visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Moduliniai laiptai arba pristatomos kopetėlės – paprasti ir patogūs sprendimai užlipimui į antresolę

Moduliniai laiptai arba pristatomos kopetėlės – paprasti ir patogūs sprendimai užlipimui į antresolę Moduliniai laiptai arba pristatomos kopetėlės – paprasti ir patogūs sprendimai užlipimui į antresolę

Greitėjant gyvenimo tempui, o namams tampant tik „vieta miegui“, sparčiai populiarėja maži, studijinio (lofto) tipo būstai. Jei viskas  funkcionaliai išplanuota, jie tampa puiki vieta gyventi. Dažna tokių būstų problema vietos trūkumas įprastiems laiptams. Tačiau tam yra paprasti ir nebrangūs sprendimai.

Pirmasis – moduliniai laiptai su „lokio pėdos“ tipo pakopomis (žr. nuotrauką žemiau).

Moduliniai laiptai yra lengvai surenkami, jiems nereikia skirti daug brangios namų erdvė. Dėka modulinės sistemos, galimi įvairūs montavimo būdai: tiesūs, su pasukimu, pusiau sraigtiniai. Svarbu paminėti, kad tokio tipo laiptams paprasta sureguliuoti reikiamą aukštį, pridėti ar nuimti papildomas pakopas. Tai yra saugus sprendimas, nes jiems galima porankius montuoti iš abiejų pusių. Derinant prie interjero dizaino, galimi individualūs spalviniai spendimai, kurie susilieja į bendrą dizaino visumą ir tampa neatsiejamu namų akcentu.

Moduliniai laiptai arba pristatomos kopetės


Antrasis – medinės pristatomos kopėtėlės (nuotraukos apačioje).

Pagrindinis pristatomų kopėtėlių privalumas – jos užima dar mažiau vietos, nei moduliniai laiptai. O nenaudojamos (pristumtos) jos užima erdvės minimaliai. Jų eksploatacija nuo modulinių laiptų skiriasi, tuo jog, kai reikia užlipti į viršų, jas reikia atitraukti ir suteikti tinkamą lipimo kampą. Tai nėra pats patogiausias būdas, tačiau savitai įdomus. Tokio tipo kopėtėles sumontuoti dar paprasčiau, nei laiptus. Taip pat, kopėtėles galima priderinti prie patalpos aukščio. Kaip ir moduliniuose laiptuose, sumontuoti papildomi porankiai iš abiejų pusių užtikrina papildomą saugumą. Dažniausiai šios kopėtėlės gaminamos ir pakuojamos „pasidaryk pats“ principu. Tai reiškia, jog teks patiems susirinkti pakopas , tvirtinimus, o taip pat – padengti norimais dažais, nes jos yra tik paruoštos dažymui ir niekuo nedengtos.

Moduliniai laiptai arba pristatomos kopetės

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus