Spausdinti šį puslapį

Priešeroziniai paklotai šlaitų stiprinimui ir apsaugai nuo erozijos

Priešeroziniai paklotai šlaitų stiprinimui ir apsaugai nuo erozijos Priešeroziniai paklotai šlaitų stiprinimui ir apsaugai nuo erozijos

Šlaitai yra neatskiriama mūsų miestų, kelių, laisvalaikio ar privačių zonų dalis – nesvarbu ar tai išskirtinį jaukumą, sklypo reljefą pabrėžiantis elementas ar būtina statinio funkcionavimą užtikrinanti konstrukcija. Lauke esantys statiniai, jų konstrukcijos, nuo atmosferos poveikio apsaugomi naudojant įvairias apdailines dekoratyvines ar apsaugines medžiagas. Lygiai taip pat reiktų pasirūpinti ir Jus supančiais šlaitais.

Dauguma mūsų net nesusimasto apie senų slenkančių ar naujai suformuotų šlaitų apsaugą – nuolatinė erozija nuo lietaus, vėjo, karščio, šalčio yra neišvengiama. Irstantys šlaitai ne tik praranda savo vizualinę išvaizdą bet ir gali pradėti byrėti į kaimyninius sklypus ar užversti šalia einančius kelius, sukeldami daug problemų. Nesvarbu ar šlaitas yra senas ar suformuotas naujai, norint apsisaugoti nuo nereikalingų rūpesčių būtina pagalvoti apie tinkamą šlaito apsaugą.

Šlaitų stiprinimas ir apsauga nuo erozijos


Pagrindinė priešerozinių paklotų funkcija yra sustabdyti šlaitų eroziją, t.y. paviršinio grunto sluoksnio slinkimą. Statybos praktikoje, ypatingai situacijose susijusiose su gruntu, kiekvienas atvejis yra skirtingas ir reikalauja išsamios analizės. Taip pat yra ir su šlaitų problemomis, todėl yra daug skirtingų medžiagų skirtų šiai problemai spręsti.

Šlaitų apsaugai ar remontui nuo paviršinės erozijos naudojami kelių tipų gaminiai:

  • Natūralūs kokoso plaušo paklotai sutvirtinti sintetiniu tinkleliu, naudojami neeksploatuojamų šlaitų iki 40-45 laipsnių apsaugai, kai reikalinga tik trumpalaikė apsauga iki sužels augalinis sluoksnis.

Šlaitų stiprinimas ir apsauga nuo erozijos

 

  • Sintetiniai polipropileniniai erdvinės struktūros paklotai, naudojami neeksploatuojamų ir eksploatuojamų šlaitų iki 60 laipsnių apsaugai. Paklotas, susipindamas su iš viršaus ir apačios praaugančia augmenija sutvirtina šlaito paviršių ir apsaugo nuo paviršinio slinkimo, nuošliaužų, išgraužų.

Šlaitų stiprinimas ir apsauga nuo erozijos

  • Sintetiniai didelio tankio polietileno (HDPE) geokoriai, naudojami neeksploatuojamų ir eksploatuojamų šlaitų iki 60 laipsnių apsaugai. Erdvinė geokorio struktūra yra pritaikyta optimaliam apkrovų paskirstymui, slėgio sumažinimui ir išlaidų mažinimui siekiant gauti reikiamą konstrukcijos stiprį esant silpniems ar hidrauliškai nepastoviems pagrindo gruntams. Geokorys yra gaminamas ir tiekiamas sekcijomis, kurių matmenys gali būti pritaikomi konkretaus projekto sąlygoms.

Šlaitų stiprinimas ir apsauga nuo erozijos

    
Pasirūpinus tinkama šlaito apsauga, sustiprinus šlaitą priešeroziniais paklotais išvengiama galimų problemų ateityje, prailginamas šlaito ilgaamžiškumas bei pagerinamos eksploatacinės savybės. Kiekviena situacija turėtų būti vertinama atskirai atsižvelgiant į šlaito aukštį, nuolydį, grunto tipą, numatomas eksploatavimo sąlygas.

Daugiau informacijos rasite UAB „Mosas“ tinklapyje: www.mosas.lt. Taip pat susisiekę tel.: arba el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio