Spausdinti šį puslapį

Naujieji Parapijos namai iškils sudegusios Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko parapijos bažnyčios vietoje

Naujieji Parapijos namai iškils sudegusios Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko parapijos bažnyčios vietoje Naujieji Parapijos namai iškils sudegusios Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko parapijos bažnyčios vietoje

UOSTAMIESČIO PROJEKTAS, UAB

uostamiescioprojektas.lt

Sudegusios Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko parapijos bažnyčios vietoje, tikimasi, iškils nauji parapijos namai. Šiuo metu jau parengti griuvėsių rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai.

2008 metais Smiltelės gatvėje buvusią medinę bažnyčią sunaikino kilęs gaisras, po kurio 25 metrų ilgio ir 12 metrų pločio pastato vietoje liko griuvėsiai. Laimė, tuo metu bažnyčia nebebuvo naudojama kaip maldos namai, kadangi šalia jau veikė nauja mūrinė bažnyčia. Tuo metu pastate buvo laikomos „Carito“ surinktos aukos.

Dabar pagaliau ruošiamasi sutvarkyti griuvėsius, aplinką ir parapijos bendruomenę pakviesti į naują erdvę.

Parapijos užsakymu įmonės UAB „Uostamiesčio projektas“, „UP architektų“ komanda parengė projektinius pasiūlymus, kuriuose pristatomas buvusių maldos namų rekonstrukcijos projektas.

Buvusio registruoto pastato šiuo metu yra išlikę tik pamatai ir mūrinė ūkinė (fiksuota inventorizacijoje) dalis. Atlikus geodezinius matavimus buvo užfiksuotas išlikusios pastato dalies aukštis.

Parapijos klebonas Vladas Gedgaudas sakė, kad seniai norėta turėti parapijos namus, kuriuose galėtų rinktis tikintieji.

„Turime įvairių kitų patalpų, bet jos neatitinka poreikių. Planai buvo pirmiausia sutvarkyti mūrinę bažnyčią, o tada planavome statyti parapijos namus. Bet epidemiologinė situacija tokia sudėtinga, net nežinau, kaip įgyvendinsime tuos planus. Žinoma, ieškosime būdų, jokiu būdu neatsisakome planų. Šiais laikais yra būtina turėti parapijos namus, nes ne tik Mišiose būname kartu, bet ir šalia apeigų“. – sakė klebonas.

Planuojama, kad po rekonstrukcijos pastatas bus 1 aukšto su mansarda.

Parapijos namuose bus patalpos susibūrimams, susitikimams atskiroms žmonių grupelėms, taip pat – 206 vietų salė renginiams.

Įvažiavimas į sklypą paliekamas esamas iš Varpų gatvės. Ties rekonstruojamu pastatu projektuojami pėsčiųjų takai, atkuriama statybos metu sugadinta veja, bus sodinami nauji želdiniai – pavieniai medžiai.

Pasak V. Gedgaudo, parapijos namuose galės vykti ir bažnyčios organizuojami renginiai, ir miesto bendruomenės susitikimai.

Dėl koronaviruso planai buvo pristabdyti, bet parapijos bendruomenė jau svarsto, kaip reikės įgyvendinti šį projektą. Pasak klebono, galbūt ieškant lėšų reikės ieškoti rėmėjų ar rašyti projektus.

Naujieji Parapijos namai

Straipsnis parengtas pagal: www.ve.lt/naujienos/klaipeda1/. Sudegusi bažnyčia atgims parapijos namais. Virginija KESMINĖ.

Vizualizacijos projektuotojų.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio