Spausdinti šį puslapį

Narkotinių medžiagų aptikimo testai namuose – greitai ir paprastai

Narkotinių medžiagų aptikimo testai namuose – greitai ir paprastai Narkotinių medžiagų aptikimo testai namuose – greitai ir paprastai

Euromedika, MB

www.diagnostikostestai.lt

Narkotinių medžiagų pėdsakų aptikimo testai „CUSPER“ suteikia galimybę aptikti net 21 narkotinę medžiagą. „CUSPER“ – tai užpatentuota narkotinių medžiagų aptikimo technologija su pažangiomis cheminėmis medžiagomis, dėl kurių rezultatai yra patikimi ir tikslūs. Šie testai pritaikyti ne tik specialiųjų įstaigų patikrai, bet ir naminiam naudojimui.

Ką diagnozuoja narkotinių medžiagų aptikimo testai?

Testo pagalba nustatoma ar šlapime yra vienas ar keli receptiniai ar neteisėti narkotikai. Šių tyrimų metu nustatomi tokių, kaip narkotikų kaip marihuana, kokainas, opiatai, metamfetaminas, amfetaminai, PCP, benzodiazepinas, barbitūratai, metadonas, tricikliai antidepresantai, ekstazis ir oksikodonas, pėdsakai.

Testavimas atliekamas dviem etapais. Pirmiausia atlikite greitą testą namuose. Antra, jei atlikus tyrimą manoma, kad gali būti narkotikų, mėginį reikia siųsti į laboratoriją papildomiems tyrimams atlikti.

Kas yra piktnaudžiavimas narkotikais?

Narkotikai gali būti nelegalūs arba receptiniai vaistai (pavyzdžiui, „Oxycodone“ arba „Valium“), vartojami ne medicininiais tikslais. Nemedikamentiniai receptinio vaisto vartojimo tikslai apima vaistų vartojimą ilgiau, nei gydytojas paskyrė ir kitiems tikslams. Vaistai nėra piktnaudžiaujami narkotikai, jei jie vartojami pagal gydytojo nurodymus.

Kokio tipo yra narkotikų aptikimo testai?

Tai yra kokybiniai tyrimai – jūs sužinosite, ar konkretus narkotikas gali būti šlapime, bet ne tai, kiek jo yra.

Kada rekomenduojama atlikti narkotinių medžiagų aptikimo testus?

Šiuos testus turėtumėte atlikti, kai manote, kad kas nors piktnaudžiauja receptiniais ar nelegaliais narkotikais. Jei nerimaujate dėl konkretaus vaisto, būtinai patikrinkite etiketę, kad patvirtintumėte, jog šis testas yra skirtas jūsų ieškomam vaistui aptikti.

Koks yra narkotinių medžiagų aptikimo testų tikslumas?

Šio testo namuose atliekama tyrimo dalis yra gana jautri narkotikų buvimui šlapime. Tai reiškia, kad jei yra narkotikų, paprastai gausite preliminarų (arba numanomą) teigiamą testo rezultatą. Jei gautumėte preliminarų teigiamą rezultatą, šlapimo mėginį turėtumėte nusiųsti į laboratoriją antro tyrimo atlikimui.

Labai svarbu išsiųsti šlapimo mėginį į laboratoriją, kad būtų patvirtintas teigiamas rezultatas namuose, nes tam tikri maisto produktai, maisto papildai, gėrimai ar vaistai gali turėti įtakos namų tyrimų rezultatams. Laboratoriniai tyrimai yra patikimiausias būdas patvirtinti piktnaudžiavimą narkotikais.

Šių testų tikslumui, gali turėti įtakos, įskaitant (bet tuo neapsiribojant):

  • kaip atlikote testą;
  • kaip laikėte tyrimą ar šlapimą;
  • ką asmuo valgė ar gėrė prieš atlikdamas testą;
  • kokius kitus receptinius ar nereceptinius vaistus asmuo galėjo vartoti prieš tyrimą.

Atkreipkite dėmesį, kad rezultatas, rodantis amfetamino buvimą, turėtų būti kruopščiai apsvarstytas, net jei šis rezultatas patvirtinamas atliekant laboratorinius tyrimus. Kai kurie nereceptiniai vaistai duos tuos pačius tyrimų rezultatus kaip ir neteisėtai piktnaudžiauti amfetaminai.

Ar teigiamas testas reiškia, kad radote piktnaudžiavimo narkotikų?

Ne. Nesiimkite jokių rimtų veiksmų, kol negausite laboratorijos rezultatų. Nepamirškite, kad daugybė veiksnių gali sukelti klaidingai teigiamą namų bandymo rezultatą.

Atminkite, kad teigiamas receptinių vaistų testas nereiškia, kad asmuo piktnaudžiauja narkotikais, nes tyrimas niekaip negali nurodyti priimtino lygio, palyginant su piktnaudžiavimu išrašytų vaistų lygiu.

Jei testo rezultatai yra neigiami, ar galite būti tikri, kad jūsų tiriamas asmuo nepiktnaudžiavo narkotikais?

Ne, nei vienas tokio tipo narkotikų testas nėra tikslus. Yra keli veiksniai, dėl kurių tyrimo rezultatai gali būti neigiami, nors asmuo piktnaudžiauja narkotikais. Pirma, galbūt išbandėte netinkamus vaistus. Arba galbūt netyrėte šlapimo, kuomet jame buvo narkotikų. Reikia laiko, kol narkotikai atsiras šlapime po to, kai žmogus juos išgers, ir jie neužsibūna šlapime neribotą laiką; šlapimas gali būti surinktas per vėlai arba per anksti. Taip pat gali būti, kad tyrime esančios cheminės medžiagos buvo blogos, nes jos buvo laikomos neteisingai arba pasibaigė galiojimo laikas.

Jei gautumėte neigiamą testo rezultatą, bet vis tiek įtariate, kad kažkas piktnaudžiauja narkotikais, vėliau galite dar kartą atlikti tyrimus. Pasitarkite su savo gydytoju, jei jums reikia daugiau pagalbos nusprendžiant, kokius veiksmus atlikti toliau.

Ar netrukus po to, kai žmogus išgers narkotikus, jie pasirodys narkotikų teste? Ir kiek laiko po to, kai žmogus vartos narkotikus, jie ir toliau pasirodys narkotikų teste?

Narkotikų testas nurodo, kaip greitai žmogus gali gauti teigiamą testą išgėręs tam tikrą narkotiką. Jame taip pat nurodoma, kiek laiko asmuo gali toliau gauti teigiamą rezultatą po paskutinio karto, kai jis vartojo narkotikus. Toliau pateikiami narkotikų buvimo organizme laikai. Tačiau tai yra tik rekomendacijos, o laikas gali smarkiai skirtis nuo šių vertinimų, atsižvelgiant į tai, kiek laiko asmuo vartojo narkotiką, jo vartojamą kiekį ar žmogaus medžiagų apykaitą.

Kaip atliekamas piktnaudžiavimo narkotikais testas?

Šiuose tyrimuose paprastai yra mėginių surinkimo puodelis, narkotikų testas (tai gali būti tyrimo juostelės, tyrimo kortelė, tyrimo kasetė ar kitas šlapimo tyrimo metodas) ir instrukcijų lapelis arba brošiūra. Labai svarbu, kad testą atliekantis asmuo, prieš rinkdamas mėginį, pirmiausia perskaitytų ir suprastų instrukcijas. Tai svarbu, nes naudojant daugumą tyrimų rinkinių, rezultatas turi būti vizualiai perskaitytas per tam tikrą skaičių minučių nuo testo pradžios.

Jūs surenkate šlapimą mėginių surinkimo puodelyje ir išbandote jį pagal instrukcijas. Jei tyrimas rodo, kad preliminariai yra vienas ar keli narkotikai, mėginys turėtų būti nusiųstas į laboratoriją, kur galutiniam rezultatui gauti bus naudojamas konkretesnis cheminis tyrimas. Kai kuriuose namų naudojimo rinkiniuose yra gabenimo konteineris ir iš anksto adresuota pašto dėžutė. Jei turite klausimų apie šių testų naudojimą ar gautus rezultatus, turėtumėte susisiekti su savo sveikatos priežiūros paslaugų teikėju.

diagnostikostestai.lt galite užsisakyti „CUSPER“ testus su įvairiais parametrais. Šių testų pagalba prevencija ir profilaktika tapo dar paprastesnės ir lengvai prieinamos visiems – tiek fiziniams asmenims, tiek viešosioms įstaigoms.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio