visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Moderni vandens nukalkinimo sistema – vertinantiems kokybę

Moderni vandens nukalkinimo sistema – vertinantiems kokybę Moderni vandens nukalkinimo sistema – vertinantiems kokybę

Vanduo – gyvybės šaltinis. Žmogui svarbu ne tik tai, kad geriamo vandens būtų pakankamai, bet ir tai, kad jis būtų geros kokybės. Vandenį mes įvertiname tiesiog paragavę ir nusprendžiame, ar vanduo skanus, ar ne. Tai remiasi organoleptinėmis savybėmis (skoniu, kvapu, spalva, skaidrumu). Nemalonaus skonio vanduo sukelia neigiamą fiziologinę reakciją net ir tada, kai nėra tiesioginės grėsmės žmonių sveikatai. Mūsų buitinei įrangai kvapas nesvarbus, tačiau kietas vanduo yra tikras “baubas”. Tirpūs gamtiniai kalcio ir magnio junginiai karštame vandenyje reaguodami iškrenta į nuosėdas, o tai ne tik turi tiesioginį poveikį vandens kokybei, bet juo yra gadinami įvairūs buitiniai prietaisai.

Lietuvos geriamojo vandens kokybė

Geriamasis vanduo turi atitikti šiuos reikalavimus:

  • Jame neturi būti patogeninių mikroorganizmų, virusų, t.y. vanduo neturi būti pavojingas epidemiologiniu požiūriu;
  • Jis turi pasižymėti geromis organoleptinėmis savybėmis: turi būti bespalvis, bekvapis, skaidrus ir neturėti nemalonaus prieskonio;
  • Jame negali būti toksinių medžiagų ir druskų daugiau už leidžiamą koncentraciją, kuri neigiamai veiktų žmogaus organizmą.

Lietuva – viena iš nedaugelio Europos, o ir pasaulio šalių, kurių gyventojai geria tik požeminį vandenį. Taip yra pirmiausia todėl, kad mūsų šalyje gausu požeminio vandens išteklių – ne be reikalo vandentvarkos specialistai Lietuvą vadina vandens Kuveitu.

Palyginus Lietuvos geriamo vandens kokybę su kitomis Europos šalimis, mūsų krašto vanduo yra tikrai geras, tačiau ir mes turime geriamo vandens problemų. Šiaurės vakarų Lietuvoje ir daugelyje Lietuvos vandenviečių yra padidinti kalcio, magnio, geležies, kitų elementų kiekiai.

Tad daugumos šalies miestų būstų savininkai susiduria su kalkių apnašų susidarymo problemomis tiek karšto ir šalto vandentiekio sistemose, tiek ant buitinės įrangos kaitinimo elementų. Dėl to genda buitinė bei šildymo įranga, kemšasi vandentiekio sistemos, lėtėja vandens cirkuliacija, be to didėja suvartojamos energijos kiekis.

Tokių problemų sprendimas − elektromagnetinis „Dropson“ įrenginys, apsaugantis vandentiekį ir buitinę įrangą nuo kalkių apnašų susidarymo.

Moderni „Dropson“ nukalkinimo sistema

Moderni „Dropson“ nukalkinimo sistema gerina vandens savybes

„Dropson“ įrenginys atlieka tiek prevencinę, tiek ir valymo funkciją - nesusidaro naujų kalkių nuosėdų, o esamos apnašos pamažu vandenyje ištirpinamos ir iš sistemos pašalinamos. EMI vandens apdorojimas paremtas elektromagnetinių impulsų poveikiu, todėl priežiūrai nereikia jokių chemikalų. Naudojant „Dropson“ EMI technologiją, skirtingai nei kitus nukalkinimo būdus, vandenyje nesusidaro jokių kenksmingų cheminių medžiagų, todėl ji neteršia aplinkos ir yra pripažinta ekologiška.

Naudojant „Dropson“ technologiją sutaupoma energijos, efektyviau veikia įranga ir prietaisai, pailginama jų naudojimo trukmė. Tad tai ne tik ekologiškas, bet ir ekonomiškas sprendimas.

Be to, šis įrenginys užima mažai vietos. Reikalingas tik elektros šaltinis, o elektros sąnaudos - minimalios. Kas dar labai svarbu, kad jo nereikia jungti prie nuotekų vamzdžių. Naudojant „Dropson“, nekinta natūrali vandens sudėtis, o pats vanduo su mažesniu paviršiaus įtempiu prilyginamas lietaus vandeniui, yra sveikesnis gerti bei laistyti augalus.
Moderni „Dropson“ nukalkinimo sistema
„Dropson“ įrenginio panaudojimo galimybės

Dropson įrenginys„Dropson“ įrenginį lengva sumontuoti prie pagrindinio šalto vandens įvado arba iškart už vandens siurblio. Įrenginio nereikia prižiūrėti ir naudoti chemikalų.

Rekomenduojama prieš „Dropson“ įrenginį sumontuoti nuosėdų filtrą, kad įrenginiui nepakenktų silicio junginiai ar nešvarumai.

Užtikrinamas energijos taupymas, nes sudaromos tinkamos šilumos mainų tarp pirminio ir antrinio srauto, pavyzdžiui, šilumokaičiuose, sąlygos ir prevencija kalkių nuosėdoms susidaryti.

Neleisdamas kauptis kalkių apnašoms, „Dropson“ įrenginys užtikrina optimalų ir nepertraukiamą šilumokaičio veikimą.

Garantuoja nepriekaištingą buities prietaisų veikimą visą jų naudojimo laikotarpį, nes nebereikia naudoti chemikalų ar įprastų vandens minkštiklių, pagreitinančių įrangos koroziją.

Apsaugo nuo kalkių apnašų buitinių prietaisų ir įrangos, pavyzdžiui, skalbyklių ar indaplovių, kaitinimo elementus.

„Dropson“ įrenginys užtikrina tinkamą vandens maišytuvų veikimą, nes jam veikiant nešvarumai ir kalkių nuosėdos neužkemša mechanizmų, todėl įrenginiai patikimai tiekia vandenį ir taupo energiją, o senos kalkių nuosėdos po truputį tirpinamos.

Šiuo įrenginiu apdorotas vanduo ypač tinka daržui laistyti. Jį augalai pasisavina greičiau, todėl geriau auga.

„Dropson“ kalkių šalinimo sistema užtikrina tolygų vandens purškimą – neleidžia purkštukuose kauptis kalkių apnašoms ir nešvarumams.

Įranga sertifikuota sveikatos atitikties sertifikatu ACS. Ji nekeičia geriamojo vandens cheminės sudėties ir skonio.

Oficialus „Dropson“ atstovas Baltijos šalyse – UAB „Absoliuta“.

Tel. +370 5 240 51 10, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., www.dropsona.lt


Absoliuta vandens nukalkinimo sistema
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus