visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip pagerinti būsto sandarumą?

Kaip pagerinti būsto sandarumą? Kaip pagerinti būsto sandarumą?

Norite, kad gyvenimas savo namuose būtų ne tik patogus, tačiau taip pat ir nereikalautų labai didelių investicijų? Tokiu atveju svarbiausia yra ne tik rasti geras priemones, kurios pasirūpina būsto energijos taupumu, tačiau taip pat ir tiksliai sužinoti – kur daugiausia energijos yra prarandama.

Vienas dažniausiai pasitaikančių variantų yra šilumos išleidimas į lauką. Kodėl? Kadangi tam tikros nesandarios būsto vietos šilumą paprasčiausiai praleidžia. Siekiant to išvengti svarbu didinti namo sandarumą.

Pirmiausia – vertinimas

Jeigu norite, kad investicijos į būsto sandarumą tikrai atsipirktų – tokiu atveju svarbiausia rasti tas problemines vietas, kurios daugiausia ir eikvoja energijos. Tai daryti, žinoma, reikia ne iš akies, tačiau su pačiais geriausiais savo sferos specialistais. Jie dažniausiai ne tik atlieka tyrimą, tačiau taip pat ir išrašo sertifikatus, kuriuose yra nustatytos vertės lygis. Šis dokumentas reikalingas būsto pardavimui, tad jeigu Jums tai yra aktualu – būtinai reikia pasinaudoti.

Be vertinimo bandyti sutvarkyti namus paprasčiausiai neapsimoka, kadangi labai dažnai ne iki galo sutvarkoma ir taip pat dažnai korekcijos yra ne tose esminėse vietose, kurioms tikrai reikėtų skirti dėmesio.

Kur prarandama šiluma?

Kalbant apie energiją, žinoma, svarbi ne tik šiluma, tačiau jai dažniausiai skiriama daugiausia dėmesio. Paprasčiausiai pastaroji yra brangesnė nei, pavyzdžiui, vanduo, kurį sunaudojame, galiausiai, būtent šiluma ir daro didžiausią neigiamą įtaką gamtai, kurios gelbėjimu užsiima vis daugiau žmonių ir tai yra nuostabu.

Dažniausiai labiausiai pasitaikantys šilumos praradimo šaltiniai yra durys ir langai. Taigi, jeigu Jūs stogas jau pakeistas, o namas papildomai apšiltintas – reikia vertinti pastaruosius. Galiausiai daugelis labai nustemba, kad net ir rozetės yra gana aktyvios šilumos energijos praleidėjos, kurios didina Jūsų šildymo sąskaitas ir tuo pačiu kenkia gamtai.

Daugiau apie paslaugas, kurios padės padidinti būsto sandarumą, galite skaityti https://namudiagnostika.lt/sandarumo-testas/termovizija/. Svarbiausia yra pasikalbėti su specialistais, kadangi jie padeda geriau suprasti kas ir kaip bei tuo pačiu Jums patobulinti savo namus, kurie bus draugiškesni ir Jūsų piniginei, ir gamtai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus