėse esantis paviršinis sluoksnis ir viduryje esanti vientisa porų struktūra suformuoja sluoksniuotą plokštės struktūrą, kuri dar labiau sutvirtina plokštę.silumos-izoliacijos-plokstes-finnfoam

 

Statykite protingai ir izoliuokite naudodami Finnfoam!

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus