visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Miegamojo kambario apšvietimo sprendimai

Miegamojo kambario apšvietimo sprendimai Miegamojo kambario apšvietimo sprendimai

Apšvietimo dizainas yra vienas iš pirmųjų darbų, įrengiant modernų miegamojo kambarį. Viskas prasideda nuo miegamojo interjero projektavimo, kuomet numatomos tikslios lovų, stalų ir spintų vietos. Priklausomai nuo jo, numatomas apšvietimas, paskaičiuojamas jo intensyvumas. Elektros instaliacijos pravedimo etape pravedami laidai ir paruošiami lizdai šviestuvams bei jungikliams. Apdailos etape sumontuojami šviestuvai.

Miegamojo kambario apšvietimas turi būti išskaidytas ir minkštas. Ryškumas ir šviesos koncentracija miegamajame nėra pageidautini. Bendras apšvietimas turėtu siekti 100–150 lux. Skaitymui ties lovos viršugaliu apie 300–500 lux; prie spintos – 500 lux.

Išskaidyta šviesa gali būti gaunama keliais būdais. Paprasčiausias būdas išskaidyti miegamojo šviesą yra naudojant abažūrus ir įvairius gaubtus. Taip pat plačiai paplitęs šviesos išskaidymas naudojant matinį stiklą, plėveles. Gana daug naudojama atsispindinčios šviesos sprendimų, kai šviesa išskaidoma nukreipus ją į sieną ar lubas.

Miegamojo apšvietimas



Su paslėpta šviesa galima labai daug eksperimentuoti. Pagrindinis miegamojo apšvietimas sukuriamas lempų juostos, paslėptos karnizuose, pagalba. Šviesa nukreipiama į lubas, nuo kurių visą miegamąjį užlieja švelni ir minkšta atspindėta šviesa. Vizualiai atrodo, tarsi lubos būtų atskirtos nuo sienų. Klasikinio stiliaus apšvietimo akcentas – krištoliniai „Fabbian Vicky“ šviestuvai, statomi ant lovos staliukų.

Miegamojo apšvietimas



Modernaus stiliaus miegamajame daug dėmesio skiriama lubų plokštumai. Modernus minimalizmas  – veržlių, kosmopolitiškų žmonių miegamojo stilius. Rankų darbo, įvairių stilių „Eltorrent Petal“ šviestuvai sukuria moderniai futuristinę aplinką.

Vietinio apšvietimo sprendimai miegamajam kambariui

Vietinis apšvietimas leidžia sukoncentruoti šviesą į vieną zoną, kur reikia daugiau šviesos. Toks šviesos kiekis reikalingas, pavyzdžiui, skaitant knygą. Tai gali būti stalinės lempos, sieniniai Bra, toršerai. Vietinis šviesos šaltinis turėtų būti apie 1,3 metro aukštyje nuo grindų. Vietinio apšvietimo jungikliais dažniausiai reguliuojamas ir pagrindinis apšvietimas - įėjus į kambarį uždegtą šviesą galima išjungti jau gulint lovoje.

Miegamojo apšvietimas

Sieninis Bra su dvigubu šviesos šaltiniu. Gaubtu dengtas šviestuvas skleidžia išskaidytą šviesą šalia lovos. Nukreipiama taškinė lemputė naudojama apšvietimui skaitant.

Miegamojo apšvietimas



Sieniniai pakabinami miegamojo šviestuvai išdėstyti galvūgalyje sukuria simetriją miegamajame. „SLV156020“ šviestuvai skleidžia kryptinį šviesos srautą, toks  mažiau trukdo miegančiam kitame lovos gale. Šis šviestuvas puikiai tiks šeimos miegamajame.

Didelio miegamojo kambario apšvietimo sprendimai

Dideliam miegamajam reikia kelių pagrindinio apšvietimo šviestuvų. Paprastai šviestuvai išdėstomi keliais būdais: kambario dalis, kurioje yra lova, apšviečiami lubiniu šviestuvu arba keliais taškiniais šviestuvais; papildomas apšvietimas įrengiamas simetriškai lubiniam šviestuvui pagal perimetrą, iš abiejų pusių, priešingame kambario gale.

Miegamojo apšvietimas

Didelio miegamojo kambario apšvietimas lubiniu šviestuvu „SLV156050“. Papildomas apšvietimas prie lovos „SLV156020“ bei priešingoje pusėje, kur ant stalelio yra miegamojo šviestuvas „SLV155840“

Viena iš dažniausių klaidų renkantis šviestuvus miegamajam, yra pasirinkimas remiantis estetiniais, o ne ergonominiais kriterijais. Aišku, šviestuvų dizainas labai svarbus, bet tai neužtikrina tinkamo apšvietimo. Miegamojo šviestuve turi derėti ir dizainas, ir funkcionalumas.

Miegamojo apšvietimas

Pakabinami miegamojo šviestuvai „Eltorrent Tubs“ – modernus ir funkcionalus sprendimas, ypač tinkamas, jei remonto metu negalėjote pravesti laidų sienose. Šviestuvai maitinami nuo laidų, instaliuotų pakabinamose lubose.

Straipsnis parengtas pagal: asa.lt. Miegamojo apšvietimas ir šviestuvai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus