visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

K.Smirnovas: Tendencijos tenkina, rezultatai kol kas dar ne

K.Smirnovas: Tendencijos tenkina, rezultatai kol kas dar ne K.Smirnovas: Tendencijos tenkina, rezultatai kol kas dar ne

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Kai prieš dvejus metus Kęstutis Smirnovas bendražygiams užsiminė apie Lietuvos graplingo federacijos steigimą, reakcijų sulaukė įvairių. Vieni sveikino tokį pasirinkimą, kiti klausė, kam to reikia, treti apskritai nelabai žinojo ką atsakyti.

Vis tik K.Smirnovas savo idėjos neatsisakė ir jau po kelių mėnesių surengė pirmą turnyrą Šakiuose. Jame dalyvavo vos 40 graplingo imtynininkų iš kelių klubų. Nors turnyras nebuvo kažkuo išskirtinis, tačiau svarbiausia, kad buvo duotas startas. Prabėgus dvejiems metams, prisiminimai iš to pirmojo turnyro ir pačiam K.Smirnovui kelia šypseną.

„Mes nuo kažko turėjome pradėti. Taip nebūna, kad kažką sugalvoji ir iškart pas tave atbėga milijonai. Turi tam subręsti“, - sakė K.Smirnovas.
Šį sekmadienį Klaipėdoje bus surengtas turnyras, į kurį planuoja atvykti per 300 (!) graplingo imtynininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Kaliningrado. Tokiu būdu bus pasiektas naujas rekordas.

„Manau, kad tai yra dėsningas mūsų darbo rezultatas. Tuo pačiu galiu pasakyti, kad 300 dalyvių toli gražu ne riba. Esame užsibrėžę, kad tiek dalyvių būtų kiekvienoje amžiaus grupėje. Kitaip tariant, augimo tendencijos tenkina – rezultatai kol kas dar ne“, - kalbėjo K.Smirnovas.

Lietuvos atvirose graplingo taurės pirmenybėse bus kovojama ne tik dėl asmeninių titulų, tačiau ir dėl komandinių. Tokios varžybos mūsų šalyje rengiamos antrą kartą per sporto šakos istoriją.

„Komandinės varžybos skiriasi tik tuo, kad klubai suinteresuoti deleguoti kuo daugiau savo sportininkų. O iš esmės, skaičiavimo sistema yra ta pati. Prizinę vietą laimėjęs sportininkas kaupia savo komandai taškus, o tada išsiaiškinamas nugalėtojas“, - pasakojo Lietuvos graplingo federacijos prezidentas.

Praėjusiais metais komandinių varžybų nugalėtoja tapo jungtinė Šakių komanda, kitas dvi prizines vietas pasidalino du sostinės sporto klubai.

„Pernai favoritu buvo laikomas Vilniaus „Smauglio“ sporto klubas, tačiau jis liko tik antras. Šiemet konkurencija bus dar didesnė, nes prisijungė Klaipėda, Šiaulių „Taurus“, Kaunas.. „Smauglys“ išlieka favoritu, tačiau šio klubo sportininkams reiks labai pasistengti, kad jie patvirtintų favorito vardą“, - kalbėjo K.Smirnovas.
Graplingas yra viena saugiausių kovinio sporto šakų. Ji labai populiari tarp MMA kovotojų, kurie graplinge tobulina imtynių veiksmus. Graplingas – intelektuali sporto šaka, kurios pagrindinis tikslas – pergudrauti priešininką.

Turnyras Klaipėdoje bus paskutinė repeticija prieš gegužės mėnesį Jurbarke įvyksiantį Baltijos šalių čempionatą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus