visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Įtempiamos lubos – stilingas ir praktiškas interjero sprendimas

Įtempiamos lubos – stilingas ir praktiškas interjero sprendimas Įtempiamos lubos – stilingas ir praktiškas interjero sprendimas

Įtempiamos lubos – vienas pigiausių ir greičiausiai įrengiamų lubų apdailos variantų, žavintis ne tik savo praktiškumu, bet ir galutiniu sukuriamu vaizdu. Įtempiamos lubos visada atrodo stilingai, gražiai ir tvarkingai. Dažniausiai klientai įtempiamas lubas renkasi klasikinio interjero patalpoms, kurioms, tokios lubos suteikia komforto jausmą ir akcentuoja stilių. Įtempiamos lubos – praktiškas pasirinkimas, jos yra lengvai ir greitai montuojamos, o pagal kainą prieinamos kiekvienam.

Įtempiamos lubos lengvai valosi, o dėl antistatinio paviršius nesugeria dulkių ir kitų nešvarumų. Idealiai lygus ir tvarkingas paviršius neformuoja atspindžių. Tokios lubos taip pat gali būti naudojamos ne tik gyvenamosiose patalpose, bet ir ofisuose ar lauko patalpose.

Ertesa, UAB

Pasak įtempiamas lubas visoje Lietuvoje montuojančios įmonės „Ertesa“ vadovo A. Gasparaičio, Lietuvoje prieš maždaug 20 metų atsiradusi įtempiamų lubų apdaila yra populiarus pasirinkimas dėl daugelio priežasčių. Prie jau išvardintų galima pridėti, kad patyrę meistrai tokių lubų montavimą atlieka greitai, nesukeliant klientams papildomų buitinių rūpesčių. Atlikus įtempiamų lubų montavimą nepaliekama jokių nešvarumų, dulkių ar kito purvo. Lubos kliento bute, nuosavame name, sode ar įmonės ofise įrengiamos per 3 valandas.

Ertesa, UAB

Įtempiamų lubų privalumai

  • Produkcijos eksploatacijos laikas ilgesnis nei 10 metų.
  • Lengvai paslepiamos įvairios komunikacijų linijos.
  • Ant lubų galima lengvai atspausdinti nuotrauką.
  • Estetiška, jauki, maloni aplinka, komfortas ir atmosfera.
  • Apšvietimo prietaisų skleidžiami blyksniai neatsispindi.
  • Plati spalvinė gama, medžiagų savybės puikiai tinka su bet kurio interjero stiliumi.
  • Tvirtas, lygus audeklas užtikrina lubų ilgaamžiškumą.
  • Paviršius nesugeria ir nepraleidžia vandens, todėl matinės įtempiamos lubos tiks ir patalpose su dideliu drėgnumu, kaip vonios ar virtuvės patalpose.
  • Lubų priežiūra neatims daug laiko, nereikia nuolat prižiūrėti.
  • Nesunku pritaikyti kitas lubų apdailos medžiagas.
  • Matinių lubų montavimas atliekamas greitai nepaliekant šiukšlių ir nešvarumų, nereikalauja specialiai paruošti patalpos.

Ertesa, UAB

Įtempiamų lubų tipai

Kurias lubas geriau pasirinkti – matines, satinines, blizgias, medžiagines ar su foto spauda lemia interjero stiliaus ir kuriamo vaizdo pasirinkimas.

Matinės įtempiamos lubos interjere visada atrodo stilingai ir tvarkingai. Dažniausiai tokios lubos montuojamos klasikinio interjero kambaryje, suteikiant joms užbaigtumo jausmą ir akcentuojant stilių. Pagrindinės matinių įtempiamų lubų savybės: praktiškumas, lengvas montavimas ir puiki kaina, prieinama kiekvienam.

Satininės lubos – tai blizgių ir matinių įtempiamų lubų tarpinis variantas. Kambaryje sukuriama labai jauki, maloni, rami ir komfortiška aplinka, silpnas atspindys. Lygus faktūrinis paviršius tinka klasikinio interjero kambariuose, atrodys harmoningai. Nesklinda apšvietimo prietaisų skleidžiama šviesa, nevargina akių.

Blizgios įtempiamos lubos itin gerai uždengia, paslepia įvairius elektros laidus ir kitus inžinerinius įrenginius. Dėka atspindžio žemos lubos atrodo aukščiau. Lubos dar yra vadinamos veidrodinėmis arba lakuotosiomis. Tai populiariausias įtempiamų lubų tipas.

Fotospauda ant įtempiamų lubų, dėka išskirtinių piešinių, suteiks interjerui nepakartojamumo. Lubų gamybai naudojamos ekologiškos, atsparios gaisrui medžiagos. Ant lubų paviršiaus nesikaupia purvas kiti nešvarumai, jos neįsielektrina Lubos nereikalauja nuolatinės priežiūros. Didelis, gausus piešinių, paveikslų, spalvų asortimentas.

Medžiaginės, besiūlės įtempiamos lubos patalpai tokios lubos suteiks elegantišką išvaizdą, komforto jausmą, pagyvins interjerą. Įsirengus medžiagines įtempiamas lubas, Jums nebereikės galvoti apie lubų remontą. Ant medžiaginio (besiūlio) lubų audeklo nesikondensuoja drėgmė, nesikaupia dulkės. Medžiaga yra atspari ugniai, neskleidžia kvapo, ekologiška.

Ertesa, UAB

Įtempiamų lubų montavimo etapai

Įtempiamų lubų montavimo darbai pradedami nuo tikslių patalpos lubų geometrinių išmatavimų. Tuomet parenkami profiliai, išmatuojama siena, prie kurios tvirtinami. Per visą patalpos perimetrą montuojami tvirtinimo elementai, kampinės detalės. Dažniausiai yra naudojami profiliai iš aliuminio. Vėliau formuojamas karkasas, planuojant vietas šviestuvams. Naudojant karšto oro patranką, montuojama įtempiamų lubų plėvelė. Dar vienas įtempiamų lubų privalumas yra tas, kad lubų spalvą ar tipą galima bet kada pakeisti, naudojant tą patį karkasą.

Ertesa, UAB

Įtempiamų lubų kaina

Įtempiamų lubų gamybai yra naudojama plastikinė plėvelė (polivinilchloridas), kurios sudėtyje yra sumažinti toksinų ir degiųjų medžiagų kiekiai, jie atitinka ES ekologiškumo bei saugumo standartus. Dar prieš 15 metų 1 kv. m tokios plastiko plėvelės prilygo mėnesio algai Lietuvoje ir retas tautietis galėjo sau leisti tokią prabangą kaip įtempiamos lubos. Šiandien dienai situacija pakitusi, tik bėda, kad lubų gamyboje naudojamą plėvelę imta falsifikuoti. Padirbiniai neatitinka jokių sveikatos ir saugumo standartų, gali sukelti ligų ir pakenkti sveikatai. Kokybiškų plėvelių kainos svyruoja nuo 6 iki 12 Eur/kv. m. O naudojant antrines žaliavas, pridėjus elastiklių ir dažų, padirbinių kainos žemėja net iki 0,5 Eur/kv. m. Maža to, padirbinėtojai klientus mulkina, atsispausdindami sertifikatus, kurių pilnas internetas. Juokingai skamba ir teiginiai apie įtempiamoms luboms taikomą garantiją – kai kas gali pasiūlyti net 25 metus. O štai pačios gamyklos medžiagai suteikia 10 metų garantiją.

Ertesa, UAB

A. Gasparaitis pataria atidžiai rinktis darbus atliksiančius meistrus. Deja, kaina tapo esminiu kriterijumi, nes yra juntama iškart, o žala sveikatai – tik po kurio laiko. Tačiau svarbu, kad žinotume, ką iš tikrųjų turime virš savo galvų.

Ertesa, UAB

UAB „Ertesa“ įtempiamos lubos – puikus kokybės ir kainos santykis

UAB „Ertesa“ gamina ir montuoja aukščiausios kokybės įtempiamas lubas visoje Lietuvoje. Įmonė suteikia ilgalaikę – 10-ties metų garantiją atliktiems montavimo darbams ir naudojamoms medžiagoms. Bendrovės meistrai lubų montavimo darbus atlieka per 3 dienas nuo užsakymo pateikimo. Įrengimo darbai atliekami greitai, kokybiškai ir operatyviai – montavimas užtrunka iki 3 val. . Bendrovės siūlomoje spalvų ir atspalvių paletėje kiekvienas suras sprendimą pagal savo skonį. Esant poreikiui, pagal norimą projektą, meistrai parinks geriausią apšvietimo sprendimą. UAB „Ertesa“ turi visą reikalingą įtempiamų lubų montavimui reikalingą įrangą ir medžiagas.

Ertesa, UAB

Straipsnis parengtas pagal „Etaplius“. Įtempiamos lubos: kodėl pigiau ne visuomet geriau?

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus