visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Oras – vanduo šilumos siurblys – efektyvus A++ klasės namo šildymo sprendimas

Oras – vanduo šilumos siurblys – efektyvus A++ klasės namo šildymo sprendimas Oras – vanduo šilumos siurblys – efektyvus A++ klasės namo šildymo sprendimas

EKO2ŠILUMA, UAB

www.eko2siluma.lt

Ruošiatės šiais arba kitais metais pradėti statyti namą? 2021 metai jau visai šalia. Jei statybos leidimas bus išduotas iki 2021-01-01 galima laikytis A+ klasės reikalavimų, jei statybos leidimas bus išduotas vėliau, bus privaloma  laikytis A++ klasės reikalavimų. Pasyvus namas nuo įprastų namų skiriasi geresne šilumos izoliacija, kokybiškesniais langais ir šilumą grąžinančia vėdinimo sistema. Kiekvienas žingsnis vedantis link efektyvumo mažina šilumos energijos poreikį, taip sutaupomi energijos kaštai. Tokių namų šildymo sąnaudos yra minimalios, pasyvaus namo standartas užtikrina aukščiausio lygio komfortą.

„Mitsubishi Electric“, prisitaikydama prie naujai statomų namų reikalavimų, pristato mažesnio galingumo oras-vanduo šilumos siurblius su „R32“ šaltnešiu, todėl yra  draugiškesni aplinkai, pasižymi puikiomis darbinėmis savybėmis ir dar mažesnėmis  energijos sąnaudomis nei buvo iki šiol. „POWER INVERTER“ serijos lauko blokai yra dviejų galingumų: 4 kW arba 6 kW, patobulinto dizaino, kompaktiškesni, komplektuojami su patentuota „Ecodan Next Ge­neration“ sistema (pati naujausia versija D).

„Mitsubishi Electric“ šilumos siurbliai oras – vanduo ir toliau išlieka pakankamai  efektyvūs, kad 80-120 m2 4 kW įrenginys būtų vieninteliu šilumos šaltiniu tiek naujos statybos name, tiek  keičiant kieto kuro katilą į oras – vanduo sistemą. Talpykloje yra integruotas 200 l buitinio karšto vandens šildytuvas ir visi reikalingi katilinės komponentai. Talpykla gauna energiją iš aeroterminio šilumos siurblio lauko bloko ir perduoda ją i radiatorinę, grindinę ir kombinuotą šildymo sistemą patalpų šildymui, o taip pat buitinio karšto vandens ruošimui. Sistemoje yra įrengtas papildomas plokštelinis šilumokaitis – jo dėka, sistemoje paruošiama daugiau karšto vandens su mažesnėmis energijos sąnaudomis. Taip pat įdiegtas lengvai valdomas skydelis, o papildomai pasirinkus bevielį  nuotolinio valdymo pultelį jis bus kaip temperatūrinis daviklis su galimybe įrenginį valdyti iš bet kurios namo vietos.

Oras – vanduo šilumos siurblys

Vėlyvą pavasarį ir vasarą įprastai patalpų šildymo poreikis sumažėja. Kad šilumos siurblys negeneruotų per aukštos srauto temperatūros pagrindiniam kontūrui, siekiant iki maksimumo padidinti našumą ir sumažinti eksploatacines išlaidas, „Mitsubishi Electric“ oras – vanduo sistema pasitelkiama kompensacijos kreivę. Kompensacijos kreivė naudojama apriboti pagrindinio patalpos šildymo kontūro srauto temperatūrą, priklausomai nuo laiko temperatūros. „FTC“ naudoja lauko temperatūros jutiklio ir pagrindinio kontūro tiekimo temperatūros jutiklio informaciją, kad užtikrintų, jog šilumos siurblys negeneruoja per aukštų srauto temperatūrų, jei oro sąlygos to nereikalauja.

Reziumuojant – pastatas jums tarnaus ilgiau, o jo išlaikymui išleisite ženkliai mažiau.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus