visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kovos menų paieškos Utenoje

Kovos menų paieškos Utenoje Kovos menų paieškos Utenoje

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Utenoje vykęs Lietuvos graplingo čempionatas nepaliko abejingų nei organizatorių, nei dalyvių. Pirmiesiems tai buvo savotiškas iššūkis, antriesiems – pastangos kovojant dėl šalies čempiono titulo. Pastarieji turnyrui deda riebų pliusą, organizatoriai sako, kad yra kur tobulėti.

„Kadangi graplingo turnyrai organizuojami tvarkingai, į juos jau nebeatkreipi dėmesio. Utena – ne išimtis. Nors turnyrą uteniškiai rengė pirmą kartą, sakyčiau, kad pirmas blynas neprisvilo“, - organizatorius gyrė absoliutus Lietuvos čempionas Sergejus Grečiko.

Idėja atvežti graplingą į Uteną priklauso kovos menų klubo „Impuls“ vadovui Kęstučiui Stankevičiui. Čia jis ne kartą rengė karatė, šotokan, realių kovų turnyrus, todėl sprendimas atsivežti graplingą buvo gerai apgalvotas.

„Kad ir kiek būtų tos patirties, tokio pobūdžio turnyras mums buvo pirmas. Galbūt, būtų paprasčiau, jei būtumėm galėję atsiduoti tik šiam reikalui. Tačiau turint darbus, tokia misija paprastai tampa neįmanoma. Galbūt galėjome daugiau dėmesio skirti reklamai, žmonių pritraukimui, bet viskas pavyko lyg ir neblogai“, - pasakojo K.Stankevičius.

Utena gali pasigirti tuo, kad tarp mažesniųjų miestų pirmauja pagal susidomėjimą sportu. Čia vystomas ir krepšinis, ir futbolas, ir žirgų sportas, ir daugelis kitų. Tarp jų, tikrai ne paskutinėse eilės – kovos menai.

„Kalbant apie kovos menus, tai vaikų užtenka. Kiek sunkiau su pačiu graplingu, nes daug kam šis sportas dar yra pernelyg naujas. Bandau supažindinti, bandau sudominti. Aišku, pati geriausia reklama tokie čempionatai, kuriuose įžvelgiu tik pliusus“, - pasakojo kovos menais gyvenantis K.Stankevičius.

„Patys mažiukai kol kas dažniau renkasi karatė. Tačiau dalis, pamačiusi, jog graplingo treniruotėse netrūksta gimnastikos elementų, kūlversčių, nusprendžia pakeisti sporto šaką“, - dėstė pašnekovas, pripažinęs, kad rimčiausia problema yra jaunuolių išvykimas į didmiesčius.

„Visur provincijoje problema ta pati – jaunimas baigia dvylika klasių ir išvyksta. Tu juos augini, mokai, o vieną dieną jie pasako viso gero. Deja, tokia kasdienybė“, - kalbėjo uteniškis.

Lietuvos čempionate dalyvavo ir jo auklėtinių, tarp kurių sėkmingai pasirodė Erikas Šokurovas. Pastarajam tik nelemta klaida atėmė galimybę iškovoti medalį.

„Jis progresuojantis vaikinas. Neabejoju, kad pasieks daug. Erikui kol kas tik septyniolika metų, o jo technika jau dabar lenkia daugelį vyresnių vaikinų. Tai, ką aš mačiau Lietuvos čempionate – mažai jėgos ir daug darbo. Tikrai džiaugiuosi dėl jo“, - auklėtinį gyrė K.Stankevičius.

Vos pasibaigus čempionatui, Lietuvos graplingo federacija patvirtino, jog kitų metų šalies pirmenybės ir vėl vyks Utenoje. Šis gestas geriausiai parodo, kad federacijai patiko tiek organizacija, tiek varžybų pravedimas.

„Kai myli – tai negaili jėgų. Aišku, atsakomybė didelė, tačiau noras sulaukti teigiamų rezultatų, verčia darbui atsiduoti maksimaliai stipriai. Džiaugiuosi, kad pavyko. Kitąmet gal daugiau padirbsime su reklama, gal geriau paruošime salę. Niuansų yra įvairiausių“.

Lietuvos graplingo federacija sezono dar neužbaigė. Gruodžio 18 dieną Šakiuose bus surengtas atviras Šakių grappling imtynių čempionatas.

Daugiau informacijos www.grappling.lt

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus