visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kokie procesai vyksta senstant odai ir kaip juos stabdyti?

Kokie procesai vyksta senstant odai ir kaip juos stabdyti? Kokie procesai vyksta senstant odai ir kaip juos stabdyti?

Estetinės kosmetologijos ir dermatologijos centras AESTHETA, UAB

Estetinės kosmetologijos ir dermatologijos centras Vilniuje „AESTHETA“ pristato odos senėjimą stabdančią kosmetologinę liniją „Oxynergy Paris®“. Šios linijos produktai „TIME EXCEPTION“ – pagrindinės priemonės odos apsaugai nuo senėjimo, senėjimo procesams sustabdyti ir senėjimo procesų pažeistai odai atstatyti.

Senstant odai, odoje formuojasi kraujagyslės, sulėtėja mikrocirkuliacijos procesai, todėl oda prastai aprūpinama naudingomis medžiagomis ir deguonimi. Sulėtėja odos ląstelių aktyvumas ir atsinaujinimas. Pakinta, suirsta tarpląstelinė matrica, vyksta baltyminių skaidulų glikacija, todėl oda praranda elastingumą ir stangrumą. Mažėja fibroblastų pagaminamo kolageno kiekis, vyksta ląstelių ryšių destrukcija, transepiderminis vandens netekimas, padidinta melanino gamyba. Odos paviršiuje kaupiasi negyvos odos ląstelės ir nešvarumai, oda patiria UV spindulių agresiją, oksidacinį stresą. Šį stresą  sukelia padidėjęs laisvųjų radikalų kiekis, UV spindulių poveikis. Patiriama fizinė bei nervinė įtampa aktyvina interleukinus, kurie sukelia odos uždegimą, mažina odos atsparumą, silpnina kolageną ir iššaukia ląstelių membranų lipidų degradaciją, odos dermoje vanduo taip ilgai nebeužsilaiko.

Laisvųjų radikalų veikimas

Laisvieji radikalai – atomai arba molekulės su vienu ar daugiau atskirų, neporinių elektronų. Netekę vieno ar daugiau elektronų, laisvieji radikalai yra itin nestabilūs. Jie linkę susidurti su kitomis stabiliomis molekulėmis ir perimti iš jų elektronus, ir taip save stabilizuoti. Tačiau šios molekulės, atidavusios elektronus, tampa destabilizuotomis. Radikalai iš deguonies, vadinami reaktyviuoju deguonimi (ROS – reactive oxygen species), greičiausiai vykdo šias reakcijas su kitomis molekulėmis. ROS reaktyvusis deguonis natūraliai organizme pagaminamas ląstelių metabolizmo metu, deguonies vartojimo procese. UV spinduliai skatina papildomą reaktyvaus deguonies atsiradimą. ROS yra labai žalingas mūsų organizmo ląstelėms, nes skatina citokinų formavimąsi ir sukelia uždegimines reakcijas, dėl ko ardomi būtini ląstelių komponentai, tokie kaip lipidai bei DNR, be to slopinama kolageno sintezė.

Kolageno pažeidimai

Skaidulinis kolagenas ir elastinas yra baltymų struktūros komponentai dermoje, jie lemia odos stangrumą ir atsparumą. Vykstant natūraliam odos senėjimui, oda tampa plonesnė, laisvesnė ir mažiau elastinga. Šis stangrumo netekimas iš esmės yra baltyminių struktūrų atrofijos pasekmė. Su amžiumi fibroblastai gamina vis mažiau kolageno bei elastino ir išskiria vis daugiau fermento elastazės, kuri būtent ir ardo šias baltymų struktūras. Elastazės gamybą aktyvuoja laisvieji radikalai ir citokinų bei interliaukinų formavimasis. Citokinai veikia fibroblasto paviršiuje esančius receptorius – tai iššaukia grandinę reakcijų, aktyvuoja transkripciją, elastazės veikimą, silpnina esantį kolegeną. Laisvieji radikalai, uždegiminis procesas ir kolageno silpnėjimas tampriai tarpusavyje susiję.

Uždegiminės reakcijos

Uždegiminės reakcijos – organizmo fiziologinis atsakas į išorės veiksnius (UV, karštis, šaltis, rūgštys, bakterijos) arba vidinis stimuliatorius (imuninė reakcija). Keturi klinikiniai simptomai charakterizuoja uždegiminę reakciją: paraudimas, edema, karštis ir skausmas.

Uždegiminė reakcija įvyksta trimis kompleksiniais žingsniais: pradinė fazė, plitimo fazė, atstatomoji fazė. Daug skirtingų ląstelių ir cheminių mediatorių dalyvauja šiose biologinėse reakcijose.

„TIME EXEPTION“ sistema – kodėl verta rinktis?

„TIME EXCEPTION“ sistemos pagrindas – 7 veikliosios molekulės: Q10, vit. C, vit. E, organinis silicis, lipopeptidas (palmitoyl glycine), DMAE, hialurono rūgštis. Kiekvienas šių ingredientų atlieka svarbų vaidmenį stabdant odos senėjimo procesus.

„TIME EXCEPTION“ veikimo sistema slopina IL1 ir IL6 genų ekspresiją ir saugo keranocitų membranas, kad jos negamintų imuninių molekulių, tokių kaip lipidiniai mediatoriai ar citokinai. Citokinai veikia fibroblasto paviršiuje esančius receptorius ir tai iššaukia grandinę reakcijų, aktyvuoja transkripciją, elastazės veikimą, silpnina esantį kolegeną.

Laisvuosius radikalus neutralizuojanti nano-emulsija (Q10, vitaminai C ir E):

Junginiai, gebantys neutralizuoti ROS reaktyvų deguonį ar kitus laisvuosius radikalus, yra vadinami antioksidantais. Klasikiniais antioksidantais laikomi vandenilio donorai. Jie sumažina laisvuosius radikalus į mažiau reaktyvias hidroksi formas. Taip antioksidantas paverčiamas į pasyvų radikalą. Pasyvus radikalas yra pakankamai stabilus ir gali neutralizuoti kitą agresyvų radikalą, kol galiausiai antioksidantas yra visiškai suvartojamas. Efektyviai apsaugai, visi gyvi organizmai naudoja tirpius riebaluose antioksidantus, tokius kaip vitaminas E, karotenoidai ir koenzimas Q10, bei tirpius vandenyje antioksidantus, tokius kaip vitaminas C, glutationas ir kiti enzimai. Veiklieji ingredientai yra patalpinti į liposomų ir nano kapsules, tokios struktūrinės dalelės žymiai geriau patenka į odą. Liposomos ir nanodalelės yra labai giminingos epidermio struktūrai, todėl įkapsuliuotos medžiagos turi didesnį biologinį pasiekiamumą, be to kapsulės struktūra saugo oksidacijai jautrias medžiagas nuo suirimo.

Mažos molekulinės masės hialurono rūgštis

Priemonėse naudojama mažos molekulinės masės hialurono rūgštis (sertifikuota Ecocert) yra 15.000-50.000 daltonų dydžio, tai yra molekulės tiksliai identiškos esančiai odoje hialurono rūgščiai. Šis specifinis molekulių dydis leidžia patekti medžiagai į odą ir veikti ne tik epidermį bet ir dermą, kur sureguliuojama odos drėgmė ir padidinamas odos stangrumas. Taipogi hialurono rūgštis padeda sulaikyti vandenį odoje (TEWL netekimas), stabdo transepiderminį vandens netekimo reiškinį, t.y. vandens išgaravimą per odos paviršių. Kuo mažiau oda turi drėgmės, tuo prastesnis jos elastingumas, tonusas ir minkštumas.

Derma yra sudaryta daugiausiai iš fibroblastų ir tarpląstelinės matricos (ECM), ten yra randami kolagenas, elastinas ir glikoaminoglikanai, taip pat ir hialurono rūgštis. Hialurono rūgštis – ypatingai svarbi odos drėgmei ir aktyviai fibroblastų veiklai, jie sintezuoja kolageną, kuris reikalingas kaip odos atraminė struktūra. Odos senėjimas mažina hialurono rūgšties kiekį dermoje ir sumažina jos sintezę. Tai lemia odos elastingumo ir stangrumo sumažėjimą bei dehidrataciją ir raukšlių formavimąsi.

„Oxynergy Paris® TIME EXCEPTION“ produktų veikimo lygiai:

  • Apsauga nuo UV (dieninis kremas su SPF 15).
  • Laisvųjų radikalų neutralizacija.
  • Oksidacinio streso mažinimas.
  • Uždegiminio proceso mažinimas (interleukinų slopinimas ir fibroblastų membranų apsauga).
  • Skaistesnė oda, lygesnis odos tonas, raudonio sumažėjimas.
  • Glikacijos slopinimas.
  • Odos patempimas, raukšlių mažėjimas.
  • Fibroblastų stimuliavimas ir aktyvesnė kolageno gamyba.
  • Dermos matricos atstatymas.
  • Ląstelių jungčių sustiprinimas, transepiderminio vandens netekimo mažinimas, odos drėgmės padidinimas.
  • Mikrocirkuliacijos pagerinimas.
  • Citostimuliuojamasis poveikis, deguonies suvartojimo didinimas (oksigenuojamasis faktorius).
  • Suragėjusių odos ląstelių ir odos nešvarumų pašalinimas (naktinis kremas su fermentine odos valymo sistema).

Visu tuo pasižymi „TIME EXCEPTION“ linijos produktai: laisvuosius radikalus neutralizuojanti nano-emulsija (vektorizuotas Q10, vektorizuotas vitaminas C (stabilizuotas) ir vektorizuotas vitaminas E), + organinis silicis + vektorizuoti lipopeptidai + vektorizuota DMAE + mažos molekulinės masės hialurono rūgštis.

UAB „AESTHETA“ Lietuvoje atstovauja profesionaliai, išskirtinės koncepcijos ir naujausių technologijų kosmetologinei produktų linijai, paremtai estetinės medicinos pagrindais, „Oxynergy Paris®“. Vilniuje įsikūrusiame grožio centre „AESTHETA“ taip pat atliekamos įvairios kosmetologinės, veido ir kūno sveikatinimo procedūros, dirbama su profesionalių produktų linijomis.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus