visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Latvijos atvirajame graplingo čempionate – lietuvių antplūdis

Latvijos atvirajame graplingo čempionate – lietuvių antplūdis Latvijos atvirajame graplingo čempionate – lietuvių antplūdis

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Latvijos graplingo federacija kartu su tarptautine graplingo federacija, kuriai vadovauja Kęstutis Smirnovas, 2016 m. balandžio 23 dieną Rygoje rengia Latvijos atvirąjį čempionatą. Jame be latvių dalyvaus svečiai iš Lietuvos, Estijos ir Baltarusijos. Lietuviškų akcentų netrūks ir teisėjų korpuse – tai galutinai nuspręsta savaitgalį rankomis sukirtus K.Smirnovui su Latvijos graplingo vadovu Sergejumi Domninu.

„Tiek Lietuvos, tiek Latvijos graplingas yra panašaus lygio, tad bendradarbiavimas su kaimynas mums yra tiesiog būtinas. Kalbant apie teisėjus, tai mūsų lygis yra aukštesnis, tad su Sergejumi nusprendėme, jog keturi tarptautinės kategorijos teisėjai atvyks į Rygą užtikrinti tvarką“, - pasakojo K.Smirnovas.

Latvijos graplingo federacija kovotojus skirsto tik į penkias svorio kategorijas. Dėl to, konkurencija kai kuriose yra gerokai didesnė nei mūsų šalyje. Apskritai vertinant, dalyvių turnyruose skaičiumi, latviai nuo lietuvių dar atsilieka.

„Latvijoje graplingas pradėtas kultivuoti 2011 metais, tačiau mes patys suprantame, jog tada dirbome nerimtai. Buvo kiek kitokios taisyklės ir tai nebuvo tas tikrasis graplingas, kokį matome dabar.

2014 metais nusprendėme, jog laikas rimtai užsiimti šiuo sportu, pradėjome rengti rimtus turnyrus ir tokiu būdu užaugome.

Labai padėjo Lietuvos rinktinės treneris Ričardas Piepolis, kai pas mus atvykdavo su „Smauglio“ vaikinais. Jie buvo puikūs sparingo partneriai ir puikūs mūsų pagalbinininkai augant“, - pasakojo pagrindinis būsimo turnyro organizatorius S.Domninas, kuris vadovauja ne tik graplingui, tačiau ir sumo, karate, pankrationui ir daugeliui kitų kovinių sporto šakų.

„Vargu, ar yra federacija, kur manęs nerastumėt (šypsosi). Iš tikro, Latvijoje dominuoja smūgiuotojai. O kaip su graplingu? Sunku pasakyti. Man asmeniškai būtų įdomu pamatyti, jei susikautų, tarkime, 50 geriausių lietuvių ir latvių.

Dabar būna taip, kad turnyruose Latvijoje daugiau titulų laimi mūsiškiai, turnyruose Lietuvoje – lietuviai. Tačiau taip yra dėl to, kad daug daugiau sportininkų dalyvauja savo šalyje vykdomose varžybose“, - dėstė Latvijos graplingo federacijos prezidentas.
   
Latvijos geriausius sportininkus mūsų šalyje bus galima išvysti jau kovo 20 dieną Klaipėdoje vykstančiose Lietuvos taurės varžybose. Taip pat ir gegužės 21 dieną – Jurbarke.


Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus