visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Labirintų parkas Anykščiuose – aktyviai praleistas laisvalaikis su šeima

Labirintų parkas Anykščiuose – aktyviai praleistas laisvalaikis su šeima Labirintų parkas Anykščiuose – aktyviai praleistas laisvalaikis su šeima

Apsilankę Anykščiuose poilsiautojai ras ne tik tradicinius turistinius objektus, kaip Anykščių šilelis, Puntukas, Laimės žiburys, Lajų takas, bet ir Labirintų parką, kuriame galima praleisti aktyvų laisvalaikį.

Labirintų parkas Anykščiuose

Labirintų parkas Anykščiuose – šeimos pramogų ir atrakcionų parkas yra vienintelis tiek Lietuvoje, tiek ir Baltijos šalyse. Čia lankytojai gali ne tik išbandyti savo orientavimosi įgūdžius klaidžiodami po skirtingus labirintus, bet ir visą dieną pramogauti mėgaujantis įvairiausiomis atrakcijomis!

Labirintų parkas Anykščiuose

Šio parko idėjos autorius – Anykščių rajono verslininkas Deividas Dilys, kuris Šlavėnų kaime išsinuomojęs apleistą žemės plotą, jame iš karklų sodinukų išraizgė pirmuosius labirintus, kurtus pagal savo sukurtas schemas. Šiam darbui atlikti buvo pasamdyta gyvatvorių sodinimo paslaugas teikianti įmonė. Iš viso buvo pasodinta 2,3 kilometro ilgio, kas kelis metrus labirintu išsiraizgiusi karklų gyvatvorė. Per dvejus metus trijuose skirtinguose labirintuose pasodinti specialios veislės – gausiai nuo apačios želiantys ir kenkėjams atsparūs karklai išaugo iki 2 metrų aukščio.

Labirintų parkas Anykščiuose

Labirintų parką sudaro trys skirtingi karklų labirintai: didysis labirintas – kuriame tikslas nepasiklysti ir pereiti labirintą, apvalusis labirintas – kuriame reikia surasti labirinto centrą bei rasti išėjimą,  lenktynių labirintas – šiame labirinte galima rengti varžybas, rungtis, kas greičiau įveiks labirintą. Be to, parke vasaros sezonu lankytojus džiugina dar Kanapių ir Kukurūzų labirintai.

Labirintų parkas Anykščiuose

Kiekvienais metais parkas auga ir pildosi ne tik naujais labirintais bet ir kitokiomis pramogomis. 2020 m. parko teritorija siekė 4 hektarus! Jame išsirangę net 8 skirtingi labirintai ir daugiau nei 30 įvairiausių pramogų.

Labirintų parkas Anykščiuose

Įrengtos net dvi apžvalgos aikštelės, pastatytas batutas, iškastas tvenkinys, po kurį galima plaukioti vandens valtelėmis, pastatytos dvi padangų nusileidimo trasos, šaudykla, vaikiška karuselė, kreivų veidrodžių kambarys, mini zoo, žaidimų automatų pavėsinė, vaikiška vairavimo mokyklėlė, mini ekskavatoriukas, vaikų žaidimų aikštelė, mini golfas, Didieji šachmatai ir šaškės, didysis Jenga ir dar daugelis kitų pramogų.

Labirintų parkas Anykščiuose

Lankytojų patogumui yra įrengta piknikų zona, kurioje galima patiems keptis dešreles.

Labirintų parkas Anykščiuose

Begalybė labirintų parke siūlomų pramogos viena kitą tarsi papildo, todėl veiklos randa net patys išrankiausi parko lankytojai. Čia taip pat organizuojami įvairūs renginiai visai šeimai ir gimtadieniai.  Poreikiui esant organizuojame smagiausius bernvakarius bei mergvakarius, kupinus įvairiausių užduočių ir puikių emocijų. Tad jei norisi aktyvių pramogų, keliančių emocijas ir paliekančių gerus įspūdžius, atvykite į labirintų parką Anykščiuose.

Labirintų parkas Anykščiuose

Labirintų parkas Anykščiuose – aktyviai praleistas laisvalaikis
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus