visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

KORTAGAI - Lietuviškos nuotykių knygos vaikams, lavinančios mąstymą, skatinančios savarankiškumą ir padedančios tėvams ugdyti vaikus

KORTAGAI - Lietuviškos nuotykių knygos vaikams, lavinančios mąstymą, skatinančios savarankiškumą ir padedančios tėvams ugdyti vaikus KORTAGAI - Lietuviškos nuotykių knygos vaikams, lavinančios mąstymą, skatinančios savarankiškumą ir padedančios tėvams ugdyti vaikus

Vertinga dovana, paliksianti neišdildomą įspūdį Jūsų vaikams

Ar norėtume, kad mūsų vaikai gyventų geriau už mus, pralenktų mus? Ko jiems reikia? Gero pavyzdžio, geros mokyklos, geros auklės, ar tiesiog laiko, praleisto kartu su vaikais? Tačiau laiko turi ne visi.

Kiek yra sunkiai dirbančių žmonių, kurie daug ko negali sau leisti, kurie dirba nemėgstamą darbą ar turi begales įsipareigojimų, arba žmonių kurie turi visko, bet neturi laiko, sveikatos? Juk dažnas yra girdėjęs posakį “kad su dabartinėmis žiniomis 10 metų atgal”.

Kodėl taip nutinka? Gal mūsų tam niekas neruošė? Ką galima būtų padaryti, kad taip nenutiktų mūsų vaikams? Ko reikia, kad vaikai lengviau ir anksčiau suprastų kas juos traukia, kas patinka, kad jie patys sugebėtų atsirinkti ir pasverti sprendimą?

Kortagai – tai nuotykių knyga, nukelianti mus į fantazijų pasaulį, kuriame nutinka begalė dalykų panašių į tuos, kurie nutinka ir realiame pasaulyje - draugystė, meilė, kova, apgavystė, atradimai, žinios, nusivylimai ir t.t. Tačiau niekada nebūna taip, kaip tikimės :) o tuomet gauname naudingų pamokų.

Kortagai gali padėti ugdyti vaiko mąstymą. Čia nebus paruoštų formulių ar atsakymų, bet čia galime išmokti logiškai dėlioti mintis, suprasti sprendimo pasekmes, nebijoti klysti, ir mokytis iš klaidų, bet svarbiausia – kad vaikai išmoktų užduoti sau teisingus klausimus. Tuomet nesvarbu į kokią situaciją pateks vaikas/paauglys/žmogus - jis sugebės rasti gerą sprendimą ar išeitį.

Kortagai – ne vadovėlis. Tai nuotykių knyga, nukelsianti mus į vaikystę, kartais priversianti suvirpėti širdį, kartais nusijuokti, kartais pergyventi, o iš tikrųjų patirti viską, ką mes patiriame realiame gyvenime, tik šiek tiek kitaip. Gerų akimirkų su Kortagais!

Linas Kėvelaitis – verslininkas, kartu su sūnumi Nojumi įkūrė Kortagų karalystę ir tikisi, kad apsilankę pasaulyje, kuris gyvuoja visai čia pat, šalia mūsų, nepaklysite painiose džiunglėse, atskleisite daugybę paslapčių ir padėsite herojams įveikti visas kliūtis. Mes padedame žmonėms ugdyti vaikus, neskiriant tam daug laiko, kad vaikai būtų savarankiški ir gyventų geriau už mus :)

„Slaptoji princo Druado užduotis“ – pirma ciklo „Kortagai“ knyga.

Dešimtmetį berniuką Nojų skruzdėlių karalystės burtininkė sumažina iki skruzdės dydžio...
Ar manai, kad tau negali taip nutikti?
Ką slepia aukštos žolės ir susiraizgiusios samanos?
Ar žinai, kas yra tragbaumas? O šviesošiaudžiai?
Ar esi sutikęs skraidenių, krebždukų, murmeklių?..

Padėk Nojui su skruzdėliuku Dru pargabenti karaliui slaptą mėlynąjį ryšulį. Jei jis nespės grįžti iki saulės laidos, liks mažas amžinai...

Knyga iliustruota originaliais Vaivos Šabrauskaitės piešiniais.

Linas Kėvelaitis: „Jei norite ką nors pasiekti, parašyti, sukurti, padaryti... tai ir siekite“

KORTAGAI - Lietuviškos nuotykių knygos vaikams, lavinančios mąstymą, skatinančios savarankiškumą ir padedančios tėvams ugdyti vaikus
„O Kortagai gimė ne iš karto – iš pradžių tai buvo visai kitoks kūrinys. Galėčiau tikrai daug pasakoti, bet pasakysiu tai, kas daugeliui gerai žinoma ir, tinka bet kurioje srityje. Jei norite ką nors pasiekti, parašyti, sukurti, padaryti… tai ir siekite, kurkite, darykite, nesvarbu kaip, nesvarbu, kad su klaidomis, nesvarbu, kad kai kam nepatiks, svarbu, kad būtų nuo širdies ir miela Jums. Svarbu yra daryti, nestovėti vietoje. Palaikančiųjų visada atsiras. O iš klaidų visi mokomės, tada padarome geriau, kur vėl pridarome klaidų, tuomet darome dar geriau ir tik taip išmoksime. Aš iki dabar nemoku gražiai ir sklandžiai dėlioti minčių, kalba tikrai nėra išpuoselėta ir turiu dar daug daug, netgi labai daug ką išmokti. Bet puikių ir šaunių idėjų turiu begalę, sėdu ir užrašau jas. O paskui jau galima žiūrėti, ką su užrašais veikti. "

„Pilkųjų akmenų sala“ – antra ciklo „Kortagai“ knyga. Šį kartą jiems teks apginti karžygių titulus ir įveikti daugybę iškilusių sunkumų. Knyga ne tik kupina nepakartojamų nuotykių ir žaidimų, ji taip pat ugdo loginį mąstymą ir savarankiškumą.

Prabėgo metai, berniukai gerokai ūgtelėjo, sustiprėjo. Kortagų karalystėje Nojus sutinka daug naujų draugų, bet viena išsiskiria iš visų – tai Olivija, geriausia Akeros draugė. Tačiau atsiranda ir kenkiančių pavyduolių, kurie padės mums sužinoti, kaip nesikarščiuoti ir nepulti daryti skubotų sprendimų. Nojui su Dru tenka išbandyti jėgas kortagų karžygių varžybose. Vykdant neįprastas užduotis paaiškėja, kad kliūtis galima įveikti ne tik raumenimis, bet ir smegenimis. Padėk Dru ir Nojui rasti atsakymus į keblius klausimus ir parodyk, ko esi vertas! Žinios, įgytos sprendžiant galvosūkius, pravers ir tau! Ar sugebės berniukai nurungti savo priešininkus? O gal jiems padės Akera ir Olivija?

Varžybų metu įvykiai pasisuka netikėta linkme. Jaunuoliai patenka į labai keblią padėtį… Kas nutiko? Gal jie pralaimi varžybas? Kodėl Dru ir Nojus tampa nepageidaujami Kortagų karalystėje? Kaip jie ras jėgų įveikti baimės, pykčio ir liūdesio priešą, tūnantį ne kur kitur, o viduje jų pačių! Ar tau taip nebūna? Taip taip… būna visiems – pažiūrėkime, kaip tai galime įveikti kartu!

O kol Kortagų karalystėje sąmyšis, priešų stovykloje rezgamas baisus keršto planas. Kieno pusę pasirinks Nojus ir Dru? Ar tikrai visos istorijos baigiasi gerai? Tai sužinosime antroje „Kortagų“ dalyje „Pilkųjų akmenų sala“, kuri mus nukels į dar vieną nepažįstamą Kortagų karalystės kampelį.

KORTAGAI - Lietuviškos nuotykių knygos vaikams, lavinančios mąstymą, skatinančios savarankiškumą ir padedančios tėvams ugdyti vaikus

Taigi, pirmoji dalis skirta vaiko supažindinimui su šiuo pasauliu, kitaip sakant švelnus apšilimas su keliomis ar keliolika lengvų pamokančių istorijų. O štai antrojoje dalyje – akivaizdžiai matysis klausimų gausa, skatinanti vaiką galvoti. Susidursime ne tik su gerais dalykais, bet ir su neteisybe, pykčiu, konkrečiu loginiu mąstymu, padedančiu spręsti keblias situacijas, bet vėlgi – visa tai bus nuotykiuose.

Mokymasis malonus, kai yra žaidžiama, taip ir šiose knygose – vaikai žais ir pramogaus. Kiekviena ciklo knyga bus skirta vis vyresniam vaikui, kur jis susidurs su vis sudėtingesniais klausimais, kur pamažu prieisime iki tokių klausimų, kaip “Ką daryti užklupus bėdai, kaip sugebėti padėti kitiems, ką vertingo duoda tradicijos, kuo skaitytojas norėtų būti gyvenime, kur norėtų gyventi, kiek pinigų turėti, ką norėtų veikti, kodėl ir t.t.” Visas ciklas bus panašus į dėlionę, kur pilnas paveikslas susideda tik tuomet, kai įdedama paskutinė detalė.

Sėkmės skaitant ir mėgaujantis!

Linas Kėvelaitis

KORTAGAI - Knygos vaikams
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus