visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kodėl verta pasirinkti šlaitinį stogą?

Kodėl verta pasirinkti šlaitinį stogą? Kodėl verta pasirinkti šlaitinį stogą?

Šlaitiniai stogai yra vieni iš labiausiai paplitusių Europoje, ypač Vokietijoje, ir tai lemia ne tik puikus estetinis įspūdis, kurį sukelia tokio tipo stogai. Jie populiarūs, dėl itin aukštų atsparumo ir stogo galimybių standartų. Šlaitiniai stogai gali būti pačių įvairiausių formų. Šlaitinis stogas suteikia namo savininkui apsaugą kelioms kartoms, jei jis teisingai įrengtas.

Koks stogas laikomas šlaitiniu?

Pagal apibrėžimą šlaitiniai stogai yra stogai, kurių nuolydis yra 20 ar daugiau laipsnių. Stogai, kurių nuolydis neviršija 10 laipsnių, klasifikuojami kaip plokšti stogai. Bet ką tarp jų galima apibūdinti kaip mažo nuolydžio šlaitinį stogą.

Tam tikrus stogo čerpių modelius galima naudoti ir prie 7 laipsnių nuolydžio, įrengiant papildomą stogo izoliacijos sluoksnį.

Apsauga nuo oro, vėjo ir vandens įtakos

Šlaitinis stogas, uždengtas keraminėmis stogo čerpėmis, apsaugo nuo drėgmės ir vėjo įsiskverbimo blogo oro metu. Ši apsauginė funkcija pasiekiama dėl puikios molinių čerpių sukabinimo sistemos. Derinant kartu su aukštos kokybės apatinio stogo sluoksnio įrengimu, vanduo nepatenka į pastato vidų. Dėka specialiai sukurtos apsaugos, šlaitiniai stogai puikiai atlaiko audras.

Kodėl verta pasirinkti šlaitinį stogą?

Gyvenamosios erdvės mansardoje išplėtimas

Šlaitiniai stogai po savimi padidina erdvę, kurioje galima sukurti naudingą ir labai mėgstamą gyvenamąjį plotą. Stogo erdvė taip pat gali būti išplėtota vėliau. Šlaitiniai stogai suteikia lankstumo planuojant gyvenimą ir šeimą. Erdvės po stogu dažnai naudojamos kaip kambariai mokymuisi ar vaikų kambariai ir dėl vidinių šlaitų yra ypatingai žavūs.

Kodėl verta pasirinkti šlaitinį stogą?

Tvarumas mažomis techninėmis priežiūros išlaidomis

Paprastai šlaitiniai stogai yra patvaresni nei plokšti stogai. Stogo čerpės tarnauja ilgiau nei 50 metų. Be to, jūs gaunate mažiausiai 30 metų garantiją keraminėms ir betoninėms čerpėms. Pažeidimai šlaitiniams stogams dažnai pastebimi greičiau, o remontą atlikti esant reikalui paprastai būna žymiai lengviau ir pigiau. Ilgainiui šlaitinių stogų įsigijimas ir priežiūra yra ekonomiškesnis, palyginti su plokščiais stogais.

Apsauga nuo šalčio ir karščio

Paprastai šlaitiniai stogai yra dvisluoksniai. Tai turi izoliacijos pranašumų ir užtikrina malonesnį vidaus klimatą. Žiemą gerai izoliuotas šlaitinis stogas neleidžia šalti ir užtikrina, kad interjeras išliktų jaukus ir šiltas. Kita vertus, vasarą stogo konstrukcija apsaugo nuo perkaitimo. Priešingai, plokšti stogai paprastai yra vieno sluoksnio stogo konstrukcija.

Apsauga nuo triukšmo ir garso

Dvisluoksnė vėdinama konstrukcija kartu su gera izoliacija apsaugo nuo aplinkos triukšmo, pavyzdžiui, orlaivių ir eismo triukšmo, taip pat nuo vėjo ir lietaus. Priešingai nei plokščias stogas, lietus ant stogo paviršiaus krenta ne vertikaliai. Tai sukuria ramesnę atmosferą ir ramesnį erdvės pojūtį.

Kodėl verta pasirinkti šlaitinį stogą?

Sveikas vidaus klimatas

Pasvirę stogai su tam tikromis dangomis, tokiomis kaip stogo čerpės, yra įrengiami taip, kad praleistų vandens garus, atsirandančius dėl įprastos buitinės veiklos. Be to, keraminės čerpės kritulių metu greitai sugeria vandenį, o paskui jį grąžina į aplinką. Vėdinama konstrukcija sukuria malonų vidaus klimatą ir apsaugo nuo pelėsių susidarymo bei pažeidimų.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus