visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kodėl svarbu valyti šunų dantų apnašas?

Kodėl svarbu valyti šunų dantų apnašas? Kodėl svarbu valyti šunų dantų apnašas?

Lentvario veterinarijos klinika, MB

lentvariovetklinika.lt

Šunų dantų apnašų ir akmenų valymas – tai gana dažna paslauga, dėl kurios yra kreipiamasi į veterinarijos kliniką. Dantų apnašų turi net 80 procentų vyresnių nei trijų metų amžiaus šunų. Taip nutinka dėl to, kad šunų pašaras tampa vis lengviau kramtomas, todėl nėra galimybės apnašoms nusivalyti savaime. Šunų dantų akmenų valymas padeda išvengti įvairių dantenų, gingvito, periodonto ir kitų burnos ertmės ligų. Tokie susirgimai šunims kelia didelį diskomfortą, augintinis gali tapti irzlus, vengti kramtyti maistą, ilgainiui visai nustoti valgyti, kas sukels dar didesnes problemas.

Nors tai pasitaiko ir rečiau, tačiau dantų apnašų valymo gali prireikti ir katėms. Tačiau kartais dantų apnašų susidarymo galima išvengti – tereikia pasirūpinti reguliaria augintinio burnos higiena.

Tinkama augintinio mityba

Norint išvengti dantų apnašų susidarymo ir rimtesnių burnos ertmės problemų – šeimininkai turėtų pasirūpinti tinkamu pašaru. Šuns ar katės pašaras turėtų būti toks, kurį reikėtų kramtyti. Pernelyg smulkiai supjaustomas maistas ar labai mažos sauso maisto granulės tikrai nėra pats geriausias pasirinkimas, nes tai gali būti viena iš priežasčių, kodėl ima kauptis apnašos. Jei šuo yra šeriamas tinkamomis sauso maisto granulėmis ar nuolatos gauna šunims skirtų kramtalų, apnašų kiekis bus mažesnis.

Šunų dantų apnašų valymas

Tinkama šuns dantų priežiūra

Šunų dantų priežiūros priemonės – specialios dantų pastos, purškikliai, geliai, ir t.t. sumažina dantų apnašų susidarymo tikimybę iki minimumo. Prie dantų valymo procedūros šunis rekomenduojama pratinti dar nuo mažens, tai padės išvengti streso ir „nesusikalbėjimo“ su augintiniu. Jei šuo nesileidžia valyti dantų, galite rinktis specialius purškalus ar gelius, kurių naudojimas yra paprastesnis.

Blogas burnos kvapas

Klaidinga manyti, kad blogas šuns ar katino burnos kvapas yra natūralus reiškinys. Iš tiesų prastą kvapą lemia burnoje vykstantys uždegimai, kuriuos sukelia susikaupusios apnašos arba virškinimo problemos. Taigi, pasirūpinkite, kad jūsų augintinis būtų sveikas, ir jo dantų priežiūrai skirkite pakankamai dėmesio.

Šunų dantų apnašų valymas

Šunų ir kačių dantų apnašų valymas veterinarijos klinikoje

„Lentvario veterinarijos klinika“ teikia gyvūnų dantų apnašų ir akmenų valymo ultragarsiniu skaleriu, dantų poliravimo, profesionalios burnos higienos paslaugas. Taip pat traukia neiškritusius pieninius dantis, gydo įvairius burnos ertmės susirgimus. Gyvūnų dantų apnašos „Lentvario veterinarijos klinikoje“ yra valomos ultragarsiniu aparatu taikant sedaciją arba bendrą nejautrą. Net ir patiems kantriausiems augintiniams ši procedūra gali atrodyti pernelyg nemaloni, todėl siekiama tam užkirsti kelią. Ši procedūra yra atliekama pakankamai greitai, o tuomet, kada augintinis pabus po negilios narkozės, jį galėsite pasiimti namo. Jei augintinis yra labai kantrus, gali būti taikomas ir apnašų valymas be narkozės.

Šunų dantų apnašų valymas

„Lentvario veterinarijos klinika“ pradėjusi savo veiklą 2000 m., teikia profesionalią veterinarinę pagalbą ir paslaugas Jūsų mylimiems augintiniams. Veterinarijos klinikoje atliekami laboratoriniai, morfologiniai ir biocheminiai kraujo (patikrinama vidaus organų būklė), šlapimo ir preanestetiniai tyrimai. Visi tyrimai atliekami klinikoje, todėl rezultatų atsakymai yra pateikiami iš karto. „Lentvario veterinarijos klinikoje“ atliekamos visos profilaktinės procedūros: profilaktinė gyvūnų apžiūra, vakcinavimas, gyvūnų apsauga nuo ekto- ir endo- parazitų, ženklinimas poodinėmis mikroschemomis, nagų kirpimas ir kt.

Diagnozuojamos ir gydomos užkrečiamos ir neužkrečiamos ligos. Klinikoje atliekamas chirurginis gydymas, šunų ir kačių kastracija ir sterilizacija, žaizdų siuvimas, auglių šalinimas ir t.t. Taip pat teikiama akušerinė pagalba atsivedant jauniklius, esant reikalui atliekama cezario pjūvio operacija. Gydomi odos susirgimai, įvairios alergijos ir  ausų ligos: ausų niežų erkių ir ausų uždegimų gydymas. Atliekamas kačių ir šunų higieninis (kosmetinis) kirpimas, kuomet yra sutvarkomas labai susivėlęs kailis (kaltūnai).  Gyvūnai ženklinami poodine mikroschema ir registruojami duomenų bazėje.

„Lentvario veterinarijos klinikos“ veterinarai konsultuoja visais klausimais apie gyvūno priežiūrą, teisingą šėrimą ir auginimą, prieš įsigijant ir jau įsigijus gyvūną.

„Veterinarijos gydytojas – tai ne profesija, o pašaukimas!“ – „Lentvario veterinarijos klinika“.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus