visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Knygų serijos KORTAGAI autorius – apie kokybiškų sprendimų priėmimą

Knygų serijos KORTAGAI autorius – apie kokybiškų sprendimų priėmimą Knygų serijos KORTAGAI autorius – apie kokybiškų sprendimų priėmimą

Vertinga dovana, paliksianti neišdildomą įspūdį Jūsų vaikams

Kokybiški sprendimai – tai tokie sprendimai, kurie priverčia išeiti už komforto zonos ribų, kurie priverčia jaustis nepatogiai. Tokių veiksmų mes nenorime daryti, dažnai atidėliojame, randame krūvas pasiteisinimų ar kitų užsiėmimų, tačiau tik tokiuose sprendimuose ir veiksmuose slypi atradimai ir tobulėjimas. Tik ten mes galime palypėti dar vienu laipteliu aukštyn. Kitaip mes stovime vietoje ir nieko nekeičiame.

Juk malonu naršyti internete, ką nors skaityti, žiūrėti filmą, žaisti ar tiesiog nieko neveikti. Bet kažkur pasąmonėje zyzia nebaigtų darbų, reikalų, pareigų gaudesys – o paskui jaučiamės blogai, nes nepadarėme vieno ar kito dalyko. Tuomet atsiranda demotyvacija, depresija, ir dažnai tai slopinama tais pačiais nieko neveikimo metodais. Taip, jų reikia, bet ne per daug. Kaip rasti pusiausvyrą? Manau, „kiekvienam savo“. Daug knygų prirašyta ir vienam gerai taip kaip yra, o tam kuris nori daugiau – tikrai ne.

Tačiau mano knygos yra skirtos vaikams, tad grįžkime prie vaikų – ar patys pirmieji straipsnio žodžiai apie kokybiškus sprendimus yra taikytini vaikams? Žinoma! Nes viskas, kas tinkama bet kuriam sveikam suaugusiam, yra tinkama ir vaikui. Ir jeigu mes išmokysime vaikus įveikti jiems nepatinkančius dalykus – jie nuolatos tobulės. Kaip tai padaryti rašiau jau ne kartą – sudominti, aiškinti, kalbėtis ir t. t. Šįkart ne apie tai.

Daug kam tai nepatiks, bet teks perlipti komforto zonas, prisiversti daryti kažką papildomai, ir visų svarbiausia, pradėti nuo savęs.

Įgūdžių neįmanoma išugdyti per kelias valandas ar minutes. Per tiek laiko galime gauti žinių, o įgūdžius išugdys DARBAS ir VEIKSMAI! O veiksmai gali būti daromi kartu su vaikais!

Kad ir dabar – mielai eičiau rašyti knygą (beje, trečioji dalis pamažu gimsta!), tačiau tam, kad ją parašyti ne tik linksmai ir įdomiai, bet ir naudingai – reikia padaryti begalę papildomų veiksmų, kad ir šį įrašą, kuris per milimetrą, tačiau praplėtė mano komforto zoną. Labai tikiuosi, jog ir Jūsų.

Knygų serija Kortagai

Kortagai – lietuviškos nuotykių knygos vaikams, lavinančios mąstymą, skatinančios savarankiškumą ir padedančios tėvams ugdyti vaikus. Sėkmės skaitant ir mėgaujantis!

Linas Kėvelaitis

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus