visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

JAUNASIS PREKYBININKAS 2017 laimėtoja apie tai, kaip tapti nugalėtoju

JAUNASIS PREKYBININKAS 2017 laimėtoja apie tai, kaip tapti nugalėtoju JAUNASIS PREKYBININKAS 2017 laimėtoja apie tai, kaip tapti nugalėtoju

KAUNO MAISTO PRAMONĖS IR PREKYBOS MOKYMO CENTRAS

www.mpcentras.lt

2017 m. gegužės 11d. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre vyko nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas „Jaunasis prekybininkas 2017“. Konkurse dalyvavo 28 mokiniai iš 14 profesinio mokymo įstaigų. I vietos laimėtoja tapo Gretos Neverauskaitės (Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras) ir Linos Macelytės (Kaišiadorių technologijos ir verslo mokykla) komanda.

Šia proga Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras dalinasi laimėtojos, smulkaus verslo organizatoriaus specialybės mokinės, Gretos Neverauskaitės esė „Kaip tapti nugalėtoju?“.

JAUNASIS PREKYBININKAS 2017 laimėtoja

Kaip tapti nugalėtoju?

Šiuo metu atrodo, jog viskas puikiai juda pirmyn. Rankoje laikau nacionalinio konkurso „Jaunasis prekybininkas 2017“ aukso medalį, ant stalo guli tarptautinės imitacinių bendrovių mugės sidabras bei nominacija už geriausią reklamą ir geriausios mugės vadybininkės prizas. Atrodo, jog viskas buvo taip nesunkiai pasiekta, bet iš tiesų... Šis jausmas gana apgaulingas, iššauktas pastarųjų laimėjimų, kaip švelni euforija. Ir vis dėl to, norėčiau pasidalinti, kas lėmė šį sėkmės periodą.

Pasigilinus į visa tai, ką nuveikiau per pastaruosius 8-9 mėnesius, susumavus visus padarytus darbus ir įgytas žinias, galiu drąsiai daryti išvadas, kad nuveikiau be galo daug! Vien pradėjusi mokytis Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, smulkaus verslo organizatoriaus specialybės, supratau, kad čia bus įdomu ir smagu. Ir tikrai neklydau.

Jau pirmosiomis savaitėmis praktiniai darbai vyko mokyklos mokomojoje kavinėje – su tikrais klientais, tikrais pinigais ir pačia tikriausia buhalterija/apskaita. Kiek aš ten praleidau laiko... Daug! Tai buvo bene smagiausia praktinė veikla, kokią buvo galima sugalvoti būsimajam verslininkui. Naudos tame labai daug: klientų aptarnavimas, produkto reklama ir pardavimas, klientų analizė, konfliktų sprendimai, komandinis darbas... Galiu vardinti ir vardinti, kiek daug tokios pamokos prisideda prie mokinio asmenybės bei profesinių įgūdžių lavinimo.

Tačiau be noro ir vidinės motyvacijos, joks procesas yra neįmanomas, o tai yra didžiausias mano mokytojų nuopelnas. Mėgstu jaunus mokytojus – dėl šiuolaikiškesnio požiūrio į mokymo procesą ir paprasčiausio kūrybingumo. Šiuo aspektu, drąsiai sakau, man labai pasisekė – tiek mano grupės auklėtojas, tiek profesijos mokytoja, buvo jauni, protingi ir guvūs specialistai. Negana to, labai draugiški ir „savi“ žmonės. Čia, berods, pirmą kartą matau mokytoją, kuri skatina mokytis ne tik iš jų, bet iš tikrų savo specialybės veteranų – dalyvauti įvairiose specialybės naujovių konferencijose, kurti patiems ir mokytis viso proceso metu. Tema apie projektų kūrimą? Kuriam projektą ir mokomės tuo pačiu! Bendrovės valdymas ir vystymas? Imitacinių bendrovių praktika! Temos, neįtrauktos į programą? Jeigu yra noras žinoti, bus ir pamoka! Tokie pedagogai užveda vidinį variklį, palaiko motyvaciją ir neleidžia staiga nuleisti rankas. O motyvacija, ambicijos ir užsispyrimas yra būtiniausi sėkmingo verslininko atributai.

Taigi, smagūs mokytojai, veiksmingi mokymo metodai. O kas dar prisideda prie tokių pasiekimų? Tarptautinė patirtis? Tikrai taip! Besimokydama Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymosi centre kartu su Erasmus+ projektu išvykau į stažuotę Didžiojoje Britanijoje, Londone. Grįžau protingesnė, sumanesnė, tolerantiškesnė. Ar tai padėjo man pasiekti to, ką dabar laikau rankose? Tikrai taip! Kodėl? Nes Londonas, daugiakultūrinis miestas, kuriame gali pasisemti naujų idėjų ir pastebėti pasikartojančius veiksnius (profesiniuose dalykuose), kas įrodo, kad atitinkama praktika yra veiksminga ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Susumavus viską, ką išmokau per šiuos metus, kiek patyriau ir kiek dirbau, visi laimėjimai – tas sidabras ir tas auksas – atėjo užtarnautai, per sunkų darbą. Nebuvo lengva, teko pasistengti ir išeiti iš savo komforto zonos, bet tikrai buvo verta! Tai buvo geriausi mano metai mokykloje.

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro,
smulkaus verslo organizatoriaus specialybės mokinė
Greta Neverauskaitė

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras – moderni pirminio ir tęstinio profesinio mokymo įstaiga su gimnazijos klasių skyriumi, turinti sektorinius praktinio mokymo centrus, laiduojanti kokybišką švietimo paslaugų kokybę, prieinamumą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus