visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Oras-vanduo šilumos siurblių NIBE evoliucija iki A+++

Oras-vanduo šilumos siurblių NIBE evoliucija iki A+++ Oras-vanduo šilumos siurblių NIBE evoliucija iki A+++

Neseniai šildymas oras-vanduo šilumos siurbliais buvo lyg atsarginis sprendimas, norint išvengti gręžimo ir kasimo bei susitaikant su sprendimo trūkumais. Nuo to laiko daug kas pasikeitė. Dabar tai labiausiai auganti sritis šilumos siurblių technologijose, verčianti rinkos dalyvius investuoti į naujų technologijų kūrimą.

Reikėjo keleto metų įtempto darbo ir daug pastangų, kol pagaliau buvo pagamintas naujasis NIBE F2120 šilumos siurblys. Pasiektas metinis efektyvumo koeficientas (angl. SCOP) didesnis nei 5. Tai visiškai unikalus pasiekimas, keičiantis situaciją rinkoje, kurį bus labai sunku pagerinti. Įrenginys gali stabiliai tiekti į sistemą 63 oC, esant lauke -25 oC.

Trifazis dažnių keitiklis leidžia sistemai prisitaikyti prie pastato poreikių šildymo ir vėsinimo režimuose. Įdiegtai EVI (angl. Economised Vapour Injection) technologijai padedant, pasiekiami išskirtiniai parametrai, kurie leidžia racionaliai naudoti įrangą taip pat ir renovacijai – pastatuose, kur prieš tai buvo naudojami dujiniai, kieto ar skysto kuro įrenginiai ir sumontuotos aukštų temperatūrų šildymo sistemos.

Oras-vanduo šilumos siurblių NIBE evoliucija iki A+++

Dažnai oras-vanduo šilumos siurblių išorės įrenginių neigiama savybe laikoma įrenginio išvaizda, kuri neišvengiamai turi būti įkomponuota į pastato fasado foną. Kuriant naująjį NIBE F2120 nebuvo pamirštas ir įrenginio dizainas. Lena Mårdh buvo paskelbta dizaino konkurso nugalėtoja. Dabar įrenginio išvaizda nuteikia pozityviai.

Bet kokios technologijos nublanktų be išmanaus sistemos valdymo. Šiuolaikiniame, skubančiame ir išmaniame pasaulyje reikalinga, kad įrenginiai patys prisitaikytų prie mūsų poreikių. Jau nieko nepavyks nustebinti oras-vanduo šilumos siurblio valdymo galimybe internetu ir mobiliu telefonu – tai integruota kiekviename siurblyje.

Oras-vanduo šilumos siurblio valdiklyje integruota išmanaus kainų taikymo funkcija „Smart price adaption“. Ši funkcija suteikia įrenginiui pagal įvestus prioritetus (pvz. kaina, tarifas arba CO2 emisija) pasirinkti energijos šaltinius optimaliai, keičiantis situacijai. Pavyzdžiui, jei turime sistemą oras-vanduo kartu su papildomu dujiniu šildymu, sistema pati pasirinks pagal įvestus tarifus, koks energijos šaltinis tam tikru momentu bus naudojamas.

Nueita dar toliau – NIBE oras-vanduo šilumos siurblio valdiklis gali būti susietas su elektros tinklų tiekimo serveriu, pagal kurio teikiamą informaciją apie kainas bus optimaliai vykdomas įrenginio valdymas. Karšto vandens ruošimo sistema „studijuoja“ jūsų namo karšto vandens poreikius ir bando visada prisitaikyti. Unikali funkcija „Adjust“ leidžia oras-vanduo šilumos siurbliui komunikuoti su šildymo sistemos valdikliu (pvz. UPONOR), tokiu būdu optimizuojant valdymą.

NIBE oras-vanduo šilumos siurblio valdymo internetu sistema UPLINK yra unikali. Ji vėl praplėsta naujomis funkcijomis. Dabar jau yra galimybė prisijungti trečiai šaliai per API. Pirmiausia, tai NIBE partneris Schneider electric, kur NIBE klientams bus suteikta galimybė valdyti oras-vanduo šilumos siurblį per WISER sistemą.

Kokią papildomą vertę tai sukuria? Įsigijus nedidelį komplektą už keletą šimtų eurų ir įdiegus savo mobiliajame įrenginyje atitinkamą programėlę, turėsime „protingus namus“ savo telefone. Sistema ves statistiką apie energijos suvartojimą, automatiškai nuspręs, kada jūsų nėra namie ir reikia pereiti prie kitų režimų, valdys apšvietimą, kiekvieną termostatą, žaliuzes, audio sistemą, apsaugos kameras. Čia ribų nėra.

NIBE oras-vanduo šilumos siurbliai visada priekyje – junkitės prie mūsų!

UAB „Ekoklima“ Lietuvoje atstovauja vieną didžiausių Europos šildymo technikos gamintojų - Švedijos kompaniją NIBE Energy Systems. Ši kompanija Europoje žinoma kaip viena pažangiausių įmonių, tiekiančių  rinkai efektyviausius bei šiuolaikiškiausius šilumos siurblius bei kitą šildymo techniką. NIBE Energy Systems yra namų ūkių šildymo technikos rinkos lyderis Skandinavijoje, Lenkijoje, Čekijoje ir Baltijos šalyse. Mūsų klientai yra žmonės, kurie stato naujus arba renovuoja esamus būstus, ir domisi novatoriškais produktais, kurie taupo pinigus ir sukuria ekologišką aplinką Jūsų ramiam gyvenimui

UAB „Ekoklima“ darbuojasi patyrę darbuotojai, turintys ilgametę darbo su šilumos siurbliais patirtį, Lietuvoje įrengę daugiau nei 2000 įvairaus galingumo geoterminių katilinių tiek gyvenamuosiuose namuose, tiek visuomeniniuose ar pramoniniuose objektuose. Įmonės darbuotojus rasite visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje, todėl kiekvienam, besidominčiam šilumos siurbliais, bus suteikta operatyvi ir profesionali konsultacija, parinkta įranga, optimaliausiai atitinkanti kliento poreikius. UAB „Ekoklima“ serviso komanda Jūsų šilumos siurblį profesionaliai prižiūrės tiek garantiniu laikotarpiu, tiek po jo.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus