Spausdinti šį puslapį

GAMO termovata – inovatyvi ir efektyvi pastatų šiltinimo technologija iš šiaurės

GAMO termovata – inovatyvi ir efektyvi pastatų šiltinimo technologija iš šiaurės GAMO termovata – inovatyvi ir efektyvi pastatų šiltinimo technologija iš šiaurės

JUODASIS GINTARAS, UAB

www.gamo.lt

UAB „Juodasis gintaras“ – bendrovė šiltinanti pastatus daugiau nei 25 metų, džiaugiasi galėdama Lietuvai pasiūlyti naujausios kartos apšiltinimo sistemą – „GAMO“ termovatą. Ši izoliacinė apšiltinimo medžiaga skirta statomų arba renovuojamų gyvenamųjų ir kitokių pastatų kompleksiniam šiltinimui. Tai itin pažangi Kanados kompanijos „ICYNENE“ Inc sukurta purškiamų putų technologija, kurią UAB „Juodasis gintaras“ nuo 2007 m. išskirtinai atstovauja ir diegia Latvijoje bei visoje Lietuvoje.

„GAMO“ šiltinimo putos garantuoja apšiltintų konstrukcijų sandarumą ir šiluminę varžą. Kaip jos veikia?

Šios medžiagos sudėtyje nėra ozono sluoksnį ardančių cheminių medžiagų, o jos aukšto lygio eksploatacinės – techninės charakteristikos leidžia pastatus šildyti ar vėdinti naudojant įmanomai mažą gamtinių išteklių kiekį, kuris būtinas pagaminti energijai. Putos yra sertifikuotos pagal ISO 16000-9, taip pat turi švaros sertifikatą (A+ aukščiausią švarumo klasę). Būtent šie sertifikatai patvirtina, jog „GAMO“ medžiaga neišskiria jokių kenksmingų medžiagų ir yra priskiriama prie ekologiškų statybos produktų. „GAMO“ termoputos yra įtrauktos į LR Aplinkos Ministerijos ekologinių produktų sąrašą.

Specialia įranga ant šiltinamo paviršiaus užpurkšta medžiaga per 3–5 sekundes išsiplečia iki 100 kartų, sudarydama minkštą šiltos, elastingos ir sandarios baltos „GAMO“ termovatos sluoksnį. Termovata prilimpa prie visų šiltinamų paviršių, užpildo visus nesandarumus ir sudaro ištisą šiltą ir sandarų sluoksnį, saugantį pastatą ne tik nuo šilumos išspinduliavimo, bet ir nuo šilto oro nutekėjimo per konstrukcijas. Be to, ypatinga smulkių porų struktūra neleidžia „GAMO“ termovatai siurbti į save drėgmės, užtikrina pakankamą garų pralaidumą – daro šią šiltinimo medžiagą kvėpuojančia.

Užpurkšta ant šiltinamo paviršiaus skystа medžiaga besiplėsdama idealiai užpildo net smulkiausius plyšelius, todėl išsiplėtusi „GAMO“ termovata sudaro patikimą barjerą šilto oro nutekėjimui ar šalto oro įsiskverbimui. Jau 2,5 cm „GAMO“ termovatos sluoksnis nepraleidžia iš patalpų išeinančio šilto oro. Izoliuojami paviršiai nereikalauja jokio specialaus paruošimo, tam kad „GAMO“ termovata priliptų prie jų. Paviršiai gali būti šlapi, dulkėti ir net apšerkšniję.

Šiltinant „GAMO“ termovata nereikia jokių apsauginių plėvelių (nei izoliuojančios garą, nei izoliuojančios vėją, nei antikondensacinės). Pavyzdžiui, šiltinant stogą, komponentų mišinys purškiamas tiesiog ant stogo dangos iš vidaus, ir susidariusi „GAMO“ termovata iš karto gali būti dengiama apdailos medžiagomis. Tokiu pat principu šiltinamos ir karkasinių ar kitokių pastatų sienos, perdangos, grindys.

Šiltinant pastatus iš išorės, ant šiltinamų konstrukcijų turėtų būti įrengtas karkasas ir užpurkšta „GAMO“ termovata. Nupjovus jos perteklių, uždengiama prie karkaso tvirtinamomis apdailos medžiagomis. Šiuo atveju „GAMO“ termovata turi būti apsaugota nuo lietaus ir tiesioginių saulės spindulių poveikio. „GAMO“ termovata yra labai lengva ir gana minkšta, todėl jos paviršius negali būti tinkuojamas.

Specialia įranga skysta termovata purškiama į visus sienų plyšius ir tiesiog ant sienos. Purškalas per kelias sekundes išbrinksta, masė padidėja 100 kartų ir po minutės siena pasidengia tvirtu 10 cm storio sluoksniu (jo storį galima reguliuoti).

GAMO termovata – pastatų šiltinimo technologija iš šiaurės

„Ilgaamžiškumas, energinis naudingumas, universalumas architektūroje ir draugiškumas aplinkai – šiuos žodžius vartoju kasdien, nuo 2007 metų, nuo draugystės su „GAMO“ pradžios.“ – teigia „ICYNENE“ Inc partneris, UAB „Juodasis gintaras“ direktorius ir šiltinimo ekspertas Egidijus Petrikas.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio