Spausdinti šį puslapį

Graplingo merginos žvaigždės pasiruošusios šturmuoti pasaulį

Graplingo merginos žvaigždės pasiruošusios šturmuoti pasaulį Graplingo merginos žvaigždės pasiruošusios šturmuoti pasaulį

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

2021 m. spalio 9 dieną Panevėžio „Cido arenoje“ įvyksiančiame pasaulio IGF graplingo čempionate dėl diržų varžysis ne tik vyrai, tačiau ir merginos. Net kelios lietuvės yra įvardijamos kaip favoritės iškovoti pagrindinį titulą.

„Nesinori kažko nepaminėti, tačiau tiek Miglė Podvaiskytė, tiek Ieva Smirnovaitė, tiek Lijana Lipinskaitė, tiek Miglė Nemanytė yra rimtos pretendentės dvejus metus vadintis pasaulio čempione. Kiek teko kalbėti su treneriais, tai jų visų fizinis pasiruošimas yra paties aukščiausio lygio, tad lieka su tokia nuotaika žengti ir ant tatamio“, - sakė tarptautinės graplingo federacijos steigėjas Kęstutis Smirnovas.

Miglė Podvaiskytė yra jauniausia iš išvardintų K.Smirnovo favoričių. Penkiolikmetė vilnietė šiemet sugebėjo tapti absoliučia Baltijos šalių graplingo čempione. Panašiu titulu tik savo (61 kilogramo) svorio kategorijoje pasigirti gali jurbarkietė Lijana Lipinskaitė.

„Kaip ir prieš kiekvieną čempionatą, pas mane būna ne tik daug vilčių, bet ir tenka skirti labai daug laiko bei jėgų, kad šios viltys ir siekiai išsipildytų. Paklausus sportininkų, koks yra jų tikslas, atsakymas dažniausiai būna, kad jų tikslas yra iškovoti pergalę. Tačiau mano siekis yra ne tik tai! Su kiekviena kova mano tikslas yra pasisemti patirties, išugdyti valią, ir svarbiausia žinoti, kad žengiu į kiekvieną kovą su geromis emocijomis.

Blogo starto nebūna, būna tik blogas pasiruošimas. Esu tikra, kad savo tikslą pasieksiu, nepriklausomai nuo to ar  laimėsiu, ar pralaimėsiu. MMA sportas yra kovų menas, kuriame pasiekimai priklauso nuo patirties. Esu viena jauniausių šių meno sporto atstovių, neseniai įžengusi į aukšto lygio varžybas. Nors mano patirtis šioje lygoje ganėtinai nedidelė, aš esu pasiryžusi atiduoti visas jėgas ir susikaupimą, kad pasiekčiau geriausią rezultatą. Aistra ir susikaupimas būtinas pasiekti gerus rezultatus.

Apie 2021-uosius galiu atsiliepti tik gerai, jie buvo audringi – su pakilimais ir nuopuoliais. Teko išgyventi ir sukrečiančius pralaimėjimus, ir stiprinančias pergales. Gal skambės įdomiai, bet mano geriausia patirtimi 2021 metais tapo mano pralaimėtos kovos. Po pralaimėjimų sustiprėjo mano pasiryžimas, pradėjau skirti daug laiko ne tik fiziniam pasiruošimui, bet ir savo minčių stiprinimui. Šiais metais taip pat vasaros metu atsirado galimybė prisijugti į sporto klubą Danijoje „Fight Center Herning“, ten susipažinau su naujomis kovos technikomis, taip pat šio klubo treneriai mane palaikė ir parėmė, suteikė daugiau jėgų, išminties. Bet šie metai dar nesibaigė, tad tikiuosi viso ko geriausio!“, - pasitikdama pasaulio čempionatą filosofinių minčių nestokojo L.Lipinskaitė.

Skirtingai nei Lijana, daugkartinė įvarių čempionatų nugalėtoja I.Smirnovaitė neslepia savo siekių pasidabinti pasaulio čempionato auksu. Vis tik, kovotoja neslepia, kad jei ne pandemija, ji čempionatui būtų pasiruošusi dar geriau.

„Reikia suprasti, kad šiais metais buvo mėnesių, kai tobulėti buvo praktiškai neįmanoma. Juk pagrindinis tobulėjimas vyksta ne per treniruotes, o per varžybas. Tai šį aspektą galėčiau įvardinti kaip pasiruošimo minusą.

Kita vertus, jau kurį laiką gyvename normalų gyvenimą, aš daug dirbu sporto srityje, todėl tikiuosi, kad man pavyks pasiekti gerų rezultatų. Be abejo, pagrindinis tikslas – sudalyvauti tokio masto varžybose ir jose išbandyti save, tačiau tuo pačiu tikiuosi būti pirma.

Ar pavyks? Laikas parodys. Kiekvienas, kuris įdeda daug darbo, galvoja kaip aš. O pirma vieta būna tik viena“, - komentavo I.Smirnovaitė.

Tarp pretendenčių laimėti pasaulio čempionatą K.Smirnovas įvardino ir geriausią Jonavos „Faiterio“ klubo kovotoją M.Nemanytę. Pastaroji, panašiai kaip I.Smirnovaitė, teigia, kad yra pasiruošusi gerai, bet ne puikiai.

„Be abejo, kad dėl COVID-19 situacijos pasiruošimas kentėjo, tačiau dėl to tikslai nesikeičia – noriu pasirodyti kuo geriau ir įrodyti, kad esu verta būti tarp geriausių. Dėl sporto apribojimų šiemet daugiau dalykų liūdino nei džiugino, kentėjo sportininkai, treneriai, tačiau.. nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Mes sportininkai išmokome parengtumą palaikyti namie“, - komentavo M.Nemanytė.

Pasaulio graplingo čempionatas Panevėžyje

II-ąsis pasaulio IGF Grappling imtynių čempionatas (II World IGF Grappling Championship) vyks 2021 m. spalio 9 d. 11 val.  Panevėžio sporto arenoje „Cido arena“  (cidoarena.lt), adresu: Parko g. 12, Panevėžys, Lietuva.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio