visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Joniniai šildymo katilai – kodėl verta rinktis?

Joniniai šildymo katilai – kodėl verta rinktis? Joniniai šildymo katilai – kodėl verta rinktis?

Šiuolaikiškas, inovatyvus ir neįprastas būdas sutaupyti šildymui – būtent taip galime apibūdinti kompanijos „BERIL“ siūlomą būdą namus šildyti joniniu katilu.

Sparčiai populiarėjanti eektrodinių šildymo katilų technologija sukurta daugiau nei prieš dvidešimt metų. Joniniai „BERIL“ šildymo katilai veikia jonizacijos principu: katile judant ir sąveikaujant elektronams, sistemoje esantis specialus skystis jonizuojasi ir išskiria šilumą. Vykstant šiems procesams, išsiskiria 2–4 kartus daugiau šilumos nei taikant tradicines technologijas. Skystis šiems katilams sukurtas pagal specialią technologiją, kurio veikimas yra iki dešimties metų. Joninio katilo sistemoje naudojamas skystis neužšąla iki 20 ºC šalčio, yra neagresyvus, saugo sistemą nuo druskų, kalkių, rūdžių ir apnašų. Jis nekenkia jokiam dujiniam ar kietojo kuro katilui.

„BERIL“ joninio katilo šildymo sistemoje sumontuojamas išsiplėtimo indas, cirkuliacijos siurblys, automatinis oro iš sistemos išleidiklis, apsauginis slėgio vožtuvas ir temperatūros davikliai, filtras, sklendės. Taip pat valdikliai ir jutikliai, kontroliuojantys ir reguliuojantys katilo darbą net laipsnio tikslumu. Kambario temperatūrą galima reguliuoti programuojamu kambario davikliu. Joninį katilą galima valdyti nuotoliniu būdu, pavyzdžiui, mobiliuoju telefonu, todėl jis tinka ir užmiesčio namams, kai aukštesnės temperatūros nuolat nereikia. Joninis katilas tinka ir užmiesčio namams, kai aukštesnės temperatūros nuolat nereikia.

Joninė šildymo sistema neskleidžia jokio kvapo, nėra šiukšlių, pelenų ar dulkių, ją galima naudoti tiek grindims, tiek radiatoriams arba derinti abu šildymo būdus.

Joniniai katilai Beril

Joniniai šildymo katilai „BERIL“ – ekonomiškas pasirinkimas

Dėl aukšto katilo naudingumo koeficiento būsto šildymas tampa gerokai ekonomiškesnis. Naudojant šią šildymo sistemą nereikalingas kaminas, nereikia ir specialų patalpų katilinei. Todėl joninio katilo šildymo sistemą galima sumontuoti pagalbinėse patalpose, po laiptais ar tiesiog paslėpti sienoje. Jei patalpos yra didesnės, pagal šilumos poreikį, joniniai katilai montuojami kaskadomis. Šiuolaikinės statybos iki 1000 kv. m šildomo ploto gyvenamosiose patalpose ši įranga užims tik apie 1 kv. m (maždaug tiek ploto užima vienas radiatorius). Sistema patraukli ne tik dėl galimybės sumažinti šildymo išlaidas, bet ir dėl nebrangaus įrengimo bei eksploatacijos. Taigi, pasirinkus šį šildymo būdą, investuosite kur kas mažiau pinigų namo šildymo sistemos įrengimui ir turėsite ekologišką, neskleidžiantį kvapo ir neteršiantį aplinkos šildymo įrenginį.

Joninis katilas, kaip ir bet kuris kitas, sunaudoja mažiau energijos, kuomet namas gerai apšiltintas, tinkamai įrengta ir subalansuota visa šildymo sistema. Joninio katilo „BERIL“ elektros sąnaudos yra 30-50% mažesnės nei šildantis tradiciniais elektriniais šildytuvais.

Norintiesiems įsitikinti pasirinkto sprendimo efektyvumu specialistai rekomenduoja susimontuoti elektros skaitiklį. Be to, tai padeda tinkamai sureguliuoti sistemą ir optimizuoti jos darbą. Jeigu norima gauti išsamesnės informacijos apie šilumos ūkio funkcionavimą, kartu su joninių katilų sistema gali būti montuojamas tinklo analizatorius, ne tik vykdantis apskaitą, bet ir leidžiantis stebėti elektros tinkle vykstančius procesus. Norint optimizuoti šildymo sistemos darbą, „BERIL“ katilų sistemos gali būti valdomos ir nuotoliniu būdu. Toks valdymas itin patogus turintiems sodybas ar vasarnamius užmiestyje, nes, nusiuntus trumpąją žinutę, sistema pradės veikti ir būstas bus apšildytas prieš atvykstant savininkui. Galima ir sistemos išjungimo funkcija, iš tiesų užtikrinanti pasyvią šildymo sistemos veiklą – nuolat palaikoma 5 °C temperatūra, taigi ir nuolatinė skysčio cirkuliacija, o namas apsaugomas nuo drėgmės kaupimosi, pelėsių atsiradimo ir vandentiekio sistemos užšalimo. Net ir dingus elektros energijai galima nebijoti, kad bus pakenkta šildymo sistemai, nes, atsiradus elektrai, ji automatiškai įsijungs

Nusprendus pasistatyti joninį katilą – ekonomiškas sprendimas yra naudoti dviejų laiko zonų elektros skaitiklį. Juk gyvenamos patalpos daugiausia šilumos netenka tamsiu paros metu, o tai lemia namo išorėje nukritusi temperatūra. Kadangi joninis katilas „BERIL“ neveikia nuolat, yra pastebėta, kad dieną elektros sunaudojama apie triskart mažiau nei naktį, todėl šildymui puikiai galima naudoti pigesnę naktinę elektrą.

Joniniai šildymo katilai „BERIL“ – ilgaamžė šildymo sistema

Joninis katilas „BERIL“ pagamintas taip, kad veiktų be remonto apie 5 metus. Jo veikimo trukmė tiesiogiai priklauso nuo darbo intensyvumo. Praėjus minėtam laikotarpiui tereikės pakeisti elektrodų laikiklius. Jų vertė yra 1/3 katilo kainos. Tai nedidelė investicija įvertinus, kad ir vėl penkmečiui turėsite sklandžiai veikiančią šildymo sistemą.

Joninių šildymo katilų įrengimas

Joninių katilų šildymo sistema gali būti taikoma bet kokios paskirties ir dydžio objektuose. Vienintelis apribojimas – mažiausias galimas katilo galingumas – 3 kilovatai. Kitų taikymo ribų nėra, todėl šildymo sistemą galima įrengti ir privačiuose būstuose ar sodo nameliuose, ir dideliuose pramoniniuose pastatuose. Atsižvelgiant į sąlygas ir pastato konstrukciją, 100 kW galingumo joninis katilas gali šildyti 1 000–3 000 kv. m plotą. Prireikus apšildyti didesnius plotus, katilai jungiami į grandinę, jų skaičius neribojamas.

Joniniai katilai – unikalus šildymo būdas
 

Pasak joninių katilų montuotojų, neretai tenka susidurti su paradoksu, kai užsakovai, pasidomėję šia šildymo sistema, stebisi joninių katilų efektyvumu ir mažomis eksploatacijos išlaidomis, tačiau, kad ši šildymo sistema veiktų tinkamai – visiems joninio katilo montavimmo darbams reikia ypatingo tikslumo, todėl joninių šildymo sistemų instaliavimo ir paleidimo darbus būtina patikėti specialistams. Juk nuo tinkamai atliktų sistemos derinimo darbų tiesiogiai priklauso ir sistemos efektyvumas.
 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus