Spausdinti šį puslapį

Vandens aparatai – padės mėgautis skaniu, kokybišku ir sveiku vandeniu biure kiekvieną dieną

Vandens aparatai – padės mėgautis skaniu, kokybišku ir sveiku vandeniu biure kiekvieną dieną Vandens aparatai – padės mėgautis skaniu, kokybišku ir sveiku vandeniu biure kiekvieną dieną

Šiandien biuras nebeįsivaizduojamas be geriamo vandens tiekimo. Vanduo žmogui būtinas, nes jis – gyvybės šaltinis. Ištroškęs, žmogus tampa nebe toks energingas, jam darosi sunkiau susikaupti, atlikti pavestus darbus. Kad vanduo būtų naudingas mūsų sveikatai, jis turi būti švarus ir tyras. Tačiau ar tikrai žinome kokį vandenį geriame biure?

Vandens aparatai – skanus, sveikas ir kokybiškas vanduo biure

Vanduo biurams paprastai yra tiekiamas dviem būdais: tiesiog yra geriamas tiesiai iš čiaupo arba iš didžiulių plastikinių kelių dešimčių litrų talpos butelių. Iš čiaupo biuruose tekančio vandens kokybę lemia tai, kokiame regione, kokioje vietoje įsikūrusi įmonė, kitaip tariant, jei regione kur yra biuras – labai geležingas ar kietas vanduo, tai toks pat iš čiaupo bėgs ir biure. Iš čiaupo biure bėgantis vanduo taip pat gali turėti ir kitų problemų: būti užterštas vienokiomis ar kitokiomis cheminėmis medžiagomis, mikrobiologiškai. Nekokybišką biurų vandenį išvalyti galima įsirengiant vandens valymo sistemas arba specialius vandens filtrus. Tačiau specialistai teigia, kad praktiškiau rinktis kiek kitokią technologiją. Tai būtų specialus geriamo vandens ruošimo įrenginys, kuris vandenį biurui nesunkiai paverčia kokybiškesniu, skanesniu ir sveikesniu.

Kaip pasirinkti geriamo vandens ruošimo įrenginį?

Vandens aparatai, vandens aušinimo įrenginiai, vandens kuleriai arba vandens išpilstymo aparatai, tai dažniausiai vienas ir tas pats įrenginys. Šių aparatų pagrindinė funkciją tiekti vandenį biuro darbuotojams, prieš tai jį papildomai paruošiant, filtruojant, atšaldant ar užverdant. Šie įrenginiai puikiai tinka biurams, maitinimo įstaigoms ar net namams. Specialus geriamo vandens ruošimo įrenginys ypatingas tuo, kad jo pasirinkimas paprastai priklauso nuo įstaigoje esančio vandens šaltinio. O veikia toks aparatas keliomis pakopomis. Pirmiausia vanduo filtruojamas per polipropileno putų kasetę – ji sulaiko vandenyje ištirpusį smėlį, žvyrą, kitokias mechanines priemaišas. Toliau vanduo teka pro anglies kasetę, kuri apsaugo nuo chloro bei organinių junginių. Galimą mikrobiologinę taršą: virusus, bakterijas, taip pat sunkiuosius metalus ir kitas blogąsias medžiagas iš vandens išvalo speciali membrana (iki 95-98%). Galiausiai vanduo geriamo vandens ruošimo įrenginyje patenka į iš anglies granulių ir kokoso riešuto drožlių pagamintą kasetę. Ši iš vandens pašalina likusias dujas, tad dėl to pagerėja geriamo vandens skonis ir kvapas.

Ar žmogui tikrai reikia 2 litrų vandens per dieną?

Anot gydytojų, jei norime būti sveiki, per dieną reikėtų vidutiniškai išgerti apie 2 litrus skysčių. Tačiau skysčių suvartojimas priklauso nuo daugybės dalykų: medžiagų apykaitos, fizinio aktyvumo, oro temperatūros, amžiaus, netgi lyties (vyrams paprastai reikia daugiau vandens, nes jų didesnė raumenų masė, jie gausiau prakaituoja), tądien valgomo maisto. Kiek vandens reikėtų išgerti per dieną, sužinoti padeda paprastutė formulė: 1 kg svorio turi tekti apie 34 ml vandens.

Mokslininkai įrodė, jog organizmui tinkamiausias negazuotas tyras vanduo. Ypač sveika išgerti tokio vandens stiklinę ryte tuščiu skrandžiu. Tačiau jei dalis darbuotojų biure mieliau renkasi gazuotą vandenį, gazuotas vanduo biurui – jokia problema. Tokiu atveju tiesiog reikėtų rinktis aparatą, kuris turi gazuoto vandens paruošimo funkciją.

Taigi, specialus geriamo vandens ruošimo įrenginys neabejotinai turėtų būti laikomas geriausiu pasirinkimu, kalbant apie vandenį biurui. Be to, jis tausoja gamtą, nes darbuotojams nebereikia pirkti nei paprasto, nei gazuoto vandens buteliuose. Vandens aparatai yra lengvai ir greitai montuojami kiekvienoje patalpoje. Be to, jie gali būti ir puiki interjero detalės dalis arba tiesiog įrenginys taupantys laiką ir tiekiantis švarų vandenį darbuotojams ir biuro svečiams.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio