visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

K.Smirnovas: Stovėti vietoje negalime – privalome irtis į priekį

K.Smirnovas: Stovėti vietoje negalime – privalome irtis į priekį K.Smirnovas: Stovėti vietoje negalime – privalome irtis į priekį

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Vos trečius metus egzistuojanti Lietuvos graplingo federacija yra viena labiausiai besiplečiančių federacijų mūsų šalyje. Lietuvoje sportininkų gretos auga geometrine progresija, o ir į tarptautinius vandenis išplaukia vis daugiau kovotojų.

„Galiu tik pasikartoti – graplingas daugelį traukia dėl turbūt mažiausio traumingumo visų kovos menų rate. Vis tik, kad ir kaip dabar viskas gerai, sustoti negalime. Privalome ir toliau sėkmingai irtis į priekį ir siekti dar kokybiškesnių rezultatų“, - pasakojo Lietuvos graplingo federacijos, o nuo pernai ir tarptautinės graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas.

„Tiesą sakant, šiuo metu tarptautinėje arenoje vyksta netgi įdomesni dalykai, nei vietinėje. Visai neseniai prie mūsų prisijungė kazachai, netrūkus jų pavyzdžiu turėtų pasekti ir ispanai. Kiekvienos šalies prisijungimas mums yra didelis laimėjimas, nes tai tik parodo, kad kryptingai siekiame savo tikslo – didinti sporto šakos geografiją“, - dėstė K.Smirnovas.

Kazachstanas daugelį metų garsėja puikia imtynių mokykla, tad galima neabejoti, kad šios šalies sportininkų dalyvavimas turnyruose bei čempionatuose tik pagyvins pačius renginius.

„Šios šalies kovotojai visada pasižymėjo tuo, kad jie mėgsta kovoti publikai. Tai yra, jiems neužtenka laimėti – jie visada tą nori padaryti kuo gražiau. Galiu užtikrinti, kad su jais čempionatai taps dar patrauklesni akiai“, – dėstė prezidentas.
Kazachstane graplingas pradėtas kultivuoti vos prieš trejus metus. Kaip ir mūsų šalyje, taip ir ten, į graplingą patraukia kitas sporto šakas kultivavę sportininkai. Kaip ir mūsų šalyje, taip ir ten, sporto šakos augimas vyksta geometrine progresija.

„Aišku, kad per tokį trumpą laiką sunku paruošti tinkamą bazę tam, kad galėtumėm pasigirti pasaulio čempionais. Tačiau pats judėjimas į priekį, neabejotinai, negali mūsų nežavėti. Mūsų tikslas – išeiti į tarptautinę areną. Dėl to ir tapome visateisiais tarptautinės federacijos nariais“, - pasakojo Kazachstano graplingo federacijos atstovė Ayazhan Makazhanova.

Vienas Kazachstano atstovas planuoja atvykti ir į gegužės 21 dieną Jurbarke įvyksiančias Atvirąsias Baltijos šalių graplingo žaidynes. Kartu su juo į Lietuvą atvyks ir Kazachstano graplingo vadovas.

Baltijos šalių atviras grappling IGF čempionatas
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus