visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Organinio pasiekiamumo saulėlydis feisbuke. Ar tikrai?

Organinio pasiekiamumo saulėlydis feisbuke. Ar tikrai? Organinio pasiekiamumo saulėlydis feisbuke. Ar tikrai?

Pastaruoju metu virtualioje erdvėje vis dažniau galima išgirsti teiginį, jog prekės ženklai be mokamų reklamų feisbuke praktiškai neturi šansų pasiekti auditorijos. Tai skamba įtikinamai, žinant, jog dabartinis feisbuko algoritmas organiškai leidžia pasiekti vos apie 3% puslapio gerbėjų. Tačiau ar tikrai nemokamas turinys tapo atgyvena? Žemiau pateikiami trys būdai, kaip be reklamos biudžeto prekės ženklas gali pasiekti išties puikių rezultatų:

Kokybiškas turinys

Mažiau betikslių nuotraukų su kačiukais ir „nelaukiu pirmadienio“ tipo įrašų, daugiau aktualios informacijos bei įtraukiančio turinio. Socialiniai tinklai – tai puiki terpė užmegzti ryšį su auditorija, tad kodėl gi tuo nepasinaudojus? Dalinkitės tais įrašais, kurie aktualūs JŪSŲ GERBĖJAMS – tai tikslinei auditorijai, kuriai feisbuko profilis patrauklus dėl įdomaus turinio, kuris daugiau ar mažiau susijęs su prekės ženklu, o ne dėl jokios prasmės neturinčių paveiksliukų.

Užkabinanti žinutė, netikėta idėja ar stebinančios vizualizacijos gali pasiekti tikrai daug! Tai puikiai iliustruoja asmeninis rekordas: mano paskelbtas postas 10 tūkst. gerbėjų turinčiame vienos įmonės FB profilyje pasiekė daugiau nei 60 tūkst. vartotojų be jokių reklamų. Todėl nurašyti nemokamo turinio tikrai negalima – originalūs pranešimai bei įtraukianti vaizdinė medžiaga, akivaizdu, vis dar yra įtakingi.

Įrašų skelbimas geriausiu metu

Kiekvieno prekės ženklo puslapio auditorija skiriasi, tad skiriasi ir metas, kai skelbiami pranešimai geriausiai pastebimi. Feisbukas suteikia galimybę stebėti ir analizuoti daugybę statistikos rodiklių, taip pat ir laiką, kai Jūsų įrašai sulaukia didžiausio dėmesio. Jei didelis organinis pasiekiamumas yra Jūsų tikslas – tiesiog būtina atsižvelgti į tinkamiausią laiką dalintis įrašais.

Įrašų skelbimo nuoseklumas

Nors lietuviškų prekės ženklų su kokybišku turiniu feisbuke daugėja, vis dar apstu pavyzdžių, kai vieną dieną paskelbiama keliolika pranešimų su vos kelių minučių pertraukomis, o vėliau kelias dienas seka mirtina tyla. Todėl verta planuoti savo būsimus įrašus bei atsakingai peržvelgti juos prieš paskelbiant – taip bus lengviau išvengti nesmagių kraštutinumų. Nenuoseklus įrašų skelbimas ne tik nepadės pritraukti didesnio organinio pasiekiamumo, bet ir labai realu, jog sumažins gerbėjų skaičių.

Taigi akivaizdu, jog gandai apie feisbuko organinio pasiekiamumo mirtį buvo gerokai perdėti. Kuriant atvirą, įtraukiantį turinį bei žinant geriausią metą pranešimams skelbti, prekės ženklas turi visas galimybes likti matomu bei auginti gerbėjų skaičių.

Daugiau informacijos:

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus