visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip papildomai apsaugoti savo internetinę parduotuvę?

Kaip papildomai apsaugoti savo internetinę parduotuvę? Kaip papildomai apsaugoti savo internetinę parduotuvę?

Šiais laikais kiekvienam verslui dera turėti ir internetinę parduotuvę. Tai gerokai padidina verslo plėtros galimybes, kadangi dauguma žmonių linkę daiktus įsigyti tiesiog internetu. Tiesa, internetinė parduotuvė reikalauja ir priežiūros. Ji turi būti papildomai apsaugota, kitu atveju kyla rizika, kad jūsų parduotuvės svetainė bus paprasčiausiai nulaužta.

Labai atidžiai rinkitės svetainės serverių paslaugas

Verslas, internete teikiantis paslaugas ar parduodantis produktus, saugumą turi statyti į prioritetines pozicijas. Pavyzdžiui, jeigu planuotumėte atidaryti fizinę parduotuvę, patikrintume ar pastatas, kuriame planuojate nuomotis patalpas atitinka saugumo reikalavimus (ar yra signalizacija, ar už pastato saugumą atsakinga apsaugininkų bendrovė, kuri saugos jį naktimis ir kt.). Kitaip tariant, vertinate daugybę kriterijų. Tą pačią logiką derėtų taikyti ir internetinei parduotuvei. Privalote atsižvelgti iki kokio lygmens saugumą gali užtikrinti jūsų svetainės kūrėjai, administratoriai ir kokias saugumo priemonės siūlo serverių paslaugas teikianti įmonė.

Turite gerai įsivertinti visus saugumo standartus.

Slaptažodžių apsauga

Grįžkime prie fizinės parduotuvės analogijos. Jūs tikrai norėtumėte, kad pagrindinės parduotuvės durys turėtų tokią spyną ir raktą, kurios lengvai neatrakinsi. Savotiškas raktas internetinėje parduotuvėje – slaptažodis. Jūs privalote taikyti apsaugos priemones, kad jūsų slaptažodžio atspėti ar nulaužti tiesiog nebūtų galimybių. Patikėkite, patyrusiam programuotojui nulaužti slaptažodį dažnu atveju yra pakankamai lengva.

Be to, turite stengtis apsaugoti ir savo klientus. Dėl to į kiekvieną vartotoją reikia žiūrėti atidžiai ir jiems taip pat rekomenduoti turėti stiprius slaptažodžius. Puikus pavyzdys internetiniai kazino, kurie savo vartotojams sudaro galimybę užsiregistravus patvirtinti savo tapatybę prisijungiant prie banko paskyrų. Taip yra užtikrinamas abipusis pasitikėjimas – panaikinama įsilaužimo ar vagystės galimybė.

Daugiau informacijos apie slaptažodžių saugumą galite rasti čia.

Reikia turėti tvirtą ugniasienę

Ugniasienė – tam tikra elektroninė užkarda, apsauganti nuo įvairių įsilaužimų. Turint elektroninę parduotuvę, saugumui užtikrinti, turėti ugniasienę yra tiesiog būtina. Ji tarsi yra filtras tarp dviejų tinklų, kuris leidžia tik tam tikrus kriterijus atitinkančius sujungimus.

Jeigu ugniasienės elektroninė parduotuvė neturėtų, tai būtų tarsi sandėlis neturintis jokių durų. Jeigu jūsų verslas taptų kibernetinio nusikaltimo auka ir paaiškėtų, kad jūs paprasčiausiai neturėjote ugniasienės, galėtų kilti reputacijos krizė, kadangi toks žingsnis tiesiog būtų laikomas neatsakingu.

Saugumas kaip ir visur kitur

Internetinė parduotuvė gali tapti tikrai itin sėkmingo verslo pagrindu, tuo atveju, jei ji yra tinkamai tvarkoma. Tačiau jūs privalote suprasti, kad į saugumą investuoti tiesiog būtina. Bent jau tekste paminėtus dalykus padaryti – daugiau nei rekomenduotina.

Pateiktose analogijose aiškiai leidome suprasti, kad saugumas internete nelabai skiriasi nuo saugumo realybėje. Ir išties, nesvarbu apie ką mes kalbėtume – nuosavus namus, automobilį, personalinį kompiuterį ar interneto svetainę – visą tai mes norime tinkamai apsaugoti. Šiuo metu mes gyvename išties dėkingais laikais, kai apsaugos galimybių yra daug ir įvairių, o viskas ką mes turime padaryti, tai jomis pasinaudoti.

Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus