visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Nuotekų talpų įrengimas – rinkitės profesionalus

Nuotekų talpų įrengimas – rinkitės profesionalus Nuotekų talpų įrengimas – rinkitės profesionalus

VANDENS EKSPERTAI, UAB

UAB „Vandens ekspertai“ montuoja nuotekų valymo įrenginius, įrengia nuotekų siurblines bei nuotekų talpas. Talpos nuotekoms įrengiamos tuomet, kai nėra nuotekų surinktuvo, aplinkosaugos reikalavimai neleidžia įrengti filtravimo įrenginių į gruntą. Taip pat tuomet, kai prijungti konkretų objektą prie nuotakyno netikslinga ar nėra galimybių įrengti nuotekų valymo įrenginį.

Nuotekų talpos – sandarios talpos, skirtos namų, nedidelių grupių buitinėms nuotekoms kaupti ir laikyti iki jų išsiurbimo. Labai svarbu, kad kaupimo rezervuarai butu sandarus, taip pat montuojant, kad butu užtikrintas saugumas, jų sandarumui.

Talpos nuotekoms gali būti iš metalo, gelžbetonio, stikloplasčio arba plastmasės. Tokios talpos gali būti įvairių formų: apvalios, stačiakampės. Renkantis ar projektuojant nuoteku kaupimo rezervuarą svarbu žinoti, kokį kiekį vandens ir kiek žmonių sunaudos per dieną, kaip dažnai bus išvežamos nuotekos.  

Nuotekų talpos dažnai naudojamos ir sezoniniuose objektuose. Tinkamai eksploatuojant rezervuarus, jie nedaro neigiamo poveikio aplinkai. Kai kaupimo rezervuarai yra nesandarūs, nuotekų skystoji dalis filtruojasi į gruntą (t.y. gruntinius vandenys). Tokiu atveju kaupimo rezervuare lieka tirštoji nuotekų frakcija (dumblas). Todėl, kai rezervuaro turinys yra išsiurbiamas, būtina stebėti, ar nėra per tirštas, nes jai taip, tai yra pirmas požymis, kad nuotekų kaupimo rezervuaras yra nesandarus. Kaupimo rezervuaro mažiausias tūris turi būti 1m3. Projektuojant nuotekų kaupimo rezervuarą reikia nepamiršti, kad tūris turi būti toks, kad jame galėtų kauptis ne mažiau kaip 7–8 dienas.

Talpos ir jos funkcionalumą užtikrinančių sistemų montavimą rekomenduojama atlikti vadovaujantis statinio techniniu ar / ir darbo projektu. Požemines talpas reikėtų montuoti ypač dėmesingai, nes nuo to priklauso visas projekto funkcionalumas.

UAB „Vandens ekspertai“ taip pat įrengia priešgaisrinius rezervuarus „Traidenis“, akumuliacines ir termoizoliacines talpas, chemiškai atsparias talpas, dvisluoksnes, trisluoksnes kuro talpas, taip pat talpas birių medžiagų laikymui. Įmonė teikia ir kitas išorės inžinerinių tinklų montavimo paslaugas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus