visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

JUNG žengia į BIM statybos skaitmeninėje erdvėje erą

JUNG žengia į BIM statybos į skaitmeninėje erdvėje erą JUNG žengia į BIM statybos į skaitmeninėje erdvėje erą

BIM – sprendimai visiems objekto gyvavimo ciklo etapams: kokybė, aktualumas ir skaidrumas

„Neabejoju, kad netolimoje ateityje projektavimas BIM aplinkoje bus visuotinai reikalaujamas standartas ir po kelerių metų net nebebus galimybės atiduoti vertinti objekto, kuris nebūtų projektuotas BIM. Natūralu, kad ir mes nenorime likti pasyvūs stebėtojai permainų aušroje – siekiame, kad JUNG gaminiai būtų lengvai integruojami į BIM sistemą, kad visi architektai, kurie projekte vis dar vengia, dažno įsitikinimu, tokios „smulkmenos“ kaip jungiklis įtraukimo, galėtų lengvai ir patogiai integruoti mūsų produktus į savo projektus, gautų automatiškai generuojamą medžiagą vizualizacijoms ir technines specifikacijas. BIM – neišvengiama statybos ateitis, ir mes norime būti pirmųjų gretose“, – užtikrintai dėsto UAB „JUNG Vilnius“ vadovas Raimundas Skurdenis, kalbėdamas apie pirmąją Lietuvoje, o tokio tipo ir pasaulyje 2016 m. pristatytą BIM biblioteką.

JUNG žengia į BIM statybos į skaitmeninėje erdvėje erą

BIM (angl. Building Information Modeling, liet. SIM, arba statinio informacinis modeliavimas) - tai skaitmeninio projektavimo procesas, kurio metu kuriama objekto skaitmeninė duomenų bazė ir ta informacija naudojamasi visais objekto gyvavimo ciklo etapais t.y. statinį projektuojant, statant, eksploatuojant ir nugriaunant. Šios sistemos pranašumai akivaizdūs: ji teikia galimybę kur kas lengviau priimti veiksmingus projektinius sprendimus ir suderinti atskiras projekto dalis.

JUNG žengia į BIM statybos į skaitmeninėje erdvėje erą

Svarbiausia tai, kad sukuriamas trimatis virtualaus pastato modelis, kurio naudodamiesi visi projekto dalyviai (projektuotojai, architektai, inžinieriai) gali aiškiai matyti visumą ir todėl greičiau bei ekonomiškiau atlikti visus statinio realizacijos projekto darbus.

Kai kuriose Europos šalyse, pvz., Nyderlanduose, Danijoje, Norvegijoje, statant pastatus valstybės lėšomis BIM yra privalomas, kitose šalyse tik rekomenduojama juo naudotis. Tačiau visos 28 Europos Sąjungos narės gali priimti potvarkį, nustatant privalomą naudojimąsi BIM įgyvendinant viešosiomis lėšomis finansuojamus statinių ir infrastruktūros projektus.

JUNG žengia į BIM statybos į skaitmeninėje erdvėje erą

Įgyvendinant viešosiomis lėšomis finansuojamus statinių ir infrastruktūros projektus vis dažniau naudojamasi BIM. Įmonė JUNG, siekdama padėti architektams ir projektuotojams nuo pat pastato projektavimo pradžios, pateikia savo gaminius kaip BIM objektus ir leidžia naudotis BIM programinės rangos REVIT® ir ArchiCAD bibliotekomis. BIM objektuose laikomi projektuojant svarbūs produktų duomenys, tokie kaip medžiaga, matmenys ir darbinės charakteristikos.

JUNG žengia į BIM statybos į skaitmeninėje erdvėje erą

Kartą parsisiųsti, LS gaminių serijos duomenys tiesiogiai importuojami į projektavimo programinės įrangos biblioteką. Bibliotekoje architektai gali rasti visus JUNG apšvietimo ir kitų jungiklių, rozečių, valdiklių ar protingo namo valdymo skydelių BIM modelius. Juos tereikia pasirinkti iš bibliotekos ir įkelti į projektą. Įkeliamas ne tik vizualinį įrenginio ar detalės brėžinys, bet ir visas jo techninės specifikacijos.

Daugiau informacijos pateikiama JUNG interneto svetainėje: http://www.jung.de/lt/5118/bim/

Be to, naudojantis programine įranga lengva apskaičiuoti reikiamą produktų skaičių ir sugeneruoti užsakymo sąrašą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus