Spausdinti šį puslapį

Siuntinys Italijoje gyvenantiems šeimos nariams

Siuntinys Italijoje gyvenantiems šeimos nariams Siuntinys Italijoje gyvenantiems šeimos nariams

Siuntų siuntimas Italijoje gyvenantiems šeimos nariams dabar yra lengvesnis nei bet kada dėl pažangesnės technologijos, kuri leidžia greičiau apdoroti ir pristatyti siuntas. Vis plačiau besivystančios kurjerių tarnybos efektyviai pasirūpina siuntos priėmimu ir tolimesniu sėkmingu jos pristatymu į įvairias pasaulio šalis. Bet žinoma, net ir suvokiant visus šios paslaugos privalumus yra ir keletas esminių aplinkybių. Šiame straipsnyje aptarsime, ką visada reikėtų padaryti, norint, kad siunta greitai ir saugiai pasiektų savo paskirties vietą.

Standartinės pašto paslaugos ar kurjeriai?

Naudojant standartines pašto paslaugas ir norint išsiųsti prekę į užsienį, priklausomai nuo vietos, gali praeiti net iki trijų mėnesių, kol siunta bus pristatyta gavėjui. Norint, kad paketas nukeliautų greitai, geriau šią užduoti yra patikėti kurjerių tarnybai. Pavyzdžiui, su „Siųsk pigiau“ į Italiją  siuntos pristatymas užtrunka tik nuo 1 darbo dienos.

Siuntos pristatymo išlaidos

Žinoma, renkantis kurjerių tarnybą, vienas iš svarbiausių veiksnių, apie kurį derėtų pagalvoti yra pristatymo laikas ir greitis. Tačiau paslaugos kaina ir greitis yra dar vienas svarbus aspektas, ypač jei vienu metu yra siunčiami keli siuntiniai. Pristatymo išlaidos dažniausiai priklauso nuo siuntos dydžio ir svorio. Kiekviena kurjerių tarnyba turi savo tarifus ir dažnai suteikia nuolaidą pirmam siuntimui. Palyginti siuntimo kainas lengvai galima pasinaudojus specialia skaičiuokle, siuntimo paslaugas teikiančių įmonių internetinėse svetainėse.

Būtini muitinės reikalavimai

Ruošiant siuntinį siuntimui yra būtina apsilankyti pasirinktos kurjerių tarnybos internetinėje svetainėje, kad būtų peržvelgti ir įvykdyti būtini muitinės reikalavimai.

Kiekviena šalis turi savo nustatytus punktus, todėl reikia susipažinti su vietos, į kurią yra siunčiamas siuntinys, šiuo atveju Italijos, reikalavimais. Kai kurie ribojimai yra akivaizdūs ir taikomi visose šalyse, pavyzdžiui narkotinių ar kontrabandinių medžiagų gabenimas. Taip pat bendra taisyklė yra ta, kad skysčių ir greitai gendančių daiktų negalima siųsti į jokias užsienio šalis. Tačiau yra ir išskirtinių, konkrečiose šalyse siuntoms taikomų draudimų. Pavyzdžiui, negalima siųsti sporto įrangos ir garso kasečių į Indiją, taip pat negalima siųsti žaidimo kortelių į Meksiką. Katalogai, žurnalai ir kalendoriai Australijoje taip pat yra ribojami.

Saugi pakuotė yra absoliučiai būtina

Naudojantis patikimomis bei kokybiškomis kurjerių paslaugomis, tikimybė, kad siuntinys bus sugadintas tranzito metu yra labai maža. Tačiau ramybės sumetimais visada reikia pagalvoti apie tinkamą pakuotę bei papildomas pakavimo priemones, ypač jei siuntinys keliauja tarptautiniais keliais. Pakuotė turi atitikti siuntos turinį. Kietos, dvigubos sienelės kartoninės dėžutės paprastai yra geriausias pasirinkimas. Jei vienoje dėžėje yra siunčiami keli atskiri daiktai juos derėtų supakuoti atskirai ir apvynioti burbuline plėvele. Kad daiktai dėžėje tarpusavyje nesiliestų ir taip nebūtų pažeisti, į pagalbą atkeliauja speciali siuntinių vidaus užpildo medžiaga, pavyzdžiui, birios granulės, minkštas pakavimo popierius ar kartoniniai įdėklai.

  • šrifto dydis
Pasidalink:
Joomla SEF URLs by Artio