visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Malkos. Kaip pasirinkti malkas šildymui?

Malkos. Kaip pasirinkti malkas šildymui? Malkos. Kaip pasirinkti malkas šildymui?

AMBER FOREST, UAB

www.amberforest.lt

Malkos. Kaip pasirinkti malkas šildymui? Įmonė UAB "Amber forest" gaminanti ir parduodanti aukštos kokybės sausas natūraliai išdžiovintas lapuočių malkas, atsako į klausimą - kaip pasirinkti tinkamas malkas šildymui ir kiek svarbus yra malkų natūralus išdžiovinimas.

Įmonės UAB "Amber forest" malkų gamybai, malkiniai medžiai dažniausiai kertami žiemą, kai mediena sausesnė. Žiemą, esant žemoms temperatūroms, o ypatingai esant įšalui žemėje, medžiai išgarina juose esančią drėgmę, tačiau prisigerti iš žemės esant įšalui naujos drėgmės negali, todėl medžiuose žiemą žymiai sumažėja drėgmės. Žiemą kirsta mediena turi mažiau drėgmės, jos didesnis tankis.

Malkos džiovinamos tik natūraliai, juk natūralus medienos džiovinimas žymiai pranoksta dirbtinį, visų medienos gamtinių savybių išsaugojimo atžvilgiu. Be to, džiovinama mediena susitraukia net iki 5 % storiu ir pločiu. Todėl per daug greitai džiovinant kyla pavojus, jog vidiniuose sluoksniuose, medienos gilumoje esanti drėgmė nespės išsiveržti į paviršinius medienos sluoksnius, o šie pritrūkę drėgmės, tiesiog susitrauks, tuo pačiu uždarydami kelią gilesniuose sluoksniuose esančiai drėgmei. Tuomet viršutiniai sluoksniai toliau ims džiūti, o vidiniai bus tarsi uždengti. Kadangi džiovinti džiovyklose reikia nemažai lėšų tai daug kas neišlaiko viso reikiamo laiko, kad malkos tinkamai išdžiūtų. Malkų paviršius pamatavus drėgmę atrodo sausas, tačiau pakeitus laikymo sąlygas, laikant malkas mažai vėdinamuose sandėliuose ar pan. drėgmė iš vidaus iškyla į paviršių ir dėl to formuojasi pelėsis. Natūraliai džiovinamos malkos džiūna tolygiai. Kai kurios būna šiek tiek drėgnesnės negu džiovintos džiovyklose, tačiau ant jų tikrai neatsiranda pelėsis.

Natūraliam malkų džiovinimui parenkama lygi, aukšta vieta su nedideliu nuolydžiu vandeniui nutekėti. Malkų konteineriai kraunami tam tikru atstumu vienas nuo kito, o eilės išdėstomos taip, kad vyraujantieji toje vietoje vėjai labai gerai prapūstų konteinerius. Kiekvienas konteineris turi pagrindą su tuščia ertme apačioje. Taip laikomos malkos natūraliai džiūva, jose nesikaupia pelėsis. Jų išdžiuvimo greitis priklauso nuo medžių veislės ir nuo medžiagos storio. Taip pat malkų natūralaus džiūvimo trukmė priklauso nuo klimato ir oro.

UAB "Amber forest" gaminiai sertifikuoti pagal FSC®, kas leidžia pirkėjui iš rinkoje esančių medienos gaminių rinktis tuos, kurie buvo pagaminti laikantis tiksliai apibrėžtų standartų. Pastarieji garantuoja, kad mediena buvo įsigyta iš tinkamai tvarkomo miško, kuriame derinama aplinkos apsauga, socialinė gerovė bei ilgalaikė ekonominė nauda.

malkos-malku-pardavimas

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus