Spausdinti šį puslapį

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE – saugumas ir stiprumas

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE – saugumas ir stiprumas Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE – saugumas ir stiprumas

„Spalvų sala“ plytelių klijų asortimentą papildė naujaisiais „Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE“ plytelių klijais, kurie:

  • Idealiai tinka terasoms ir balkonams.
  • Tinka didelėms plytelėms ir natūraliam akmeniui klijuoti.
  • Saugus sprendimas, kai pagrindo (išlyginamasis) sluoksnis yra ką tik įrengtas.

Įprasti plytelių klijai būna nepakankamai elastingi, kad galėtų atlaikyti įtempimus, susidarančius klijuojant didelių matmenų plyteles, esant komplikuotam pagrindui ar klijuojant plyteles lauke.

„Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE“ – tai baltos spalvos plytelių klijai, gebantys kompensuoti įtempimus ir pasižymintys ypač stipriu sukibimu bei dideliu šlyties stiprumu. Tai labai aktualus ir saugus pasirinkimas, kai tenka klijuoti plyteles ant komplikuoto pagrindo atvirose lauko erdvėse, arba plyteles, kurių klojimui taikomi specifiniai reikalavimai.

„Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE“ plytelių klijų privalumai:

  • „CM 49“ plytelių klijai tinka didelių matmenų plytelių klijavimui. Dėl „CM 49“ plytelių klijams būdingo išskirtinio elastingumo, jais galima lengvai ir be jokios rizikos klijuoti didelių matmenų plyteles net ant šildomųjų ar nestabilių pagrindų.
  • „CM 49“ plytelių klijai tinkami naudoti tiek lauke, tiek patalpose. Lauke suklijavus plyteles „CM 49“ klijais, išvengiama žalos ir sugadinimų, kuriuos laikui bėgant neišvengiamai sukelia temperatūros svyravimai, vandens įgertis ar šaltis.
  • „CM 49“ plytelių klijai tinka natūraliam akmeniui klijuoti. „CM 49“ yra baltos spalvos plytelių klijai, kuriais galite klijuoti natūralų akmenį (nekeičia spalvos ir nejautrų dėmių atsiradimui). Šiais klijais galima taip pat lengvai klijuoti ir stiklo bei stiklo mozaikos plyteles.
  • „CM 49“ plytelių klijai tinka, kai pagrindo (išlyginamasis) sluoksnis yra neseniai įrengtas*.  „CM 49“ klijai priskiriami S2 klasei, todėl yra ypač elastingi ir pajėgia sugerti įtempimus, atsirandančius stingstant šviežiai įrengtam pagrindo sluoksniui. Tai neleidžia plytelėms vėliau atsiklijuoti. Apskritai, ant ką tik įrengto pagrindo sluoksnio galima vaikščioti praėjus maždaug 6 paroms.
  • „CM 49“ plytelių klijai beveik visiškai neįgeria vandens.
  • „CM 49“ plytelių klijai ilgai išlieka atsparus net didžiausioms apkrovoms ir įtempimams.
  • „CM 49“ plytelių klijai tinka sienoms ir grindims.
  • „CM 49“ plytelių klijai mažai dulka.
  • „CM 49“ plytelių klijai kompensuoja temperatūros svyravimus.
  • „CM 49“ plytelių klijai sugeria įtempimus, susidarančius juodgrindėse.

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE

 

Skersinė deformacija: > 5,0 mm. Reikalavimai pagal EN 12004.

Tempiamasis stipris = 2,1 N/mm²; šlyties stipris = 3,8 N/mm² (papildomai atlikti bandymai, kurių nereikia atlikti su įprastais cementiniais plytelių klijais)

*Didelių plytelių klojimo ant pagrindo sluoksnio, kurio drėgnumas viršija 2 %, nereglamentuoja jokie standartai ar teisės aktai.

Aukščiausia kokybė iki paskutinės dienos

Popieriniai maišai, į kuriuos pakuojami plytelių klijai, paprastai būna sudaryti iš 3 sluoksnių. Išorinis ir vidinis sluoksnis gaminami iš popieriaus, o vidurinysis – iš plastiko plėvelės. Ta plėvelė dažniausiai būna perforuota tam, kad gamybos metu pildant maišus, išleistų orą iš maišo. Po metus trukusių bandymų „Ceresit“ sukūrė naujo tipo, tvirtesnius maišus. Nuo šiol vidurinysis, iš plastiko plėvelės pagamintas sluoksnis yra neperforuotas ir storesnis.

Stiprūs maišai įtakoja ilgą sandėliavimo terminą, o plytelių klijams garantuojama aukščiausia kokybė iki paskutinės dienos.

Klijavimas ant komplikuoto pagrindo

„Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE“ plytelių klijai tinka plytelių ant komplikuoto pagrindo klijavimui, nesvarbus ar tai bus šildomos grindys, OSB plokštės, erdvės lauke ar ką tik įrengtas pagrindo sluoksnis, plytelės bus priklijuotos vienodai kokybiškai, švariai ir saugiai.

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE

Pika akimi matomi pluoštai skirti optimaliam sukibimo stipriui užtikrinti

„Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE mišinio receptūroje yra didelė proporcija mikropluošto. Tam specialiai sukurtas mikropluoštas užtikrina milžinišką sukibimo stiprį ir mišinio elastingumą. Jie sugeria visus įtempimus, kuriuos grindų dangai tenka atlaikyti dėl vibracijos, pagrindo paslankumo, grindų šildymo sistemos ar temperatūros svyravimų lauko erdvėse.

Mikropluoštas suformuoja armuotą jungtį, kuri stabilizuoja po plytele esančią terpę didina klijų po plytele patvarumą pagerina plytelių klijų elastingumą.

 

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE

100 % saugumas su „Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE“ plytelių klijais

„Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE“ plytelių klijus yra patogu išmaišyti, klijuojant išskiria ženkliai mažiau dulkių aplinkoje, tad dirbsite sveikesnėje ir švaresnėje aplinkoje.

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE

Dėl klijams būdingų ypatingų savybių atsiranda galimybė, net ilgai eksploatuojant, išsaugoti plyteles ir plokštes sveikas ir nesugadintas.

Net ir komplikuotomis sąlygomis klijai nepakeičia spalvos, nelūžinėja ir netrūkinėja. Naudojant šiuos klijus, galite būti tikri, kad plytelės neatšoks, neatsiras tuštumos, o klijuojant natūralų akmenį, jis nepabals (Pasirūpinkite, kad pagrindas būtų paruoštas laikantis šalyje galiojančių rekomendacijų ir reikalavimų).

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE

Bandymo rezultatai – „Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE“ tiesiog geresni plytelių klijai

Palyginti su kitais įprastais plytelių klijų mišiniais, tikimasi, jog tokie aukštos kokybės plytelių klijai kaip „Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE“ atitiks gerokai aukštesnius lenkiamojo stiprio, gniuždomojo stiprio, vandens įgerties ir susitraukimo reikalavimus. Todėl gamintojas nusprendė atlikti negailestingus bandymus su „CM 49“ plytelių klijais.

Bandymo rezultatai parodė, kad šie plytelių klijai yra kur kas geresni už įprastus.

Skersinė deformacija

Atlaikyti deformaciją ir yra ypatinga šių plytelių klijų savybė. Deformacija – tai sustingusių (sukietėjusių) klijų geba deformuotis, atliepiant įtempimus, susidarančius tarp plytelių ir pagrindo, prie kurio jos priklijuotos, išsaugant nesugadintą ir nepažeistą įrengtą paviršių.

S2 klasės gaminiams keliamas reikalavimas, kad skersinė deformacija būtų ≥ 5,0 mm.

Smūgio bandymas

Atsparumas smūgiams parodo, kaip ir kiek medžiaga pajėgia atlaikyti smūgius ir sugerti jų energiją. Atliekant bandymą, 1 kg rutulys paleidžiamas vertikaliai laisvai kristi iš 20, 35 ir 60 cm atstumo ant tiriamojo bandinio. Smūgio bandymo rezultatai suteikia informacijos apie sluoksninės sistemos atsparumą šokui. Tyrimo rezultatai rodo, kad net ir paleidus rutulį iš 60 cm aukščio, bandinys nebuvo pažeistas.

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE

„Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE“ plytelių klijų palyginimas

Atsparumas nuslinkimui

  • Atitiko reikalavimus net ir atliekant bandymus su didelėmis plytelėmis.
  • Nustatytas geriausias atsparumas nuslinkimui iš 6 konkuruojančių gaminių (S2 klasės).

Koreguojama konsistencija

  • Klijuojamojo mišinio konsistenciją galima koreguoti įpilant daugiau arba mažiau vandens.
  • Galimybė koreguoti konsistenciją būdinga tik 2 iš 6 konkuruojančių gaminių.

Baltos spalvos plytelių klijai

  • S2 klasės plytelių klijai išskirtinai yra baltos spalvos.

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE

Šlyties stipris

Dėl būdingų skirtingų plėtimosi koeficientų, kintant temperatūrai, dvi tarpusavyje sujungtos medžiagos pasislenka viena kitos atžvilgiu. Jas veikianti jėga vadinama šlyties jėga. Šlyties jėga nėra dalis bandymų, kuriuos reikia atlikti pagal EN 12004 su įprastais cementiniais plytelių klijais, tačiau realiomis sąlygomis ji labai aktuali. „CM 49“ gali kompensuoti santykinai dideles jėgas, todėl apsaugo plyteles nuo lūžių.

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE

Vandens įgertis

Nuo to, kiek medžiaga gali įgerti vandens, labai priklauso jos atsparumas užšalimui. Kuo mažesnė vandens įgertis, tuo medžiaga atsparesnė šalčiui. Užlašinus lašą vandens ant C1 kategorijos plytelių klijų, po minutės jis bus susigėręs, o ant „CM 49“ plytelių klijų – lašas nebus susigėręs praėjus net 2 valandoms.

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE

Susigėrimo trukmė

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE

„Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE“ plytelių klijų techniniai duomenys

Plytelių klijai Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE

„Ceresit CM 49 S2 PREMIUM FLEXIBLE“ plytelių klijųs galite įsigyti „Spalvų sala“ apdailos ir statybinių medžiagų prekybos vietose. „Spalvų sala“ asortimente rasite ir kitų statyboms bei remontui reikalingų medžiagų. Įmonė prekiauja dažais, lakais, gruntais įvairiems paviršiams dengti, skiedikliais, tirpikliais, klijais, glaistais, medienos apsaugos priemonėmis, sandarinimo bei šiltinimo medžiagomis, įvairiais grindų, mūro, tinko mišiniais, tvirtinimo elementais. Taip pat užsakovo pageidavimu tonuoja dažus ir tinkus.

.
  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio