visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kubilo vandens priežiūros priemonės ir reguliari kaitinimosi kubilų priežiūra su PristineBlue

Kubilo vandens priežiūros priemonės ir reguliari kaitinimosi kubilų priežiūra Kubilo vandens priežiūros priemonės ir reguliari kaitinimosi kubilų priežiūra

Vienas iš svarbiausių dalykų turint kaitinimosi kubilą – jo vandens priežiūra. Todėl norint turėti švarų kubilą ir mėgautis skaidriu jo vandeniu, būtina reguliariai naudoti vandens priežiūros priemones.

Vandens priežiūra – tai paprasta užduotis, jei vandens balansas išlaiko pusiausvyrą. Naudojantis kaitinimosi kubilu, norint užtikrinti vandens švarumą, tyrumą ir skaidrumą, reikia užtikrinti dezinfekcijos priemonių (chloro, aktyvaus deguonies) ir pH lygius vandenyje. Reguliarus dezinfekcijos priemonių, vandens pH ir bendro šarmingumo lygio palaikymas kontroliuoja bakterijas ir vandens rūgštingumą.

Pagrindinės kaitinimosi kubilo vandens priežiūros priemonės:

Greitai tirpstantis chloras arba aktyvaus deguonies granulės – vandens „šokui“, oksidacijai ir dezinfekcijai.

Algicidas (rekomenduojama – neputojantis. Idealus produktas – algicidas/baktericidas „PristineBlue“) – dumblių naikinimui ir prevencijai.

Taip pat yra naudojama:

Vandens pH stabilizatorius „pH minus“/„pH plius“ – subalansuotam vandeniui.

Skystas flokuliantas – vandens skaidrinimui.

Kubilo vandens „šokui“ ir dezinfekcijai atlikti naudojamas greitai tirpstantis chloras arba aktyvus deguonis, priklausomai nuo to, ar pasirinkote vandens priežiūrą be chloro ar su chloru. Net kruopščiausi kaitinimosi kubilų savininkai karts nuo karto nuklysta nuo priežiūros tvarkaraščio. Dėl to kubilo vandenyje gali susiformuoti organines medžiagos. Kai taip atsitinka, „šoko“ procedūra greitai grąžina viską į įprastą padėtį.

Kad kubilo vanduo nebūtų užterštas dumbliais ir bakterijomis, rekomenduojamas reguliarus algicido naudojimas. Puikus pasirinkimas yra „PristineBlue®“ – algicidas/baktericidas, skirtas kontrolei su dumbliais ir bakterijomis maudymosi kubiluose, masažinėse voniose, baseinuose ir SPA baseinuose. „PristineBlue®“ aktyvios sudėtinės dalys, vario jonai, yra sukibę unikalia formulę ET-3000, kuri leidžia mums įvesti pakankamai vario į vandenį, kad būtų kontroliuojami ir naikinami dumbliai bei bakterijos. Skirtingai nuo kitų vario junginių, vario jonai esantys „PristineBlue®“ ilgai išlieka vandenyje, kad apsaugotų nuo dumblių ir bakterijų atsiradimo.

„PristineBlue®“ – ekologiškas produktas, nekenksmingas aplinkai, EPA registruotas ir NSF International sertifikuotas geriamo vandens apdorojimui!

PristineBlue

Vanduo apdorotas algicidu baktericidu „PristineBlue®“ tampa minkštesnis ir atrodo viliojančiai, be cheminių medžiagų skonio ir kvapo. Jis švelnus kaitinimosi kubilo įrangai ir neblukina maudymosi drabužių. „PristineBlue“ yra švelnus odai ir akims, panaudoję priemonę galite iškart nerti į vandenį. Jums neperštės akys... ir nepatikėsite, kaip puikiai po maudymosi atrodo jūsų plaukai ir oda.

Formulė, kuri yra naudojama „PristineBlue®“ yra registruota EPA ir turi NSF/ANSI Standard 60 standartą kaip geriamojo vandens priedas. Kubilų, masažinių vonių, baseinų ir SPA baseinų savininkai nuo šiol gali prižiūrėti vandenį naudodami tas pačias chemines priemones, kurios yra naudojamos dumblių ir bakterijų kontrolei daugelyje JAV geriamojo vandens tiekimo šaltinių.

„PristineBlue®“ aktyvi sudėtinė dalis yra biologiškai aktyvus varis. „PristineBlue®“ pranašesnis už chelatinius produktus dėl savo unikalaus pagrindinio produkto ET3000. Sumaišytas su ET3000 varis visiškai ištirpsta, „PristineBlue®“ yra biologiškai aktyvus ir gali būti įvedamas į vandenį pakankamos koncentracijos, kad kovotų su dumbliais ir bakterijomis. Varis (Cu++) naudojamas sukurti „PristineBlue®“ turi du teigiamus krūvius. ET3000 molekulė turi daug negatyvių krūvių ir jungimosi taškų. Todėl „PristineBlue®“ yra kitoks ir daug efektyvesnis nei esantys vario pagrindo analogai rinkoje.

Kiekvienas vario jonų teigiamų krūvių prisijungia prie ET3000, kitus teigiamus krūvius palikdamas biologiškai aktyviais, kad pritrauktų ir susijungtų su dumbliais ir bakterijomis. Kai dumblis arba bakterija susiliečia su vario jonu, jie absorbuoja jį ir žūsta. Tada varis susijungia su organinėmis medžiagomis ir daugiau vandenyje nebeaptinkamas.

Algicidas baktericidas „PristineBlue®“ – ekonomiškas sprendimas, nes priemonei veikti užtenka tik kelių mililitrų ar gramų, naudojant tik 1-ną kartą kas 2-i savaites. „PristineBlue®“ lygis vandenyje sumažėja tik tuomet, kai ji kovoja su dumbliais ir bakterijomis Jūsų vandenyje. Naujai įpylus „PristineBlue®“ į kubilo  vandenį, tik maža priemonės dalis sunaudojama esamų mikroorganizmų ir virusų dezinfekcijai, kita jos dalis lieka vandenyje ir atlieka ilgalaikę kovą su naujai į vandenį patekusiais mikroorganizmais ir organiniais teršalais.

„PristineBlue®“ sąnaudas įtakoja besimaudančiųjų kiekis ir užterštumo lygis, sąnaudų neįtakoja vandens ir oro temperatūra, jos svyravimai. „PristineBlue®“ lygį papildykite kas dvi savaites. Esant dideliam besimaudančiųjų kiekiui, gali reikėti papildomai oksiduoti vandenį.

Jei įrengta filtravimo sistema – kaitinimosi kubilo vandenį rekomenduojama skaidrinti. Tam yra naudojami flokuliantai arba vandens skaidrintojai, kurie filtro pagalba skaidrina vandenį ir apsaugo nuo organinių medžiagų ir nuosėdų. Flokuliantas suteiks vandeniui ypač skaidrų įvaizdį ir atspindės saulės ar kito šaltinio šviesą. Nuo nuosėdų apsaugančios priemonės padės kovoti su kieto ar kalkėto vandens problemomis. Reguliarus skaidrinimo priemonių naudojimas gali palengvinti vidinės kubilo dangos valymą.

Kaitinimosi kubilo vidaus priežiūroje svarbu reguliariai tikrinti kubilo vidų (ar nėra įtrūkimų, medienos deformavimosi, purvo ar cheminių dėmių) ir valyti vadinamąją nešvarumų liniją – vandens liniją, kuri dažnai susidaro palei kubilo sienelę vandens paviršiaus lygyje. Ją sudaro kūno aliejai, prakaitas, fosfatai ir išoriniai dumbliai, kurie gali susidaryti per kurį laiką. Ją galima lengvai pašalinti naudojant minkštą šepetį suvilgytą vandens ir baliklio tirpalu. Dažniausiai rekomenduojame tai daryti kiekvieną kartą, kai pilnai keičiate vandenį (kas 2 – 3 mėnesiai). Tai užtrunka ne daugiau kaip 15 min. Nešvarumų linija turėtų būti nuvaloma, kai tik ji tampa pastebima, nes gali įsigerti į medienos pluoštą ir likti visam laikui.

Reguliariai, ne rečiau nei kas dvi savaites, patikrinkite ir vandens cirkuliacijos – filtracijos sistemos veikimą.

Kaitinimosi kubilo vandens filtravimo sistemos rekomenduojama priežiūra tai reguliarus filtro smėlio (ceolito) keitimas arba filtro kasetės valymas, nes filtro kasetės gyvavimas dažnai tiesiogiai susijęs su tuo, kaip kruopščiai ir dažnai tikrinate ir valote kasete.

Jei filtruojama filtro kasetės pagalba – siūlome valyti filtro kasetę kartą per mėnesį. Filtrą galima pakišti po čiaupu arba praplauti sodo vandens žarna. Nerekomenduojame plauti filtro kasetės aukštu vandens slėgiu, nes taip filtras gali būti pažeistas. Tuo tarpu rekomenduojame naudoti filtro valymui skirtas chemines priemones. Tokios priemonės padeda nuvalyti purvą ir dumblius, o išvalius filtras atrodo beveik kaip naujas. Patariame kasmet pakeisti filtrą nauju. Taip pat svarbu patikrinti dugne esančią įsiurbimo angą, kurioje gali prisikaupti nuosėdų. Ši anga turi dangtelį, kuris apsaugo nuo bet kokių didesnių daiktų įsiurbimo. Dangtelis gali lengvai užsikišti nuo plaukų, lapų ar pluošto. Išvalykite jį kiekvieną kartą po naudojimo išimdami iš jo nuosėdas.

Jei filtruojama smėliniu filtru, kvarcinį smėlį rekomenduojama keisti kas 1 – 2 metus, ceolitą – kas 2 – 3 metus.

Kuo švaresnis filtras, tuo efektyviau veiks siurblys, nes švarus filtras sudaro sąlygas greitesnei vandens cirkuliacijai, taip pat pastebėsite, kad vanduo ilgiau išlieka skaidrus.

Nepaisant to, kaip dažnai savo kaitinimosi kubilu naudojatės, svarbu kas 3 – 6 mėnesius jį visiškai išdžiovinti, kad tarnautų ilgus metus. Tai ypač svarbu, jei gyvenate vietovėje, kur vanduo kietas ir kalkėtas. Kaitinimosi kubilo mediena kaupia vadinamąsias TDS – visiškai ištirpusių mineralų daleles ir nesvarbu, kaip kruopščiai kubilu rūpinatės. Taigi visiškas kubilo išdžiovinimas pašalina didesnę dalį nešvarumų ir kaitinimosi kubilas toliau veikia sklandžiai ir tarnauja ilgus metus.

Visus produktus galite įsigyti čia:

Baseinų chemija Ocedis®: https://www.baseinuchemija.com/baseinu-chemija-ocedis

Kubilų, masažinių vonių, baseinų, SPA priežiūra be chloro PristineBlue®: https://www.baseinuchemija.com/baseinu-ir-spa-prieziura-be-chloro-pristineblue

Daugiau informacijos apie produktus: Tel. 8 639 33 900 arba el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus