visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Lietuvos ir Kazachstano bendri projektai – naujas postūmis traukiniui SAULĖ

Lietuvos ir Kazachstano bendri projektai – naujas postūmis traukiniui „Saulė" Lietuvos ir Kazachstano bendri projektai – naujas postūmis traukiniui „Saulė"

„Istoriškai svarbaus Šilko kelio atkūrimas yra tvirtas Europos ir Azijos bendradarbiavimo plėtros pagrindas transporto, prekybos ir kitose srityse. Šio amžiaus iššūkiai ir galimybės leidžia geografiškai pratęsti Naująjį šilko kelią, prijungiant naują dalį – Baltijos jūros regioną“, – šiandien VIII-ojo Astanos (Kazachstanas) ekonomikos forumo sesijoje pabrėžė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Lietuva, esanti itin patogioje geografinėje padėtyje ir turinti gerai išvystytą transporto ir logistikos infrastruktūrą, Naujojo šilko kelio šalis ir rinkas, kurios apima net 750 mln. vartotojų, gali sujungti su Europa.
 
„Traukinys „Saulė“ yra strateginis Lietuvos ir Kazachstano projektas, turintis daug potencialo ir galintis padėti realizuoti ambicingus Šilko kelio tikslus. Mes siekiame šio projekto plėtros – konteinerinių krovinių pervežimų tarp Rytų, Vakarų Europos ir Skandinavijos tranzitu per Lietuvos teritoriją, – sakė ministras R. Sinkevičius. – Labai svarbu, kad ši idėja nėra tik popierinė. Šiuo metu ji aktyviai skinasi kelią į gyvenimą.“
 
Kazachstanas siekia realizuoti logistikos projektus, kurie leis padidinti intermodalių terminalų pajėgumus Kinijoje ir ES šalyse. Kazachai kuria krovinių koridoriaus Rytai–Vakarai paskirstymo centrą ir numato įgyvendinti Aktau jūros uosto plėtros ir specialiosios ekonominės zonos projektą „Chorgosas–Rytų vartai“. Lietuva analogiškai plėtoja ES regioninio transporto mazgo projektą „Klaipėda–Vakarų vartai“.
 
Tikimasi, kad 2014 m. gruodį pasirašytas Lietuvos ir Kazachstano kompanijų memorandumas dėl bendrų įmonių Klaipėdoje ir Chorgose steigimo padės įgyvendinti šiuos transporto ir infrastruktūros projektus ir paskatins konteinerinio traukinio „Saulė“ plėtrą.
 
Š. m. birželio 5–6 d. Klaipėdoje vyks Susisiekimo ministerijos, AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rengiama konferencija „Naujas Šilko kelias – patikimas Europos ir Azijos ryšys“, į kurią aptarti tolesnių bendradarbiavimo krypčių atvyks ir Kazachstano delegacija.

Nuotr. www.transp.lt

2015-05-22. LR Susisiekimo ministerija. Lietuvos ir Kazachstano bendri projektai – naujas postūmis traukiniui „Saulė". www.transp.lt

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus