visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Lietuvos Graplingo Federacija (LGF) kelia vis naujus tikslus

Lietuvos Graplingo Federacija (LGF) kelia vis naujus tikslus Lietuvos Graplingo Federacija (LGF) kelia vis naujus tikslus

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas: „Esame priversti keisti planus, nes anie jau pasiekti.“

Trečius metus gyvuojanti Lietuvos graplingo federacija prieš pusmetį užsibrėžė pagrindinį 2016 metų tikslą – augti. Kitaip tariant, pagerinti 2015 metų masiškumo rekordą. Tikslas buvo įgyvendintas pačiose pirmose sezono varžybose, kai sostinėje į atvirąjį Vilniaus čempionatą susirinko gerokai per 200 dalyvių.

Nenorėdama stovėti vietoje, federacija sau iškėlė naują tikslą.

„Vylėmės, kad pagerinsime rezultatą, tačiau, jei atvirai, nelabai tikėjomės, jog viskas įvyks taip greitai. Nuo Vilniaus etapo nei karto nebuvo mažiau dalyvių, nei praėjusiais metais pačiuose sėkmingiausiuose etapuose.

Nesunku prisiminti. 2014 metais dalyvių skaičius svyruodavo nuo 40 iki 80, pernai pakilome iki pusantro šimto, o šiemet kartelę iškart iškėlėme dar aukščiau.

Tai rodo, kad susidomėjimas yra, o mes turbūt kad kažką darome teisingai“, - pokalbį apie prabėgusį pusmetį pradėjo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas.

Nebijote, kad tas pasisekimas Vilniuje gali būti vienkartinis?

Tam nematau nei vienos priežasties. Po Vilniaus etapo turėjome Pakruojį, Klaipėdą ir Jurbarką, kur tuos pačius srautus pavyko išlaikyti. Mes dar esame jauna federacija, tad turime potencialą ne leistis žemyn, o dar labiau augti.

Aišku, negalime užmigti ant laurų, o turime žiūrėti į priekį, kad kas kartą dalyvių skaičius būtų bent 300, o vėliau – 500. Tai mūsų naujasis tikslas.

Kas buvo tas pagrindinis impulsas, leidęs taip greitai užauginti dalyvių skaičių?

Vieną dalyką išskirti yra labai sunku, bet aš manau, kad pagrindinė priežastis – pačių varžybų kokybiškumas ir pačios sporto šakos taisyklių traktavimas. Visiems norisi objektyvumo ir, manau, kad mes tą garantuojame.

Dalyviai bendrauja su savo draugais, pažįstamais, kurie taip pat nėra svetimi koviniam sportui ir pastarieji atvyksta išbandyti patys. Tada jau jie pasakoja kitiems savo draugams ir grandinė plečiasi.

Kalbant apie mūsų pačių įdirbį, tai, tarkime, nuo šių metų kiekvieną penktadienį graplingas turi savo laidą televizijoje. Sutikite, kad nedaug sporto šakų gali tuo pasigirti. O mus kas savaitę rodo per SPORT1. Vis dažniau apie mus parašo internetinė žiniasklaida, o juk mūsų visuomenėje vyrauja nuomonė, kad jeigu apie tave rašo, vadinasi, tu esi įdomus ir vertas dėmesio.

Be to, nuo šio mėnesio startuojame su „Grappling LT“ žurnalu. Tai irgi žingsnis į priekį.

Ko dar sieksite per šiuos metus?

Esame užsibrėžę kelti teisėjų kvalifikaciją ir meistriškumą, dar labiau kelti pačių varžybų lygį. Tobulybei ribų nėra. Tas pats, kalbant ir apie pačius sportininkus. Ką tik turėjome vieną stovyklą vaikams, dabar turėsime kitą stovyklą. Rugpjūtį dar vieną, o rugsėjį – ir dar vieną.

Daug dėmesio skiriame ir artėjančiam Europos čempionatui. Norisi viską padaryti kuo gražiau, nes tiek dalyvių, tiek šalių skaičius, lyginant su praėjusiais metais, padaugės beveik dvigubai. Jei pernai turėjome aštuonias šalis, šiemet turėsime 15 – 16. Geografija tikrai plečiasi, pradedant nuo Kaukazo šalių iki Ispanijos.

Jei jau prakalbote apie Europos čempionatą, bus pasikeitimų lyginant su 2015 metais?

Didžiausias pasikeitimas – tai moterys. Pernai išsiaiškinome stipriausią Europoje graplingo vyrą, šiemet rinksime ir stipriausią graplingo atstovę.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus