visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Nemalonus burnos kvapas – ar jis Jums pasireiškia?

Nemalonus burnos kvapas – ar jis Jums pasireiškia? Nemalonus burnos kvapas – ar jis Jums pasireiškia?

Kiekvieną iš mūsų gali lydėti nemalonus burnos kvapas, tačiau to galime ir nesužinoti. Taip yra dėl kūno aklimatizacijos – kvapo, sklindančio iš burnos, neužuodžia nosis. Tačiau yra 5 nesudėtingi būdai įsitikinti, ar nėra nemalonaus burnos kvapo.

1. Atsistoję prieš veidrodį iškiškite liežuvį – balkšvas liežuvio galas gali išduoti blogą burnos kvapą.

2. Liežuviu palaižykite vidinę savo riešo pusę, palaukite apie 10-20 sekundžių, kol išdžius seilės, ir pauostykite. Jeigu užuosite blogą kvapą, vadinasi, Jūsų burnos kvapas gali būti nekoks.

3. Norėdami pasitikrinti, ar nesergate halitoze, tarp galinių dantų įkiškite tarpdančiams skirto valyti siūlo gabalėlį, vėliau jį pauostykite. Jeigu per atstumą užuosite nemalonų kvapą, jį gali užuosti ir kiti žmonės kalbėdami su Jumis.

4. Namuose galite išbandyti vieną greitą odontologų naudojamą bandymą blogo kvapo nustatymui – nuvalykite liežuvio paviršių medvilniniu tamponu ir jį pauostykite. Jei ant medvilnės tampono atsirado gelsva dėmelė po to, kai pavalėte liežuvį, tikėtina, kad Jūsų burnoje yra padidėjusi lakiųjų sieros dalelių (LSD) koncentracija, o tai parodo lėtinę halitozę bei blogo burnos kvapo atsiradimą.

5. Vienas geriausių ir sąžiningiausių būdų patikrinti, ar Jūsų burnos kvapas yra geras – paklauskite Jums artimo žmogaus, kuriuo galite pasitikėti, nuomonės. Tiesa gali būti nemaloni, tačiau atsakymas tikrai bus nuoširdus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus