visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

OSRAM tamsiausiu metų laiku pristato naujus apšvietimo sprendimus namams

OSRAM tamsiausiu metų laiku pristato naujus apšvietimo sprendimus namams OSRAM tamsiausiu metų laiku pristato naujus apšvietimo sprendimus namams

LEDVANCE atstovybė Lietuvoje

Šviesos diodų (LED) lempučių populiarumas tebeauga ir prie to prisideda vis didėjantis tokių lempučių, skirtų namams, pasirinkimas. Dabar iš namuose naudojamų populiariausių LED lempučių modelių yra tokios, kurios atrodo lygiai taip pat, kaip ir tradicinės kaitinamosios lemputės – su atnaujintu srieginiu lizdu ir forma, primenančia klasikinę lemputę, – taip pat populiarios žvakės liepsnos arba dekoratyvaus mažo burbulo formų lemputės.

Neseniai atnaujintą „Osram“ LED CLASSIC (klasikinių formų) produktų kolekciją sudaro platus spektras stilingų lempučių, kurios pakeičia senas kaitinamąsias lemputes ir atitinka įvairius šiuolaikinių vartotojų poreikius.

Rinkoje jau kurį laiką egzistuoja tradicinių šviesos šaltinių pakaitalai, tačiau dabar „Osram“ siūlo žymiai universalesnį LED produktų pasirinkimą, nei kada nors anksčiau. Norint pakeisti įprastą lemputę į LED, pastarąsias galima rinktis iš skaidraus arba matinio stiklo, kurių formos būna klasikinės, burbuliuko arba žvakės liepsnos.kinės, burbuliuko arba žvakės liepsnos.

Dėl (E27 ir E14) lempučių lizdų, LED CLASSIC lemputes tinka įsukti ir į namuose kabančias senesnes lempas. Jų šviesos spalva lygi kaitinamųjų lempučių skleidžiamai šiltai baltai šviesai, be to, jos pasižymi puikiu spalvos sodrumu. Remiantis energijos suvartojimo ir veikimo trukmės statistika, „Osram“ LED CLASSIC lempučių serijos privalumai yra akivaizdūs: jos sutaupo iki 85 % energijos (dauguma modelių atitinka A+ energijos efektyvumo klasę) ir veikia nuo 15 iki 25 kartų ilgiau nei kaitinamosios lemputės. Kai kurie jų modeliai yra gaminami Europoje, pavyzdžiui, LED SUPERSTAR CLASSIC A 40W ir 60W lemputės yra gaminamos Italijoje. 40W kaitinamajai lemputei prilygstanti LED SUPERSTAR CLASSIC burbuliuko ir liepsnos formos lemputė yra pirmi tokie gaminiai apšvietimo sprendimų rinkoje, kurie atitinka ES direktyvos (ErP)* reikalavimus.

Siekdama pirkėjams padėti palyginti ir išsirinkti tinkamą lempučių tipą, „Osram“ ypatingą dėmesį skyrė išsamiam lempučių pakuočių ženklinimui. Ši informacija lengvai pastebima vos žvilgtelėjus į prekės pakuotę, joje pateikta informacija apie LED lempučių šviesos intensyvumą ir galios vatais palyginimą su klasikinėmis kaitinamosiomis lemputėmis. Pavyzdžiui, tradicinei 40W kaitinamajai lemputei prilygsta 6-7W „Osram“ LED STAR CLASSIC arba SUPERSTAR CLASSIC LED lemputės, kurių skleidžiamas šviesos srautas yra ne mažesnis nei  470 liumenų ir atitinka ErP reikalavimus.

LED lempučių ilgalaikiškumą lemią jų atsparumas dažnam įjungimui ir išjungimui. Namie yra kambarių, tokių kaip koridorius, tualetas ar virtuvė, į kuriuos užsukama kelis kartus per dieną. Juose rekomenduojama naudoti LED lemputes, kurios turi atsparumą perjungimo ciklui, atsakingam už jos tikėtiną veikimo trukmę. Pavyzdžiui, pigi bevardė LED lemputė, kurios perjungimo ciklo vertė siekia 25 000, gali veikti tik kiek daugiau nei ketvirtį visos jos pažadėtos 25 metų trukmės, net jeigu ji įjungiama tik 10 kartų per dieną. Norint to išvengti, daugumos „Osram“ lempučių atsparumas perjungimui siekia iki 100 000 – šio kiekio įprasto vartojimo aplinkoje pakanka, kad būtų užtikrinta, kad prekė veiks tiek laiko, kiek jai ir priklauso.

sviesos-diodu-led-lemputes

Visoms „Osram“ LED lemputėms, skirtoms naudoti įprastomis namų sąlygomis, priklausomai nuo jų modelio suteikta 3 arba 4 metų garantija. Vartotojas taip pat turėtų nepamiršti, kad ne visas LED lemputes tinka naudoti kartu su pritemdančiais jungikliais.

Ant pakuočių visada yra pateiktas aiškiai tai pažymintis simbolis arba, prireikus, tam tikras apribojimas. Taip pat esame sukūrę programėlę išmaniesiems telefonams, kuri vartotojams padeda išsirinkti tinkamiausią lemputę, atitinkančią skirtingus apšvietimo poreikius. Ši programėlė vadinasi „Osram“ Light Finder“. Ją galite nemokamai atsisiųsti iš „App Store“ arba „Google Play“.

*ES su energijos naudojimu susijusių gaminių (angl. „ErP“) direktyvoje ir ją patvirtinančiuose ES dokumentuose 1194/2012 nurodyti tam tikri būtiniausi LED lempučių veiksmingumo, funkcionalumo ir ant mažmeninių pakuočių pateikiamos informacijos, reikalavimai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus