Spausdinti šį puslapį

Pašalinkite aliuminio dėmes iš porcelianinių kriauklių ir indų

Pašalinkite aliuminio dėmes iš porcelianinių kriauklių ir indų Pašalinkite aliuminio dėmes iš porcelianinių kriauklių ir indų

Ilgainiui ant Jūsų prašmatnių indų ar porcelianinio praustuvo, apie kurį ilgai svajojote prieš įsigydami https://www.laikasnamams.lt/vonios-iranga/praustuvai, gali rastis pilkų įbrėžimų. Šios žymės, dar vadinamos aliuminio dėmėmis, atsiranda, kuomet metalas, pavyzdžiui sidabro gaminiai, liečiasi su paviršiumi. Nors ir neišvaizdūs, šiuos paviršiuje esančius defektus įmanoma pašalinti.

Pašalinkite aliuminio dėmes iš porcelianinių kriauklių ir indų

Abrazyvinio valiklio naudojimas

Atsiradusias metalo žymes ant praustuvų ir indų, pagamintų iš porceliano, galima pašalinti abrazyviniu valikliu, turinčiu smulkias daleles. Tokio tipo priemonės idealiai tinka atsikratyti sunkiai pašalinamomis dėmėmis, kaip kieto vandens mineralinės nuosėdos ar ilgalaikiai specifiniai nešvarumai. Valiklis, savo sudėtyje turintis silicio dioksido, pemzos bei lauko špato (mineralo) dalelių, sėkmingai pašalina tamsias dėmes nuo porcelianinių paviršių.

Rinkoje esama įvairaus abrazyvumo, kitaip tariant šiurkštumo, valiklių. Tai gali būti ir miltelių, ir skysto, ir net šveitimo pagalvėlių / kempinėlių / pemzos pavidalo. Kai kurios tokios priemonės sudėtyje papildomai turi baliklio ar kitų medžiagų, pasižyminčių dezinfekcinėmis savybėmis.

Šiam tikslui taip pat galite naudoti kasdienybėje dažnai naudojamas ir beveik kiekvieno virtuvėje sutinkamus ingredientus, kaip kepimo soda, kuri naudojama kartu su švelniu skudurėliu arba kempine atliks švelnaus abrazyvinio valiklio funkciją.

Pašalinkite aliuminio dėmes iš porcelianinių kriauklių ir indų

Pašalinkite metalinius įbrėžimus nuo porceliano

Siekdami atsikratyti nepageidaujamų metalinių įbrėžimų nuo porcelianinės praustuvės nepersistenkite, nes nepamirškite, jog ši medžiaga itin jautri defektų atsiradimui. Itin sunkiai panaikinamoms paviršiaus aliuminio dėmėms naudokite mažo abrazyvumo, švelnius valiklius, specifiškai skirtus porceliano priežiūrai. Paskleiskite priemonę ant vietos, kur pageidaujate ir lengvai patrinkite minkšta kempinėle. Saikingai naudokite abrazyvinius valiklius dėl nepageidaujamų pašalinių defektų.

Jei visgi nedrįstate to imtis, įbrėžimams pasitelkite rūgštis, pavyzdžiui citrinos sulčių ar baltojo acto. Ant pažeistos vietos užtepkite rūgšties ir palikite keletą minučių. Nešveiskite defekto, tik stebėkite pasikeitusią spalvą. Kai rezultatas tenkins, nuplaukite tekančiu vandeniu.

Pašalinkite aliuminio dėmes iš porcelianinių kriauklių ir indų

Gilių įbrėžimų tvarkymas

Visgi jei porcelianinio praustuvo įbrėžimai yra gilesni ir rimtesni nei paviršinio lygio aliuminio žymės, valymas nepadės. Tam naudokite epoksidinius dažus, atitinkančius praustuvo spalvą. Jais kruopščiai padenkite pažeistą plotą, nepadaugindami medžiagos. Perteklių nubraukite peilio kraštu ar kortele ir leiskite nudžiūti. Tuomet užpildytą įbrėžimą nušlifuokite švitriniu popieriumi taip, jog šis būtų lygus su plautuve. Nuvalykite dulkes ir šį plotą padenkite dažais, po kurių defekto neturėtumėte daugiau matyti.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio