Spausdinti šį puslapį

Kokių klaidų vengti perkant kalėdines dovanas?

Kokių klaidų vengti perkant kalėdines dovanas? Kokių klaidų vengti perkant kalėdines dovanas?

Gražiausiomis metų šventėmis neretai įvardijamos šv.Kalėdos yra ir dovanų metas. Pradžiuginti savo artimuosius norime kiekvienas, tad natūralu, jog kalėdinės dovanos ir jų pirkimas tampa viena svarbiausių prieššventinio laikotarpio užduočių. Tačiau neretai kalėdinių dovanų pirkimas tampa tikru galvos skausmu – taigi kaip turėtume elgtis, kad sumažintume dovanų pirkimo rūpesčius ir paverstume tai maloniu procesu.

Nusistatykite biudžetą

Prieš perkant kalėdines dovanas, svarbu nusistatyti biudžetą, kiek galėsite tam skirti pinigų. Svarbu į šventinį biudžetą įtraukti ne tik dovanoms skiriamus pinigus, tačiau ir kelionių, maisto išlaidas ir kitus dalykus, kam planuojate išleisti pinigų.

Tuomet vertėtų susidaryti kalėdinių dovanų ir kitų išlaidų sąrašą bei įsivertinti preliminarias kainas. Laikykitės numatyto biudžeto ir būsite ramūs, kad pasibaigus šventėms neteks nerimauti dėl per daug išleistų pinigų.

Nepirkite vien dėl įspūdžio

Dažniausiai geriausios kalėdinės dovanos nebūna tos, kurioms išleidote daug pinigų. Daugelis žmonių vertina dovanas, į kurias įdėjote savo širdį, kurios buvo pirktos galvojant apie žmogų (o ne save), kurios turi tam tikrą prasmę (o ne didelę kainą).

Nepamirškite, ką planuojate sveikinti

Įsisukus į kalėdinių dovanų pirkimo įkarštį, galime pamiršti kuriuos nors žmones, kuriems planuojame įteikti kalėdines dovanas (pavyzdžiui, nupirkti dovaną kolegai darbe ar tolimam šeimos nariui). Dėl to svarbu ne tik susidaryti biudžeto sąmatą, tačiau ir susidaryti sąrašą žmonių, kuriuos planuojame sveikinti.

Gali būti naudinga ir prie kiekvieno žmogaus surašyti dovanų idėjas – su tokiu sąrašu nuvykę į parduotuves sutaupysite ir savo laiką, ir rūpesčius.

Nelaukite paskutinės minutės

Viena dažniausių klaidų, apkartinančių dovanų pirkimo procesą, yra apsipirkinėjimo delsimas. Jei pradedate pirkti dovanas paskutinėmis dienomis, ne tik susiduriate su didesnių išlaidų rizika (dėl pabrangusių prekių), tačiau ir galite nerasti norimų dovanų ar nesusipirkti jų visų.

Tuo tarpu jei pradedate pirkti dovanas likus mėnesiui iki švenčių, ne tik sutaupote pinigų (kadangi galite palyginti kainas, atrasti akcijų), tačiau ir visas dovanų procesas tampa maloniu.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio