visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Išmanioji gamyba - ketvirtoji pramonės revoliucija

Išmanioji gamyba - ketvirtoji pramonės revoliucija Išmanioji gamyba - ketvirtoji pramonės revoliucija

PHOENIX CONTACT, UAB

Įsibėgėja ketvirtoji pramonės revoliucija „Industry 4.0“, prasidėjusi 2011 m. kaip Vokietijos vyriausybės aukštųjų technologijų iniciatyva, siekiant skaitmenizuoti gamybos technologijas. Įmonė „Phoenix Contact“ ne tik pati žengia koja kojon su naująja pramonės banga, bet ir tiesia ranką savo klientams, įtraukdama juos į pokyčių sūkurį. Kas ta išmanioji gamyba ir nuo ko pradėti? Tai dažniausi klausimai, kylantys įmonės klientams.

Išmaniosios gamybos pagrindas – standartizuoti duomenys

Pagrindinis šiandienos gamybos įmonių iššūkis – padidinti gamybos efektyvumą, lankstumą bei patikimumą. Gamybos įmonės turi efektyviai išnaudoti energinius išteklius, lanksčiai reaguoti į klientų poreikius ir kartu užtikrinti aukštą patikimumo lygį. Ketvirtoji pramonės revoliucija numato tiekėjų, gamybos įmonių ir klientų integraciją į kompleksinį pridėtinės vertės kūrimo procesą.

Šių uždavinių neįmanoma išspręsti be skaitmeninių technologijų, kurių pagrindas pirmiausia yra duomenys. Norint duomenis panaudoti vykdant išmaniąją gamybą, jie turi būti standartizuoti. Įmonės „Phoenix Contact“ produktų duomenys parengti pagal tarptautinio duomenų apsikeitimo standarto „eCl@ss“ reikalavimus.

Šie duomenys gali būti naudojami įmonės verslo procesuose; kuriant pridėtinę vertę; produkto gyvavimo ciklo dokumentacijoje.

Gamybos komponentų informacinė duomenų bazė yra vienas iš pirmųjų žingsnių išmaniosios gamybos link, skaitmenizuojant ir integruojant elektros bei automatikos skydų projektavimo ir gamybos procesus.

Skaitmeninis produktų projektavimas

Kitas žingsnis išmaniosios gamybos link – virtualus produktų 3D projektavimas. Svarbiausia virtualaus produkto projektavimo vertė – skaitmeninė informacija, skirta produkto projektavimo, gamybos bei eksploatacijos procesams. Skaitmeninės informacijos panaudojimas integruotuose produkto projektavimo, gamybos ir eksploatacijos procesuose ir sudaro pramonės revoliucijos „Industry 4.0“ koncepcijos esmę.

Virtualus produkto prototipas suteikia pridėtinę vertę ne tik vykdant automatizuotą gamybą, bet ir surenkant rankomis ar atliekant vizualią patikrą. Tikslus skydo gamybos medžiagų sąrašas, vizualizuota komponentų montavimo vieta, tikslūs laidų ilgiai ir t. t.

Inovacinės „Phoenix Contact“ technologijos, pavyzdžiui, „Push-in“, šiandien leidžia padidinti produktų surinkimo greitį, sumažinti įrankių panaudojimą surenkant bei pasirengti automatizuotam skydų surinkimui ateityje.

Išmanioji gamyba - ketvirtoji pramones revoliucija

Elektros paskirstymo ir automatikos skydų gamybos automatizavimas

Šiuo metu rinkoje yra ganėtinai didelis gamybos automatizavimo technologijų pasirinkimas, įskaitant automatikos skydų gamybą. Kartu su automatizuotos gamybos technologijomis turi būti peržiūrėti ir skydų komplektavimo komponentai. Skaitmeninio projektavimo metu turi būti parenkami automatizuotai gamybai tinkami komponentai.

Įmonė „Phoenix Contact“ ne tik gamina daug įvairių komponentų, skirtų automatizuotam skydų surinkimui, bet ir padeda klientams pereiti prie automatizuotos gamybos. Klientams suteikiama galimybė aplankyti vieną iš kompanijos gamyklų, kuriose jau diegiamos „Industry 4.0“ technologijos.

Ne mažiau svarbi gamybos skaitmenizavimo sritis yra pramoninių informacinių tinklų apsauga nuo nepageidautino žmonių įsibrovimo ar virusinių programų prisijungimo. „Phoenix Contact“ tam siūlo naudoti specializuotas apsaugos ugniasienes „FL mGuard“, skirtas būtent pramoninių IT tinklų apsaugai.

„Phoenix Contact“ yra šeimos verslas, esantis pasaulinis lyderis elektroninių komponentų, sistemų ir sprendimų elektros inžinerijos, elektronikos bei automatikos srityse. Jau daugiau nei 10 metų įmonė bendradarbiauja su klientais Baltijos šalyse. Bendrovė nuolatos ir stabiliai augdama stiprina verslo ryšius ir padeda klientams pasirengti pramonės revoliucijos „Industry 4.0“ iššūkiams.

Straipsnis publ. Elektros Erdvės Nr. 39; Vytautas Bražiūnas; Ketvirtoji pramonės revoliucija – kelias išmaniosios gamybos link

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus