Spausdinti šį puslapį

ULTRATOP dekoratyvinio betono grindų sistema Talent Garden bendradarbystės erdvėje

ULTRATOP dekoratyvinio betono grindų sistema Talent Garden bendradarbystės erdvėje ULTRATOP dekoratyvinio betono grindų sistema Talent Garden bendradarbystės erdvėje

Grindys plius, UAB

www.grindysplius.lt

„Talent Garden“ – tai vienas didžiausių bendradarbystės tinklų Europoje, įkurtas Lietuvos sostinėje. Vilnius – 20-asis Europos miestas, kuriame daugiau kaip 2 tūkst. m2 ploto patalpose, architekto Justino Šeiboko sukurtame buvusiame Ryšių ministerijos komplekse, duris atvėrė „Talent Garden Vilnius“.

2011 m. Italijoje įkurtas tinklas „Talent Garden“ veikia 20 Europos miestų aštuoniose šalyse, daugiau kaip 25-iose tinklo erdvėse. Pirmoji „Talent Garden“ erdvė Lietuvoje buvo atidaryta Kaune, Laisvės alėjoje.

„Talent Garden Vilnius“ bendradarbystės erdvės patalpų interjerą sukūrė architektė Ieva Folk. Čia įrengta apie 230 darbo vietų, iš kurių daugiau kaip pusė – privačiuose kabinetuose, taip pat moderni 170 vietų konferencijų salė, susitikimų ir poilsio erdvės.

Prie šio projekto įgyvendinimo prisidėjo įmonė „Grindys plius“. Bendrovės meistrai profesionaliai gyvendino vientisos ir besiūlės betono dangos koncepciją, įrengdami liejamą betono sistemos „ULTRATOP Natural Effect Light Grey“ grindų dangą.

ULTRATOP dekoratyvinio betono grindų sistema

Nestandartinėms patalpoms – išskirtinė paskirtis

„Talent Garden“ bendradarbystės erdvės Europoje, yra viena pažangiausių erdvių visame tinkle, čia labai daug dėmesio skirta nuolat besikeičiančiam žmonių srautui.

Šio verslo centro savininkas – investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“, kuri, 2019 m. birželį pasirašiusi franšizės sutartį dėl atstovavimo tinklui „Talent Garden“, naują bendradarbystės erdvę įkūrė jam priklausančiame pastate.

Į nekilnojamojo turto vertybių registrą įrašyto vėlyvojo modernizmo pastatų sostinės Vilniaus gatvėje šeimininkai jų atnaujinimo darbus atliko palaipsniui, apgalvotai. Visi darbai įrengiant patalpas – nuo mikroklimato įrangos iki baldų parinkimo – buvo atlikti itin kokybiškai ir atsakingai, medžiagos ir įranga parinktos taip, kad ne tik derėtų prie interjero koncepcijos, bet ir patikimai veiktų ilgą laikotarpį.

Interjero autorė saugojo J. Šeiboko braižą

Architektė Ieva Folk, sukūrusi „Talent Garden Vilnius“ interjerą, sako, kad pats pastatas ir J. Šeiboko įtvirtinta vizija padarė didelę įtaką naujojo interjero konceptui – šis projektas buvo didesnis iššūkis nei aprengti seną namą nauju, moderniu drabužiu. Siekta atiduoti duoklę pastato istorijai ir jo autoriaus idėjai, nors ne visur tai buvo įmanoma.

Folk teigimu, interjero stilistiką diktavo įvairios objektyvios aplinkybės – nuo senojo pastato „kaprizų“ iki siekiamų funkcinių tikslų. Pavyzdžiui, eksterjere panaudota dolomito tekstūra buvo pratęsta vidaus erdvėse, o pastato fasade naudota ritmika įkvėpė tokią pačią rinktis ir interjere.

Spalvų gamai autorė nesirinko ryškių tonų – jos kurtas iki menkiausių detalių apgalvotas interjeras apgaubia ramiomis spalvomis, pabrėžiančiomis pastato konstrukciją ir erdves. Tai irgi duoklė pastato istorijai – tokios spalvos pasirinktos norint išryškinti jo autentiką.

Folk atskleidžia, kad konkrečių apdailos medžiagų pasirinkimą taip pat nulėmė funkcionalumas. Pirmoje „Talent Garden Vilnius“ dalyje, kuri skirta renginiams ir kur tikimasi didesnių lankytojų srautų, buvo nuspręsta lieti betono dangos grindis.

ULTRATOP dekoratyvinio betono grindų sistema

„Mapei ULTRATOP“ – praktiškos ir modernios betono grindų dangos, atveriančios plačias interjero galimybes

Vienas iš projekto interjero akcentų – bendrosiose erdvėse UAB „Grindys plius“ meistrų įrengta dekoratyvinio betono liejamųjų grindų sistema „Mapei ULTRATOP“, kurią tiekė UAB „Velve M.S.T.“ – išskirtinis „Mapei“ statybinės chemijos atstovas Lietuvoje. Naudojant šią dangos sistemą, gaunami reprezentatyvūs, atsparūs, besiūliai grindų paviršiai, tinkami naudoti visų tipų gyvenamosios, komercinės, visuomeninės ir kitos paskirties patalpose. Sistema „ULTRATOP“ gali būti įrengiama trimis efektais: nepoliruota („ULTRATOP Natural Effect“), poliruota („ULTRATOP Polished Effect“) ir mozaikinio betono („ULTRATOP Terrazzo Effect“).

ULTRATOP dekoratyvinio betono grindų sistema

„Dėl savo aukštų techninių parametrų ir estetinio atitikimo interjero dizainerės Ievos Folk sukurtai koncepcijai „Talent Garden Vilnius“ projektui pasirinkta sistema „ULTRATOP Natural Effect“. Tai gniuždymui, nusidėvėjimui ir trinčiai atspari 5–6 mm storio grindų danga. Naudojant šią grindų sistemą, sudaromas vientiso, lygaus paviršiaus efektas, kuris yra maksimaliai artimas pramoninio betono vaizdui. Dengiant ją specialiais apsauginiais sluoksniais, pasiekiamas puikus atsparumas vandeniui, nešvarumams, dėmėms ir t. t. Tai supaprastina tokių grindų valymą ir kasdienę priežiūrą“, – pabrėžia UAB „Velve M.S.T.“ projektų vadovas – inžinierius Artūras Ručinskas.

ULTRATOP dekoratyvinio betono grindų sistema

Dar vienas grindų sistemos unikalumas šiame objekte – interjero dizainerės idėja įvesti papildomas siūles ir jas sandarinti juodos spalvos sandarikliu. Įrengiant šią grindų sistemą, dažniausiai naudojamas artimos dangai spalvos sandariklis. Taip išgaunamas besiūlis efektas. Tad žaisti su šios grindų sistemos galimybėmis galima ne tik naudojant skirtingas mišinio spalvas, pasirenkant skirtingas sistemos paviršiaus apdorojimo galimybes, bet ir eksperimentuojant su tokiomis smulkmenomis kaip siūlės, dangos suvedimas su kitais paviršiais ir pan.

ULTRATOP dekoratyvinio betono grindų sistema

Visi sistemoje „Mapei ULTRATOP“ naudojami produktai yra ekologiški ir nekenksmingi aplinkai. Pagrindiniai sistemos produktai turi ypač vertingą dokumentaciją – EPD (angl. Environmental Product Declarations). Šios gaminių aplinkos apsaugos deklaracijos pagrįstos produktų gyvavimo ciklo įvertinimu, apimančiu informaciją apie produkto ar paslaugos poveikį aplinkai. Šis sertifikavimas ypač aktualus šiuolaikiniu tvarios statybos laikotarpiu, kai projektams vis dažniau keliamas reikalavimas atitikti LEED V4 ir BREEAM reikalavimus.

ULTRATOP dekoratyvinio betono grindų sistema

„Mapei ULTRATOP“ toli gražu ne naujovė Lietuvoje. Per pastaruosius dešimt metų su šia sistema Lietuvoje įgyvendintas ne vienas unikalus projektas. Vis daugiau architektų, projektuotojų, interjero dizainerių ir klientų renkasi šią sistemą dėl jos universalumo, reprezentatyvumo, detalios techninės dokumentacijos ir kokybiško konsultavimo projektavimo bei įrengimo procese.

Objekto pavadinimas: „Talent Garden Vilnius“.

Užsakovas: „INVL Baltic Real Estate“.

Interjero architektė: Ieva Folk.

Užbaigimo data: 2019 m. gruodis.

Plotas: apie 2 200 m2.

Straipsnis parengtas pagal: structum.lt. „Talent Garden Vilnius“: atnaujintose išskirtinėse erdvėse suvešėjo Talentų sodas. Vida Danilevičiūtė Černiauskienė.

Nuotr. Jevgenija Žukova, Artūras Bulota.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio