Spausdinti šį puslapį

Masažas ir nerimo sutrikimai

Masažas ir nerimo sutrikimai Masažas ir nerimo sutrikimai

MASAŽO NAMAI, UAB-MASAŽO NAMAI ir ŠEIMOS MASAŽO NAMAI masažo ir grožio procedūrų centrai Vilniuje: veido ir kūno masažas, kosmetologija, masažo kursai

www.masazonamai.lt

Daugelis yra girdėję, kad masažas mažina stresą, nerimą ir atpalaiduoja, turi teigiamą poveikį bendrai žmogaus būsenai. Nerimo sutrikimų tyrimai rodo, jog stebint žmones su padidintu nerimu, po masažo kurso buvo pastebėti susilpnėję simptomai. Be to, keliama prielaida, kad masažas turi kaupiamąjį poveikį: kuo dažniau žmonės vaikščiojo į masažą, tuo geriau tai atsiliepė jų emocinei būsenai.

Iki šiol nėra aiškių išvadų, ar masažas yra efektyvesnis už jogą, fizinius pratimus ar kitą sveikatingumo veiklą, tačiau tiek psichologų, tiek fizinės medicinos atstovų jis yra vertinamas itin teigiamai.

Ką tai reiškia masažo meistrų profesijai?

Ar gali masažuotojas gydyti ir psichologines problemas? Kyla atsakymas – „žinoma ne“. Tačiau tai nebūtų visiška tiesa. Moksliniai tyrimai įrodo, kad masažas yra efektyvi priemonė padedanti daugeliui žmonių, patiriančių nerimo sutrikimus ir depresiją, ir tai nėra tik technikos klausimas – daug lemia pati žmogaus rankų skleidžiama šiluma. Masažas, žinoma, nėra pagrindinis gydymo būdas. Daugelis psichologų ir psichiatrų rekomenduoja masažus ir fizinį aktyvumą, kaip vieną iš nerimo sutrikimų gydymo komplekso sudedamųjų dalių. Tad tai yra neginčijamu įrodymu to, kad masažas teigiamai veikia ir nervų sistemą.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio