Spausdinti šį puslapį

Nerūdijančio plieno templės ir įtemptas perdangų armavimas – įgyvendinti U219 architektūriniai sprendimai

Nerūdijančio plieno templės ir įtemptas perdangų armavimas – įgyvendinti U219 architektūriniai sprendimai Nerūdijančio plieno templės ir įtemptas perdangų armavimas – įgyvendinti U219 architektūriniai sprendimai

DELTA NOVA, UAB

www.deltanova.lt

„Nuo mažų detalių statyboje priklauso dideli rezultatai.“ – UAB „Delta Nova“.

Tai atsispindi įmonės „Delta Nova“ pateikti išskirtiniai inžineriniai sprendimai UAB „Šeškinės projektai“ (antrinė „Panevėžio statybos tresto“ įmonė) plėtojamame projekte „U219“.

Administracinio pastato „U219“, Vilniuje, Ukmergės gatvėje, išskirtinėms architektūrinėms idėjoms įgyvendinti buvo pasitelkta įtempto perdangų armavimo technologija bei nerūdijančio plieno templės.

Vykdant projektą, UAB „Delta Nova“ meistrai atliko perdangų įtempto armavimo darbus.

Nerūdijančio plieno templės ir įtemptas perdangų armavimas

Bendrovė, bendradarbiaudama su vienais iš įtempto armavimo technologijos pradininkų – Vokietijos kompanija „DYWIDAG-SYSTEMS INTERNATIONAL“ (DSI), siūlo konstrukcijų armavimą įtemptais lynais ir strypais, vantų ir templių sistemas, konstrukcinių elementų stiprinimo išoriniais įtemptų lynų pluoštais sprendimus, gelžbetoninių perdangų armavimo įtemptais mono-lynais projektavimą ir įgyvendinimą.

Įtemptasis gelžbetonis – kai konstrukcijai suteikiamos išankstinės apkrovos (paprastai gniuždymo) prieš ją apkraunant.

„Delta Nova“ tiekdama ir įrenginėdama įtempto armavimo sprendimus, naudoja PT (Post tensioning) technologiją, kai gelžbetoninė konstrukcija yra įtempiama po betonavimo darbų, betonui pasiekus reikiamą stiprumą.

PT yra viena išankstinio armavimo formų.  Nors tokiu atveju įtempimai atliekami tik po betono užpylimo ir sustiprėjimo, vis tiek tai yra priskiriama išankstiniam įtemptam armavimui, nes toks armavimas – tai konstrukcijai suteiktas įtempimas dar prieš ją apkraunant nuolatinėmis apkrovomis.

Įtempto armavimo sistema gali būti panaudota tiltų, viadukų, rezervuarų, pastatų statyboje, t.y. tiek infrastruktūriniuose, tiek pramoniniuose, tiek visuomeniniuose statiniuose. Įtempta armatūra – lynų ar strypų pavidalu – armuojama pastatų perdangos, sijos, sienos, pamatai.

Naudojant įtemptojo armavimo sistemas:

  • Padidinamas konstrukcijos tarpatramis (kolonų žingsnis).
  • Padidinama konstrukcijos laikomoji galia.
  • Sumažinamas sijų ir perdangų aukštis (tuo pačiu ir svoris).
  • Sunaudojama mažiau armatūros ir betono – atpiginama statyba.
  • Sumažėja apkrovos į pamatus ir pagrindus.
  • Daugiau laisvės architektūriniams sprendimams ir konstrukcijų formoms.

UAB „Delta Nova“ siūlo įvairias statybines medžiagas, gaminius ir technologijas, naudojamas transporto statinių, pramoninių bei civilinių pastatų statyboje. Įmonės specialistai ypatingą dėmesį skiria naujų nekasdieniškų sprendimų, galinčių geriausiai atitikti šiandieninius statybų poreikius, paieškai, konsultuoja projektuotojus ir rangovus, taip pat atlieka specializuotus darbus. Kitos įmonės veiklos sritys: konstrukcijų stiprinimas anglies pluošto tekstilėmis ir laminatais; konstrukcijų atraminiai guoliai bei deformacinių siūlių sistemos; vibracijos ir triukšmo slopinimo sprendimai; įvairios įdėtinės detalės bei priedai betono konstrukcijoms, geotechniniai gaminiai, tokie kaip grunto inkarai, templės, mikropoliai ir kita...

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio