visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Krūtų didinimas implantais, netaisyklingos krūtinės formos ar asimetrijos koregavimo operacijos

Krūtų didinimas implantais, netaisyklingos krūtinės formos ar asimetrijos koregavimo operacijos Krūtų didinimas implantais, netaisyklingos krūtinės formos ar asimetrijos koregavimo operacijos

PLASTINĖ IR REKONSTRUKCINĖ CHIRURGIJA

Krūtų padidinimas - tai labai dažnai atliekama plastikos chirurgo G.Gelžinio estetinė operacija, kuri taikoma norint padidinti krūtis, atstatyti pasikeitusią jų formą, taip pat norint ištaisyti dydžio ar formos asimetriją.

Odos pjūvius krūtinei padidinti galima atlikti trijose vietose. Jie gali būti po krūtimi (inframamarinėje linijoje), aplink spenelį arba pažastyje. Dauguma pacienčių renkasi inframamarinį pjūvį.

Implantas gali būti apvalus ar lašo formos, įvairių dydžių. Implantą galima įdėti po krūties liauka ar didžiuoju krūtinės raumeniu. Jeigu yra krūtų pasmukimas, tos pačios operacijos metu galima padaryti krūtų pakėlimą ar ištaisyti krūtų asimetriją. Operacija atliekama bendrinėje nejautroje. Operacijos trukmė 1-2 valandos. 1-2 paras reikia praleisti stacionare. 2-3 mėnesius krūtys būna patinę, reikia 1 mėnesį nešioti specialią liemenėlę su juostą dieną-naktį.

Nors krūtų didinimas ir nėra labai sudėtinga operacija, tačiau ji vistiek susijusi su rizika. Kaip ir po visų operacijų gali būti kraujavimas, kuris gali sukelti audinių patinimą, o retais atvejais netgi prireikti revizijos. Infekcija - labai retas reiškinys. Kai kada gali išsivystyti implantą gaubiančios kapsulės kontraktūra, dėl ko vėliau gali prireikti pakartotinės operacijos. Po krūtų didinimo gali sumažėti arba padidėti spenelio jautrumas. Implantas plyšta labai retai ir visada gali būti pakeistas kitu. Jeigu taip atsitiktų, implantus gaminanti firma jį suteiktų pacientei nemokamai. Po krūtų padidinimo operacijos šiek tiek sudėtingiau vertinti mamogramas, tačiau tyrimais neįrodyta, kad implantai gali sukelti vėžį. Taip pat nėra mokslinių įrodymų, kad implantai sutrikdo maitinimą krūtimi, vaisingumą ar nėštumą.

 

krutu-padidinimas

Plastikos chirurgas Gintaras Gelžinis nuo 1985 metų dirba Klaipėdos Universitetinėje ligoninėje. Turi plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo ir gydytojo chirurgo licencijas. 1990 dalyvavo Paryžiuje vykusiame 1-ajame Europos chirurgų kongrese. 1991 dalyvavo Briuselyje vykusiame Europos ambulatorinių chirurgų kongrese. Dalyvavo daugelyje kongresų Prancūzijoje, Belgijoje, Švedijoje, Italijoje. Atliko kelių mėnesių plastinės chirurgijos stažuotę Lilio ir Strasbūro klinikose. Krūtų padidinimas, kaip ir krūtų pakėlimas, sumažinimas, atkūrimas, spenelių korekcija yra vienos iš daugelio plastikos chirurgo Gintaro Gelžinio atliekamų estetinių korekcijų.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus