visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip užtikrinti stogo sandarumą?

Kaip užtikrinti stogo sandarumą? Kaip užtikrinti stogo sandarumą?

Pagrindinis veiksnys, galintis sumažinti stogo konstrukcijos patvarumą, yra drėgmė. Gegnių sistema, kuri deformuojasi veikiant vandeniui, yra ypač jautri šiam poveikiui. Štai kodėl taip svarbu apsaugoti stogą nuo vandens įsiskverbimo į vidinę konstrukciją.

Stogo nuolydžio svarba stogo konstrukcijos sandarumui

Ant stataus nuolydžio stogų paklotos keraminės čerpės (pasvirimo kampas turi viršyti 22°) užtikrina laisvą vandens nutekėjimą neįsiskverbiant į vidinius konstrukcijos sluoksnius.

Labai svarbu profesionaliai ir patikimai pritvirtinti čerpes naudojant specialius laikiklius. Jei čerpės nėra tinkamai pritvirtintos, stiprus vėjas gali nulupti vieną ar daugiau čerpių, o tai savo ruožtu gali sunaikinti ir visą stogą.

Dažniausiai, kaip taisyklė, tvirtinama kas trečia čerpė. Tačiau, atsižvelgiant į vadinamąją vėjo zoną, kurioje yra mūsų namas, gali prireikti pritvirtinti daugiau ir net gi ir visas čerpes.

Stogo sandarumui įtakos turi ir teisingas pirminės stogo dangos įrengimas. Renkantis projektą, kurio stogo pasvirimo kampas yra mažesnis nei 22°, būtina naudoti papildomus apsaugos elementus, įrengiant specialų stogo paklotą. Ši konstrukcija leidžia kloti čerpes net ant stogo su 10° pasvirimo kampu, užtikrinant optimalų sandarumą.

Kaip apsaugoti stogą nuo drėgmės?

Nepaprastai svarbu atkreipti dėmesį į tokias vietas, kurios išsikiša už stogo plokštumos arba trukdo laisvą čerpių klojimą. Tai gali būti ties stoglangiais ir kaminais. Tuo atveju, norint pašalinti lietaus vandenį būtina naudoti hidroizoliacines tarpines ir papildomą stoglangių izoliaciją, taip pat medžiagas membranų klijavimui.

Papildomą apsaugą taip pat reikėtų naudoti ant kraigo, kuris taip pat atlieka labai svarbią funkciją stogo dangos vėdinimo procese. Jo apdorojimas turėtų būti atliekamas atsižvelgiant į optimalią sandarumo ir oro srauto pusiausvyrą.

Rekomenduojamas sprendimas yra naudoti ventiliacinę sandarinimo juostą, pagamintą iš vandenį atstumiančios medžiagos, tačiau tuo pat metu turinčią mažus tarpus, palengvinančius vėdinimą.

Kaip užtikrinti stogo sandarumą?

Svarbus vėdinimo vaidmuo

Tinkama ir tuo pat metu hermetiška ventiliacija leidžia išvengti būtinybės atnaujinti stogo dangos medžiagas. Dėl drėgmės gali susilpnėti gegnės ir sumažėti stogo šilumos izoliacija, o vandens garų perteklius kelia rimtą grėsmę gegnių sistemos stabilumui.

Be to, jo poveikis gali sukelti pelėsių ir grybelio augimui. Sudrėkusi mineralinė vata praranda optimalias savybes ir nustoja būti efektyviu šilumą izoliuojančiu sluoksniu.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus